20 / 07 / 2024

Çevreci sokak projesi

Çevreci sokak projesi

Belediyeleri teşvik ederek çevreci sokak ve çevreci park uygulamalarını hayata geçiren Çevreci sokaklar uygulamaları için yapılacak başvuruların şekli çevre denetimi genel müdürlüğünün resmi internet sayfasında yer alıyor...

Akman Holding’in Kanada projesi Regal Plaza’da satışlar tam gaz!

Yurt içi ve yurt dışı yatırımlarıyla adını sıkça duyuran Akman Holding, Kanada Toronto’daki 2’nci dev projesi Regal Plaza’nın satışlarına son sürat devam ediyor. Bölgenin en büyük akıllı ve çevreci karma projesi olma özelliği olan Regal Plaza’nın home-ofis dairelerinin şuan yüzde 60’ı satıldı.

Bitlis Dere Üstü Islah Projesi için yıkım başladı!

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Sokak Sağlıklaştırılması Projesi'nde yıkımı yapılan otelin enkazını inceledi.

Kültür Bakanlığından Kemeraltı Projesi'ne destek!

Trabzon'da, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın bulunduğu bölgede uygulanan "Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi"nin 1. etabında sona yaklaşıldı.

Kayseri Sahabiye Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Seher Sokak’taki binaların yıkımına başlandı.

Zile Amasya Caddesi'nde sokak sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Zile Belediyesi tarafından hazırlanan ‘’Amasya Caddesi Sokak Sağlıklaştırması’’ projesi kapsamında 17 konakta cephe sağlıklaştırma çalışması yapılacak.

Ümraniye'de zemin altı otopark projesi için acele kamulaştırma!

Ümraniye'de "Gaffarefendi Sokak Zemin Altı Otopark Projesi” kapsamında bazı gayrimenkuller için acele kamulaştırma kararı alındı..

Malatya'daki cephe güzelleştirme projesi ruhsata takıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hükümet Konağı arkasındaki Atmalı Sokak ile karşı sıranın ön cephelerinde bulunan yapıların dış cephe güzelleştirmesi projesi, birçok binanın inşaat ruhsatı veya yapı kullanma ruhsatlarının bulunmaması nedeniyle iptal oldu.

Antalya Kepez-Santral'de çevreci dönüşüm!

Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi olan Antalya Kepez-Santral, aynı zamanda en çevreci geri dönüşüm çalışmasına da sahne oluyor.

Silivri Tarihi Kale İçi Projesi başladı!

Silivri’nin en eski mahallelerinden olan Fatih Mahallesi’nde hayata geçirilecek Tarihi Kale İçi Projesi Yarbaşı Sokak’tan başladı.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar başladı!

Kayseri'nin gelecek yüzyılına damga vuracak projelerden olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmalarına başlandı. İlk yıkım, projenin ilk etabı olan Boylar Sokak'ta yapıldı

Kaplan İnşaat'tan Bodrum'a Yeşil Ev Projesi!

Kaplan İnşaat güvencesiyle, Bodrum’da ilk kez uygulanan “Yeşil Ev Projesi” bölgede ilk olma özelliğini taşıyor. Bina kendi enerjisini üreten, çevreci teknolojisiyle bölgede model olacak.

Ordu Büyükşehir'den sokak hayvanları için 5 yıldızlı otel!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan “Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Geçici Bakım Evi ve Pet Otel Projesi” hazırlanıyor. Başkan Enver Yılmaz’ın talimatıyla hazırlanan projeyle sokak hayvanları Büyükşehir’in koruması altına alınacak.

Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi Büyükşehir'den geçti!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi'ni oybirliğiyle kabul etti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ihale aşamasına gelen projenin tamamlanmasıyla çok cazip bir turizm mekanının kazanılacağını söyledi.

Çevreci sokak projesi Haberi

Çevreci sokak projesi

Çevreci sokaklar uygulamaları!

Çevreci sokaklar projesi ile ilgili detaylı bilgiler Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı bildiride bulunuyor. Çevreci sokaklar uygulamaları için yapılacak başvuru şartları da aşağıda yer alıyor.


GENEL HÜKÜMLER 

1. Proje başvuruları trafiğe kapalı ve açık sokaklar olmak üzere iki şekilde yapılabilir: 


2. Proje başvurularının büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri tarafından Ek-I’de yer alan belgeleri eksiksiz olarak içeren 1 adet dosya ile Valiliklere (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) 31.12.2013 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. 


3. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince başvuru yapılan proje alanı yerinde incelenir. İnceleme sonucunda gerekli görülmesi halinde; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince şehir estetiği, altyapı ve alternatif enerji kullanımı vb. konularından sorumlu kurum ve kuruluşlardan oluşan temsilcilerle değerlendirme komisyonları oluşturulacaktır. Komisyon kararı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılacak nihai değerlendirmelerde...