02 / 05 / 2024

Çevre Haftası

Çevre Haftası

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal’ın “Çevre Haftası“ için konuştu. Şenal, yeşil çatı ve pasif evlerin önemine değindi.

Nazım Yavuz: Yeni nesil çatılar çevre açısından avantaj sağlıyor!

Nazım Yavuz, "Artık dünyada bitkilendirilmiş çatı uygulamaları ve güneş panelli çatılar hızla yaygınlaşıyor. Bitkilendirilmiş çatı uygulamaları doğa-şehir uyumunun çok güzel bir tamamlayıcısı"dedi.

Koray Güzelbiryer, Doğa Koleji ve Kent Meydanı destekli sergi!

Çevre Haftası kapsamında, Koray Güzelbiryer ve Doğa Koleji işbirliği, Kent Meydanı AVM desteğiyle gerçekleştirilen “Gelecekteki Evim” Resim Yarışması Sergisi düzenlenen törenle açıldı

Yeşil çatı ve pasif evler yaygınlaştı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal’ın “Çevre Haftası“ için konuştu. Şenal, yeşil çatı ve pasif evlerin önemine değindi.

Çevreci çatılar hızla yayılıyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Adil Baştanoğlu yaptığı açıklamada Çevre Haftası'nda çevreci çatıların hızla yayıldığını açıkladı

Silverline Yeşil Rapido Yeşil Binalar Konferansı'nın sponsoru oldu!

Bu yıl ikinci kez Dünya Çevre Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen “Yeşil Rapido Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” kentsel dönüşümün aktörlerini aynı platformda bir araya getirdi…

Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı İstanbul'da!

“Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” Dünya Çevre Haftası kapsamında 8 Haziran 2016 Çarşamba günü İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 8 Haziran'da!

“Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” Dünya Çevre Haftası kapsamında 8 Haziran 2016 Çarşamba günü İstanbul Beyoğlu Lazzoni Otel’de düzenlenecek. Konferansta “Yeşil Yapılaşmada Kentsel Dönüşüm Fırsatı”masaya yatırılacak.

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 1 hafta!

Taşınmaz mal sahiplerini ilgilendiren ve Mart ayında başlayan vergi dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin emlak ve çevre temizlik vergisi için son 1 haftası kaldı..

Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı Haziran'da!

“Yeşil Rapido Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” bu yıl ikinci kez Dünya Çevre Haftası kutlamaları çerçevesinde 8 Haziran’da kentsel dönüşümün aktörlerini aynı platformda bir araya getiriyor.

Konutu yıkmadan da çevre dostu yapmanız mümkün!

Bu yıl 22-26 Eylül 2014 tarihleri arasında kutlanmakta olan Yeşil Binalar Haftası’nda yeşil tadilat konusu da dünya çevre gündemine yerleşti. Konutu yıkmadan da çevre dostu yapmanız mümkün.

Manisa OSB Çevre Paneli düzenledi!

Manisa OSB Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında Çevre Paneli düzenledi. OSB Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Cem Çöllü’de katıldı.

Bağcılar Belediyesi 17. Çevre Haftasını kutladı!

17. Çevre Haftası her yıl olduğu gibi bu yıl da Bağcılar’da coşkulu ve heyecanlı etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerin beşinci gününde Çevre Şöleni ve Ödül töreni düzenlendi. Tören sırasında değişik kategorilerde düzenlenen yarışlarda ödüller verildi.

Kartepe'de temiz çevre yürüyüşü yapılacak!

Kartepe Belediye Meclisi' nin haziran ayı toplantısı belediye başkanı Hüseyin Üzülmez'in başkanlığında gerçekleştirdi. Kartepeliler, Çevre Haftası kapsamında yarın Kartepe Eşme Sahili'nde bir yürüyüş de gerçekleştirecek.

Bağcılar Çevre Haftası etkinliği kapsamında 70 bin fesleğen dağıtıldı!

Bağcılar ilçesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Çevre Haftası münasebetiyle düzenlenen renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 17. Geleneksel Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında esnafa ve ev hanımlarına, fesleğen dağıtıldı.

Esenler'de Soma Şehitleri Parkı'na fidan dikilecek!

Esenler Belediyesi'nin ilçede yeni doğan bebekler için Çevre Haftası'nda düzenlediği fidan dikme etkinliği bu yıl Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 madenciye adandı. Fidanların dikileceği yeni parka Soma Şehitleri Parkı adı verilecek.

Çevre Haftası Haberi

Çevre Haftası

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, 1972 yılında 5 Haziran’ın Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Çevre Günü olarak kabul edildiğini hatırlatarak, 2019 Dünya Çevre Günü`nün temasının ''Hava Kirliliği ile Mücadele'' olarak belirlendiğini ifade etti.

Doğaya uyumlu, çevreci tasarımların inşaat ve çatı sektörünün gündeminde her geçen gün daha fazla öneme sahip olduğunu belirten Şenal, dünyada ve Türkiye’de sayıları artan ‘yeşil çatı’ uygulamalarının doğa-şehir uyumunun çok güzel bir örneği olduğunu belirterek şu açıklamaları kullandı:

“Hızlı kentleşme sonucunda şehirlerde yağmur suyunu emen toprak ve yeşil bitki örtüsü azaldı. Şehir üstüne düşen tüm yağmur suyunun aynı anda tahliyesi esnasında sel felaketleri yaşanabiliyor. Yeşil çatılar, çatı yüzeyine düşen yağmur suyunun tahliye sistemine ulaşımı bir saat kadar geciktirebiliyor. Böylece sel riskini azaltıyor. Ayrıca...