29 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan depremzedelere nakliyatta tek fiyat uygulansın talimatı!

Murat Kurum'dan depremzedelere nakliyatta tek fiyat uygulansın talimatı!

İzmir'deki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremde ağır hasar almış evlerine kısa süreliğine girmelerine izin verilen depremzedelere, nakliyatçıların "tek fiyattan hizmet vermesi" için talimat verdi. 



Depremin en çok zarar verdiği ilçeler arasında yer alan Bayraklı'ya bağlı Mansuroğlu Mahallesi'ni ziyaret eden  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, acil yıkılacak, ağır hasarlı ve hasarlı binalardaki çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, 2131/16 Sokak'ta evlerine kısa süreli girmelerine izin verilen depremzedelerin eşyalarını çıkarmasını da takip ederek, acil yıkılması gereken binalara girişlerin sadece ziynet, pasaport gibi kıymetli eşyaların alınabileceği kadar kısa zamanda gerçekleştirilmesini istedi. 

Murat Kurum, "kontrollü girilebilir" izni verilen binalarda ise eşya alınması için ev sahiplerine yaklaşık bir saatlik süre verilebileceğini söyledi.

- Nakliye için tek fiyat belirlenecek

Bakan Murat Kurum, depremzedelerle de bir araya geldi.

Bazı depremzedeler, kısa süreliğine dahi olsa evlerine girerken taşıma asansörüne ihtiyaç duyduklarını fakat nakliyatçıların gerek asansör gerekse nakliye için yüksek fiyat talep ettiğini belirtti.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e tek fiyat belirlenmesi talimatı veren Murat Kurum, kısa zamanlı girişler ve yaklaşık 1 saatlik eşya taşıma süresi için ayrı ve sabit bir fiyat belirleneceğini belirtti.

Bakan MuraT Kurum, vatandaşların sorusu üzerine, yıkılan konutların bulunduğu yere yeni binalar yapacaklarını, ayrıca Şehir Hastanesine yakın yerde belirlenen rezerv alanında da konut inşa edileceğini belirtti.

Murat Kurum, Mansuroğlu Mahallesi'nde "gerekli tedbir alınmadan" bir bina inşaatının devam ettiğini görünce, ceza yazılması ve tedbirlerin yerine getirilmesi talimatını da verdi. 

- Milletvekili ve belediye başkanlarıyla toplantı

Bakan Murat Kurum, incelemelerin ardından AFAD İl Müdürlüğü Koordinasyon Merkezi'nde belediye başkanları ve milletvekilleriyle toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı basına kapalı olarak yapıldı.

 

Depremin baş suçlusu yine 'çürük binalar' oldu!


Geri Dön