29 / 04 / 2024

çevre kanununda yeni değişiklik nedir

çevre kanununda yeni değişiklik nedir

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Çevre Kanunu'na konulan geçici 3'üncü maddeyi iptal etmesine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'den yanıt geldi. Güllüce, AYM'nin o iptali geriye doğru çalışmaz temel kuralı var...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan 3 yeni atama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda üç yeni atama gerçekleştirildi. İşte o atamalar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalışan sözleşmeli personeller için yeni bir düzenleme yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projelerinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Mersin Anamur, İzmir, Samsun, Balıkesir Ayvalık, Diyarbakır Sur İçi ve Eskişehir'de yer alan 8 projesinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak...

Çevre ve şehircilik projelerinde yeni mezunlar istihdam edilecek!

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) HİTAM Orta Ölçekli Üretim ve Ticaret Üssü Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çevre ve şehircilik projelerinde yeni mezunların istihdam edileceğini dile getirdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Uzungöl için yeni plan!

Türkiye'nin doğa turizmindeki en önemli merkezleri arasında yer alan Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planı hazırladı.

Yeni çevre düzeni planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Çevre Düzeni Planı” tanımı değiştirildi. Peki, yeni çevre düzeni planı nedir?

Yeşil binalar yeni istihdam olanakları yaratıyor!

Çevre dostu inşaatlar yeni iş olanakları yaratma potansiyeline sahip. ILO verilerine göre, çevre dostu yeni binaların inşası için 2030'a kadar 6,5 milyon istihdam yaratılması bekleniyor...

Çevre Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Organize sanayi bölgeleri ile diğer sanayi kuruluşlarının atıksu arıtma tesisi kurması, belli bir süre içerisinde bu tesisleri kurmayanların ise faaliyetlerinin yasaklanması için kanun teklifi verildi..

Çevre ve Şehircilik'in sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalışan sözleşmeli personellere yeni düzenleme geldi..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 3 yeni atama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 3 yeni atama kararı aldı. Atama kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacağız!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Vatandaşlarımızın konut, sosyal tesis, çevre ve yeni yerleşimler gibi farklı yapılaşma alanlarında bizden talep ettiği projeleri hayata geçireceğiz."

İnegöl Ahmet Türkel Çevre yoluna yeni köprü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Ahmet Türkel Çevre yolu üzerine yeni köprü yapılması ve yolun 3 kilometrelik bölümde genişletme çalışmaları yapılması için start verdi.

Çevre ve Şehircilik'ten korunan alanlara yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Koruma Amaçlı İmar Planı bulunan alanlar, kıyı yapıları, tescilli ağaçlara yönelik planlama süreçlerinde yeni düzenlemeye gidildi.

çevre kanununda yeni değişiklik nedir Haberi

çevre kanununda yeni değişiklik nedir

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Çevre Kanunu'na konulan geçici 3'üncü maddeyi iptal etmesine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'den yanıt geldi. Güllüce, "AYM'nin o iptali geriye doğru çalışmaz temel kuralı var. Birileri niyetleriyle hukuku barıştırmaya çalışıyorlar. Niyeti öyle onu söylüyor. Niyetlerle olmaz, hukuk ne diyorsa öyle olur" dedi. AYM'nin durdurduğu değişiklik, Çevre Kanunu'na konulan geçici 3'üncü madde üzerinden büyük projelere ÇED muafiyeti (Çevresel Etki Değerlendirmesi) getiriyordu. AYM'nin kararını SABAH'a değerlendiren Bakan Güllüce, "Diyelim ki projeler aksadı, bundan niye mutluluk duyarlar ki? Türkiye'nin geri kalması, kalkınamaması, barajlarının yapılamaması, boğaz köprülerinin, raylı sistemlerinin yapılmamasından niye mutluluk duyarlar, bunu çözebilmiş değilim" dedi. 


Ahmet Topal/...