21 / 05 / 2024

ceyhan depremi

ceyhan depremi

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, Ceyhan depreminin üzerinden geçen 16 yılda da afet yönetim sisteminin hala çözümün değil, sorunun bir parçası olmaya devam ettiğini söyledi.

Ceyhan'da kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşuldu!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Kentsel dönüşüm Ceyhan için önemli!

Yaptığı kaliteli inşaatlarla Ceyhan’da en saygın Müteahhitler arasında olan CEYMİD Başkanı ÖVET İnşaat Sahibi Beytullah Övet Gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Ceyhan Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

Ceyhan Belediye Meclisi 2015 yılının son toplantısını gerçekleştirdi.5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nun 20.Maddesi gereğince 11 maddelik gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Ceyhan'da yardım kermesi törenle açıldı!

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Semerkand Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler ve aileler yararına düzenlediği kermesin açılışına katıldı.

TOKİ Ceyhan projesinin inşaatı ne zaman başlayacak?

TOKİ Emlak Daire Başkanı Dursun Baştürk, Ceyhan’da TOKİ konutlarının yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Baştürk, inşaat çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını ifade etti.

Adana Ceyhan'ın çehresi dev projelerle değişiyor!

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk Ceyhan'a yapılan hizmetler ile yapılacak projelerini değerlendirdi. Başkan Öztürk göreve gelmeden önce "Daima Ceyhan, Daima duruyoruz. Çalışmalarımız aksamadan devam ediyor." dedi.

Adana Ceyhan'da kentsel dönüşüm için kamulaştırma!

Adana Ceyhan'da bulunan bazı taşınmazların, alanda yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları kapsamında Ceyhan Belediyesi tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Adana Ceyhan'da yeni parklar kazandırılıyor!

Ceyhan Belediyesi'nin ilçedeki mahallelere park kazandırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Şahin Özbilen Mahallesi'nde yapımı devam eden parkta çalışmaları inceledi

Ceyhan TOKİ'ye büyük ilgi sürüyor!

Ceyhan Belediyesi'nin girişimleriyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapılacak olan 1'inci etap toplu konutların başvuru kayıtları büyük ilgi görüyor.

Ceyhan TOKİ Konutları başvuru detayları!

TOKİ Ceyhan 1. Etap'ta yaklaşık 1.000 adet konut satışa sunuluyor. Proje Ceyhan Şehir Stadyumu’nun karşısında hayata geçiriliyor. İşte Ceyhan TOKİ Konutları başvuru detayları...

TOKİ Ceyhan 1. Etap başvuru işlemleri nasıl yapılıyor?

Alt gelir grubu ve orta gelir grubu kapsamında satışa çıkarılan TOKİ Ceyhan 1. Etap'ta 2+1 ve 3+1 daireler yer alıyor. Peki TOKİ Ceyhan 1. Etap başvuru işlemleri nasıl yapılıyor?

TOKİ Ceyhan Konutlarına başvuru rekor kırıyor!

Ceyhan Belediyesi'nin girişimleriyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından ilçede yapılacak olan 1. etap toplu konutların başvuru kayıtları, başladığı günden beri büyük ilgi görüyor.

Ceyhan'da TOKİ konutları için başvurular 4 bini geçti!

Ceyhan Belediyesi'nin girişimleriyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından ilçede yapılacak olan 1. etap toplu konutların başvuru kayıtları, başladığı günden beri büyük ilgi görüyor.

ceyhan depremi Haberi

ceyhan depremi


TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, Ceyhan depreminin üzerinden geçen 16 yılda da afet yönetim sisteminin hala çözümün değil, sorunun bir parçası olmaya devam ettiğini söyledi. Dr. Tatar, depremlerde yaşanan acıların son bulması için depremden sonra çare arama politikası yerine, felaket öncesi önlemleri içeren halkın yararına bir politika oluşturulmasını istedi. 

Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 93'ünün aktif deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu ve yüzde 98'inin deprem riski altında olduğunu belirten JMO Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, "Bilinen bu ciddi risklere rağmen yapılan uyarılar dikkate alınmadığı için doğa olaylarının afete dönüşmektedir. 

Depremlerde binlerce insanımızı yitiriyor, önemli maddi kayıplara uğruyoruz. Doğal afetlerin türü ne olursa olsun her yıl ortalama Gayri Safı Milli Hasıla'nın yüzde 3'ii oranında zarara neden olmaktadır. Deprem...