01 / 05 / 2024

çevre eğitims eminerleri

çevre eğitims eminerleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, aile ve mahallelerde çevre bilincini geliştirmek amacıyla kadın muhtarlardan başlayarak çevre eğitim seminerleri verecek...

Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri belli oldu: İstanbul'un sıralamadaki yeri şoke etti

Uluslararası bir dergi olan The Economist tarafından hazırlanan yaşanabilir şehirler sıralaması, Avrupa'nın en yaşanabilir şehirlerini belirledi. Economist Intelligence Unit tarafından oluşturulan bu endekste, şehirler kültür ve çevre, eğitim, sağlık hizmetleri, altyapı ve istikrar gibi beş kritere

Halil Erdoğan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı oldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü 31644 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Halil Erdoğan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı oldu...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alan sayısı 3 bin 534'e çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı çalışmalarla 2019 yılında 3 bin 186 olan korunan alan sayısı, bu senenin şubat ayı itibarıyla 3 bin 534'e çıktı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Dorçe Prefabrik'ten dönüştürülebilir ve çevre dostu volumetrik modüler yapılar!

İnşaat sektöründe geleneksel yapı sistemlerinin aksine "dönüştürülebilir ve çevre dostu" olan Volumetrik Modüler yapıları ön plana çıkarken, yatırımlarına devam eden Dorçe Prefabrik de buna göre üretimler yapıyor.

Antalya'ya Çevre Eğitim Merkezi inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi,Çevre Eğitim Merkezi inşa ediyor.

Antalya Sıfırdan Başlayalım Çevre Eğitim Merkezi için çalışmalar başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi içerisinde kurulması planlanan "Sıfırdan Başlayalım Çevre Eğitim Merkezi" için çalışmalara hızla devam ediliyor.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu Çevre Düzeni Planı’ndaki değişikliğe itiraz etti!

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Çevre Düzeni Planı’nda yaptığı değişikliğe itiraz etti. Bir araya gelen yurttaşlar "Kanala değil, depreme bütçe" pankartı açarak "Rant ve talan projesi", "Kanal İstanbul'a hayır" yazılı pankartlar taşıdı...

MSB Arge Çevre ve Enerji Teknolojileri Mühendislik Eğitim ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

MSB Arge Çevre ve Enerji Teknolojileri Mühendislik Eğitim ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Esenler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Sinan Bilgili tarafından kuruldu.

Makrosistem Laboratuvar Hizmetleri Gıda Kimya Çevre Danışmanlık ve Eğitim Anonim Şirketi kuruldu!

Makrosistem Laboratuvar Hizmetleri Gıda Kimya Çevre Danışmanlık ve Eğitim Anonim Şirketi bugün Sancaktepe'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Onur Yalçınkaya tarafından kuruldu.

Didim'in çevre düzen planı endişe yarattı!

Aydın'ın Didim ilçesinde, 1/25000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlanması emlak sektöründe endişe yarattı. 

İzlem Çevre Enerji Eğitim Danışmanlık Ve Mühendislik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İzlem Çevre Enerji Eğitim Danışmanlık Ve Mühendislik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Elif Arslan Şen tarafından kuruldu. 

Analiz Test Çevre Sağlığı Ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Analiz Test Çevre Sağlığı Ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Selehattin Baydemir ve Haşim Gençbay ortaklığında kuruldu. 

çevre eğitims eminerleri Haberi

çevre eğitims eminerleri

Bakanlık, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü personelinden uzman ekip, 5 gün boyunca yerel yönetimlerin temsilcileri olan muhtarlara denizlerin ekolojik ve ekonomik önemi, deniz kirliliğinin önlenmesi ve denizlerin korunmasıyla ilgili seminerler verecek. Ekim ayında Antalya’da düzenlenecek ve sadece kadın muhtarların katılacağı seminerlerde yüzme kursu da verilecek.

Seminerlerde verilen bilgileri pekiştirmek için; mavi bayraklı plaj, atıksu arıtma tesisi, çöp depolama alanı, milli park ve akvaryum ziyareti yapılacak. Programın son günü ise yüzme dersi alan katılımcı muhtarlar arasında yüzme yarışması düzenlenecek. Eğitim programını tamamlayan muhtarlara plaket verilecek.

-Muhtarlar Vatandaşlara Çevre Hassasiyetini Anlatmak İçin Toplantı Düzenleyecek

Projenin bitiminde, muhtarlar görev yaptıkları köylerde vatandaşlara çevrenin korunması, iyileştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi konularında bilgilendirici toplantılar düzenleyecek. Bakanlık bu toplantıların düzenlenmesinde her türlü katkı ve katılımı sağlayacak.

-Yerelden Genele Vatandaşların Çevre Hassasiyeti...