19 / 05 / 2024

Çevre Talimatı

Çevre Talimatı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre denetimi, kirliliğe duyulan hassasiyet ve çevre duyarlılığı gösterilmesi amacıyla tüm valiliklere talimat verdi

Murat Kurum'dan depremzedelere nakliyatta tek fiyat uygulansın talimatı!

İzmir'deki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremde ağır hasar almış evlerine kısa süreliğine girmelerine izin verilen depremzedelere, nakliyatçıların "tek fiyattan hizmet vermesi" için talimat verdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan duvar talimatı!

3 ay içinde 8 farklı noktada çöken istinat duvarlarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Son olarak İstanbul Kağıthane'de göçen ve iki binanın da yıkılmasına yol açan istinat duvarının ardından İstanbul Valiliği'ne talimat verildi.

Murat Kurum'un talimatıyla Cami Tasarımı Fikir Yarışması düzenleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatı ile camilerin daha estetik, erişilebilir, sağlam ve çevreye duyarlı olabilmesi amacıyla "Cami Tasarımı Fikir Yarışması" düzenleniyor.    

Adana'da çevre ve şehircilikte yeni dönem!

ADANA Ticaret Odası (ATO) Heyeti'ni kabul eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bakanlık bürokratlarına Adana'nın çevre ve şehircilik alanındaki sorunları ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapılması yönünde talimat verdiğini belirtti.

Ankara'da çevre görevlilerine eğitim verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla devam eden çevre görevlisi eğitimlerinin son halkası Ankara'da gerçekleşti. 4 Otel de verilen eğitime 1500 kişi katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üniversitelilere burs verecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs verecek. Bakan İdris Güllüce'nin talimatı doğrultusunda harekete geçen bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı yeni yılda üniversite öğrencilerine burs verecek.

Çevre ve kentsel dönüşüm tezi hazırlayan öğrencilere burs!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı doğrultusunda yüksek lisans öğrencilerine yönelik başlatılan burs projesi sona erdi. Bakanlık ‘çevre ve kentsel dönüşüm’ tezi hazırlayan öğrencilere toplam 507 bin TL burs verdi.

Çevre ve kentsel dönüşüm için 65 tez hazırlandı!

Bakan Güllüce'nin talimatı doğrultusunda yüksek lisans öğrencilerine yönelik başlatılan burs projesi sona erdi. Bakanlığın 507 Bin TL kaynak ayırdığı yüksek lisans tezleri Türkiye Çevre Koruma Vakfına gelmeye başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın burs projesi sona erdi!

500 üniversiteliye 600 bin TL değerinde burs desteği Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı doğrultusunda bitirme tezi hazırlayan lisans öğrencilerine yönelik uygulanan burs projesi sona erdi.

Üniversiteler çevre ve şehircilikle ilgili 500 bitirme tezi hazırladı!

Bakan Güllüce'nin talimatı doğrultusunda lisans öğrencilerine yönelik bitirme tezi hazırlayanlara başlatılan burs projesi sona erdi. Bitirme tezi projeleri TUÇEV 'in kurmuş olduğu Çevre Şehir Kütüphanesi raflarında yerini aldı.

Akbük Koyu'na şebeke suyu projesi için talimat verildi!

Muğla Valiliği, basında yer alan haberlerin ardından Akbük Koyu'na şebeke suyu getirilmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne talimat verdi. İşte açıklama...

Çevre Bakanlığı'ndan Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla üniversiteliler arasında ‘çevre’ farkındalığını artıracak önemli bir projeye start veriliyor. ‘Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması’ ile yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere toplam 154 bin lir

Bakanlık Çevre Görevlisi Vize Eğitimi düzenleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla çevre görevlisi vize eğitimi düzenlenecek. Vize eğitim programına yeni “Çevre Görevlisi Belgesi” almak isteyenler kesinlikle katılamayacak.

Çevre Talimatı Haberi

Çevre Talimatı

Son dönemler de artan çevresel hassasiyetlere Çevre ve Şehircilik Bakanlığının göstermiş olduğu hassasiyeti valiliklerinde göstermesini isteyen Bakan Erdoğan Bayraktar, valiliklere imzasıyla talimat gönderdi.


Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu denetimlere istinaden valilikler bundan sonra denetimlerde daha etkin, daha özverili ve daha hassas davranacak.


Valiliklere gönderilen talimatta Bakan Erdoğan Bayraktar “mevzuatın yetkili kıldığı kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon sağlanarak tüm valiliklerimizin konuya gerekli hassasiyet ve titizliği göstermelerini rica ederim”...