27 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanı mehmet özhaseki

Çevre ve Şehircilik Bakanı mehmet özhaseki

Sarıyer İmar Barışı Anlatımı programına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar barışı için 100 bini aşkın başvuru formunun doldurulduğunu söyledi..

Yılda 500 bin konut yapmak zorundayız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ,''Senede yaklaşık 200 bin konut yeniden yapılıyor. Bunu yeterli görmüyoruz ve 500 bin konuta çıkarmayı hedefliyoruz. 500 bine çıkarırsak 15 yıl içinde 7,5 milyon bağımsız birim eder'' dedi.

Alan bazında kentsel dönüşüm yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vereceklerini belirterek müteahhitleri hazırlıklı olmaları için çağrıda bulundu. Özhaseki,  “Alan bazında dönüşüme ağırlık vereceğiz. Küçük çaplı iş yapan müteahhitler pastadan pay almak istiyorsa güçbirliği yapmalı" dedi.

Türkiye'de 7,5 milyon yapının yıkılması gerekiyor!

Bakan Özhaseki, "1999 yönetmeliği öncesinde Türkiye'de yapılan yaklaşık 7,5 milyon civarında yapı stoğu var. Bunların büyük çoğunluğu depreme dayanıksız ve yaşam için elverişsiz. Bunların yıkılması lazım" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin ortalama 20 milyon yapı stoku var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 2017 Türkiye ana oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin ortalama 20 milyon yapı stoku olduğunu belirtti.

Bin 148 gayrimenkulün tapu işlemi durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, merkezi ve bölge müdürlüğü merkezlerinde üzerinde şüphe duyulan kişilere ait bin 148 adet taşınmaz işlemi tamamen durduruldu.

Kooperatif kurana hazineden ücretsiz arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şehircilik Şurası’nda çıkabilecek bir kararla, 250 üyesi olan kooperatiflere, uydu kent projelerini uygulamak kaydıyla hazineden ücretsiz arsa tahsis edilebileceğini açıkladı.

Doğu'da evleri yıkılan vatandaşların evleri birebir teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: "Söz verdiğimiz her bir proje zamanında, gecikmeden bitirilmiş olacak. Görüşmelerimizde vatandaşların yaralarını sararak taleplerini karşılamış olacağız. Evi yıkılan Şırnak, Silopi, İdil ve Cizre'deki vatandaşlarımıza evlerini birebir teslim edeceğiz" dedi.

Diyarbakır evleri yenileniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır ve Şırnak merkez ile 6 tane ilçede binaları zarar gören insanlara 3 ay ile 1 yıl içinde konutlarını teslim edeceklerini söyledi.

Mehmet Özhaseki'den "tasarruflu ısınma" tavsiyesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: "Pencere ve kapılarda, bina dış cephesinde ve çatısında yalıtım yapılması çok önemli. Odalarda sıcaklığın artması nedeniyle cam açmak yerine radyatör musluğu kısılmalıdır" dedi.

Parsel bazlı yoğunluk artışlarını engellemek için savaş verdim!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Cinayet bir adamı öldürmektir, doğru. Belediye cinayeti de böyle yeşil alanları yok etmektir. En büyük cinayet bunlar" dedi.

Kentsel dönüşüm parsel bazlı olmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İLBANK tesislerinde gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle buluşmasında soruları yanıtladı. Özhaseki, kentsel dönüşümde parsel bazlı dönüşümlerin mümkün olduğunu açıkladı.

FETÖ'ye ait 13 milyar liralık gayrimenkule el konuldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) el konulan taşınmazlarına ilişkin açıklama yaptı. Özhaseki,13 milyar liralık gayrimenkule el konulduğunu söyledi.

Yüksekova'da planda konut olarak görülmeyen yerler taşınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmar planında konut olarak görülmeyen yolda kalan yerler, çürük alanlar, yeni yere taşınacak. Metrekaresine göre site içinde evler vereceğiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Kanal İstanbul'un yeri henüz belirlenmedi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kanal İstanbul Projesi’nin yerinin ve çevresindeki yerleşim alanlarının henüz belirlenmediğini açıkladı...

Çevre ve şehircilik Bakanlığı: TMMOB’un yetkileri korunuyor!

Çevre ve şehircilik Bakanlığı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) harita, plan, etüt ve projelerine parasal bedel karşılığı verdiği vize yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçtiği” şeklindeki haberlerine cevap verdi...

Akkuyu nükleer santral raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu!

Akkuyu'da yapılacak nükleer santrale İlişkin 3 bin sayfalık Çevre Etki Değerlendirmesi (CED) raporu, Akkuyu NGS tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. ..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı malzemeleri yönetmeliğini yayınladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bugünkü resmi gazeteye yapılan açıklamaya göre Bakanlık, yapı malzemeleri yönetmeliğini yayınladı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ergene Havzası'nı denetliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ergene Havzası’ndaki kirliliği bitirmek için denetimlerini aralıksız sürdürüyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 11 gayrimenkul satıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü 11 gayrimenkulün satışı için ilan yayınladı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1 firmaya ihalelere katılma yasağı verdi!

Bugünkü resmi gazete bilgilerine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1 firmaya ihalelere katılma yasağı verdi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 76 bin öğrenciye tiyatro gösterisi düzenledi!

Çevre bilincini çocuklara erken yaşta kazandırmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında Mart ayından bu yana yaklaşık 76 bin öğrenciye tiyatro gösterisi düzenledi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul’daki boya fabrikalarını denetledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çevre denetimlerine İstanbul’daki boya fabrikaları da takıldı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Getirme Merkezi uygulamasını başlatıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla, Atık Getirme Merkezi uygulamasını başlatıyor...

Emlak Konut 504 konutu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na satıyor!

Emlak Konut İstanbul Hoşdere mevkiinde ihale edilmiş olan 1506 konut ve 282 ticari üniteden oluşan Bahçekent Emlak Konutları projesinden 504 konutu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na satıyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediyelere 5 milyon TL destek sağladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı atıksu arıtma, içme suyu, bisiklet yolu, çöp kamyonu gibi konularda belediyelere 5 milyon TL yardım yaptı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 9 firmaya durdurma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünden: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 9 firma hakkında durdurma kararı verdi...

Çevre ve Şehircilik Bakanı mehmet özhaseki Haberi

Çevre ve Şehircilik Bakanı mehmet özhaseki

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar barışına ilişkin "Dün itibarıyla bu işten istifade etmek için sitemize giren kayıt belgesi doldurmaya başlayan insan sayısı 100 bini geçmiştir. Demek ki milletimiz bunu bekliyormuş, çok doğru bir iş yapmışız." dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Özhaseki, Sarıyer AK Parti İlçe Başkanlığı'nın Yusuf Ziya Öniş Stadyumu'nda düzenlediği "Sarıyer İmar Barışı Anlatımı" programına katıldı. 

İftardan önce konuşma yapan Özhaseki, Kentsel Dönüşüm ve Yapı Kayıt Belgesi hakkında bilgi verdi. 

Bakan Özhaseki, İstanbul’un deprem bölgesinde olduğunu ve ciddi bir riskle karşı karşıya olduğunu belirterek, sağlıksız yapılardan kurtulmak gerektiğini vurguladı. 

Özhaseki, Şehircilik Şurası düzenlediklerini ve şurada aldıkları karar çerçevesinde yerinden dönüşüme önem verdiklerini belirtti.

Sarıyer gezildiğinde, Yapı Kayıt Belgesi Yasası'na neden ihtiyaç duyulduğunun görüleceğini anlatan Bakan Özhaseki, "Şunu...