20 / 07 / 2024

Çevreci sokaklar projesi

Çevreci sokaklar projesi

Belediyeleri teşvik ederek çevreci sokak ve çevreci park uygulamalarını hayata geçiren Çevreci sokaklar uygulamaları için yapılacak başvuruların şekli çevre denetimi genel müdürlüğünün resmi internet sayfasında yer alıyor...

Çevreci sokaklar projesi!

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü belediyeleri teşvik ederek çevreci sokak ve çevreci park uygulamalarını hayata geçiriyor. İşte söz konusu çevreci sokaklar projesi kapsamında hayata geçirilecek uygulamalar...

Akman Holding’in Kanada projesi Regal Plaza’da satışlar tam gaz!

Yurt içi ve yurt dışı yatırımlarıyla adını sıkça duyuran Akman Holding, Kanada Toronto’daki 2’nci dev projesi Regal Plaza’nın satışlarına son sürat devam ediyor. Bölgenin en büyük akıllı ve çevreci karma projesi olma özelliği olan Regal Plaza’nın home-ofis dairelerinin şuan yüzde 60’ı satıldı.

Sakarya Taraklı Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve MARKA işbirliğiyle hayata geçirilen “Kentsel Tasarım Rehberi” projesi için çalışmalar tamamlandı. MARKA yetkilileri, Taraklı’daki sokakları iyileştirecek.

Antalya Kepez-Santral'de çevreci dönüşüm!

Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi olan Antalya Kepez-Santral, aynı zamanda en çevreci geri dönüşüm çalışmasına da sahne oluyor.

Samsun Alaçam'ın sokakları iyileştiriliyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Alaçam'da "Alaçam Sokakları Sağlıklaştırması ve İyileştirmesi Projesi" ile ilgili incelemelerde bulundu. Alaçam'da tarihi dokuyu ön plana çıkacak.

Kaplan İnşaat'tan Bodrum'a Yeşil Ev Projesi!

Kaplan İnşaat güvencesiyle, Bodrum’da ilk kez uygulanan “Yeşil Ev Projesi” bölgede ilk olma özelliğini taşıyor. Bina kendi enerjisini üreten, çevreci teknolojisiyle bölgede model olacak.

Mebuskent Projesi 2015'te bile rağbet gördü!

Ankara'nın en çevreci projelerinden biri olarak kabul edilen Mebuskent Projesi'nin önemli mimarlarından, Aymor Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan ile birlikte yeni projelerini konuşuldu. İşte o yazı...

İlkadım'da ‘Prestijli Cadde ve Sokaklar Projesi’ sürüyor!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kuyumcular Caddesi’ndeki çalışmaları kontrol etti. Başkan Tok, eski ticaret ve alışveriş merkezlerin canlı tutulması yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

İBB Yaşayan Sokaklar projesini İstanbul’a uygulayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belçika’nın Gent şehrinde uygulanan Yaşayan Sokaklar Projesi’ni İstanbul’a uygulamak için düğmeye bastı. Seçilen iki pilot mahallede yeraltı otoparkları olacak.

Dekar Yapı'nın yeni projesi yeşil ve maviyi birleştiriyor!

Dekar Asmalı Sokaklar ile Dekar Asmalı Bahçeler projelerini hayata geçiren Dekar Yapı, İstanbul’un gelişen yıldızı Beylikdüzü – Yakuplu’daki yeni projesi Dekar Asmalı Hayat’ın satışlarına başlıyor.

Muttalip Altyapı Projesi’nin temeli atıldı!

Muttalip Altyapı Projesi’nin temeli atıldı. Törende konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muttalip’ın tüm sokaklarını örümcek ağı gibi öreceklerini belirterek, “26 kilometreden daha fazla kanalizasyon hattı döşeyeceğiz." dedi

Samsun İlkadım'da Prestijli Cadde ve Sokaklar Projesi başladı!

İlkadım Mecidiye Caddesi esnaflarını gezen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Samsun eski alışveriş caddeleri İlkadım Belediyesi tarafından başlatılan Prestijli Cadde ve Sokak Düzenleme Çalışmaları ile nefes alacak" dedi.

Bahçeşehir Asmalı Sokaklar adres!

Bahçeşehir Asmalı Sokaklar adres bilgilerine göre İstanbul'un Başakşehir - Bahçeşehir bölgesinde yer alıyor. Bahçeşehir Asmalı Sokaklar projesi 22 blok halinde yükseliyor.

Dekar DK Asmalı Sokaklar Projesi!

Dekar DK Asmalı Sokaklar Projesi İstanbul Bahçeşehir'de hayata geçiriliyor. Teslimlerin hemen yapıldığı projede dairelerin alanları 123 ile 158 metrekare arasında değişiyor.

Çevreci sokaklar projesi Haberi

Çevreci sokaklar projesi

Çevreci sokaklar uygulamaları!

Çevreci sokaklar projesi ile ilgili detaylı bilgiler Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı bildiride bulunuyor. Çevreci sokaklar uygulamaları için yapılacak başvuru şartları da aşağıda yer alıyor.


GENEL HÜKÜMLER 

1. Proje başvuruları trafiğe kapalı ve açık sokaklar olmak üzere iki şekilde yapılabilir: 


2. Proje başvurularının büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri tarafından Ek-I’de yer alan belgeleri eksiksiz olarak içeren 1 adet dosya ile Valiliklere (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) 31.12.2013 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. 


3. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince başvuru yapılan proje alanı yerinde incelenir. İnceleme sonucunda gerekli görülmesi halinde; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince şehir estetiği, altyapı ve alternatif enerji kullanımı vb. konularından sorumlu kurum ve kuruluşlardan oluşan temsilcilerle değerlendirme komisyonları oluşturulacaktır. Komisyon kararı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılacak nihai değerlendirmelerde...