29 / 04 / 2024

çevreye duyarlılık projeleri

çevreye duyarlılık projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kocaeli'nin ciddi deprem riski taşıyan bir il olduğuna işaret ederek, kentte 3 bin 756 tane orta ve ağır hasarlı binanın bulunduğunu, bunların yenilenmesi gerektiğini vurguladı

Emlak piyasasındaki duyarlılık kötüleşiyor! Küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor!

Gündemden düşmeyen emlak piyasasındaki duyarlılık daha da kötüleşirken, küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında deniz canlılarına duyarlılık!

İki yıl önce yapımına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü projesi, deniz canlılarının yaşamına hassasiyet gösterilerek hayata geçiriliyor.

Trabzon'un 'heyelan duyarlılık haritası' hazırlandı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Trabzon Müdürlüğü, eğimli coğrafi yapısı dolayısıyla yüzde 47'lik heyelan riski ile "yüksek ve çok yüksek risk" kategorisinde bulunan Trabzon için "heyelan duyarlılık haritası" hazırladı.

Balıkesir'e 15 yılda 954 milyon liralık sağlık yatırımı yapıldı!

Sağlık yatırımları ve bölge projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Hasan Demiraslan, “Sağlık yatırımlarıyla tüm ilçeler şantiyeye döndü” diye konuştu. Demiraslan, son 15 yılda Balıkesir’e 954 milyon liralık yatırım yapıldığını belirtti.

KKTC Sağlık Bakanı Yozgat Şehir Hastanesi'ni inceledi!

Yozgat Şehir Hastanesi'ni inceleyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Filiz Besim değişik projeleri görmek için hastane hakkında bilgi aldı. 

Yeşil binalar hem çevreye duyarlı hem de değerli!

Dünyada ve Türkiye'de sayıları giderek artan yeşil bina sertifikalı yapılar, sadece çevreye duyarlılıklarıyla değil yüksek değeriyle de ön plana çıkıyor. Yeşil binalara değer biçmenin yolu ise tasarruf oranlarını hesaplamaktan geçiyor. 

Çevreye duyarlı konaklama tesisleri artacak!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında turizm sektörü üzerine görüşlerini paylaştı. Gökkaya, Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri'nin sayısının artırılması konusunda çalışmaları anlattı.

Konya Büyükşehir, Hayvancılık Tesisi Tip projeleri hazırladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında kırsal yerleşim alanlarında ikamet edenlerin faydalanabilmesi için tip konut projelerinin ardından şimdi de “Hayvancılık Tesisi Tip Projeleri” hazırladı.

GE Sağlık, GAMA-Türkerler Hastane Yatırım Şirketleri'ne ortak oluyor!

GE Sağlık, GAMA Holding A.Ş. ve Türkerler İnşaat A.Ş. bugün, Sağlık Bakanlığı’nın iki stratejik kamu özel ortaklığı (PPP-Public Private Partnership) projesi olan İzmir ve Kocaeli Entegre Sağlık Kampüs Projeleri’nin geliştirilmesi için nihai bir anlaşma imzaladı.

Aksaray'da 192 araçlık otoparkın inşaatı başladı!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehre vizyon kazandıracak projelerine devam ediyor. Başkan Yazgı’nın en önemli projeleri arasında yer alan Azmi Milli Çevre Düzenleme Projesi kapsamında yapılacak olan 192 araçlık otopark için ilk kepçe vuruldu.

3.köprü inşaatı gayrimenkul sektörüne canlılık getirdi!

Türkiye'nin en büyük projeleri arasında yer alan 3. Boğaz Köprüsü iki hafta sonra açılıyor. Köprü, gayrimenkul sektörüne de canlılık getirecek ve adeta altın gibi değerlenecek. İşte proje kapsamında değerlenen bazı ilçeler...

3. köprü ve 3. havalimanı çevreye duyarlılığıyla ön planda!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. köprü ve havalimanının çevre duyarlılığıyla ön plana çıktığını belirterek, her iki proje için dikilecek ağaç sayısının 9 milyonu bulacağını bildirdi.

Sağlık Yapıları paneli 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek!

TSMD tarafından düzenlenen Türkiye Projeleri panel serisinin dördüncüsü Seranit Grup sponsorluğunda, “Sağlık Yapıları” teması ile 26 Mayıs 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.

çevreye duyarlılık projeleri Haberi

çevreye duyarlılık projeleri


Kocaeli Sanayi Odası Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri törenine katılan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Afet riski taşıyan alanların dönüşümü adı altında güçlü bir yasa çıkardıklarını ifade etti.Bununla birlikte bu işlerin amir ve sorumlusunun il valileri olacağını  söyleyen Bayraktar, Türkiye'nin şartlarına uygun olarak bir yasa çıkartmaya çalıştıklarını belirterek, bu konuda, bütün belediyelere bilgi vererek, akademisyenlerden bilgi alarak hazırlandıklarını kaydetti.Tüm Türkiye'de afet riski taşıyan yapılara yönelik seferberlik ruhuyla yeni bir birim kuracaklarını dile getiren Bayraktar, kentsel dönüşüme ilişkin çalışmaların devam ettiğini bildirdi.Bakan Bayraktar, Kocaeli'nin ciddi deprem riski taşıyan bir il olduğuna işaret ederek, kentte 3 bin 756 tane orta ve ağır hasarlı binanın bulunduğunu, bunların yenilenmesi gerektiğini vurguladı. 



Bayraktar, Türkiye'nin son 9 yılda sanayileşmede çok ciddi bir gelişme kaydettiğini ifade ederek, ''İhracatta çok...