27 / 04 / 2024

Ceyhan enerjileri

Ceyhan enerjileri

ADANA, büyük bir atağa hazırlanıyor. Yıllık 201 milyon ton petrolün akacağı Ceyhan’da kurulacak, ‘Enerji İhtisas Bölgesi’ petrokimya yatırımlarına hazırlanıyor. Kamulaştırmada son aşamaya gelindi, tahsisler yakında başlayacak.

TOKİ Ceyhan başvuruları başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Adana Ceyhan 499 Konut Projesi kapsamında yer alan 168 konut satışa sunuluyor.

TOKİ Adana Ceyhan Alt Gelir Grubu başvuruları başlıyor!

Adana Ceyhan 499 Konut Projesi kapsamındaki 296 konut satışa çıkıyor. Projedeki konutlar 2 oda 1 salon olarak tasarlandı.

Ceyhan Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Ceyhan Belediye Meclisi 2017 yılı Nisan ayı olağan toplantısı Alemdar Öztürk’ün başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda imar komisyonuna Murat Yürük, Zafer Topaloğlu, Mustafa Korkmaz, Mustafa Özdemir ve Abdi Öztürk seçildi.

Adana Ceyhan'da dönüşüm Bakanlar Kurulu onayı bekliyor!

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, verdiği röportajda bölgedeki 3 yıllık süreci değerlendirdi. Projeleri ve yatırımları anlattı.

Ceyhan Meclisi'nde imar planları komisyona havale edildi!

Ceyhan Belediye Meclisi'nin 2017 yılı Mart ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda görüşülen imar planları komisyona havale edildi.

Adana Ceyhan'daki müteahhitler sorunlarına çare arıyor!

Adana’nın Ceyhan ilçesinde İnşaat ve müteahhitlik alanında faaliyet gösteren müteahhitler, sektörünün biran önce açılması konusunda sorunları Ceyhan Ticaret Odası Toplantı salonunda anlattılar.

Ceyhan Belediye Meclisi'nin Şubat gündeminde imar konuşuldu!

Ceyhan Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanun’un 20. maddesi gereğince 5 maddelik gündemle toplandı.

Ceyhan Belediyesi'nden imar mevzuatı eğitimi!

Ceyhan Belediyesi İmar Müdürlüğü ve Kentsel Tasarım Müdürlüğü personellerine 'İmar mevzuatı ve şehirleşme ' konulu 2 gün süren eğitim verildi.

TOKİ Adana Ceyhan 499 konut teslimi 2017'de!

Ceyhan Belediyesi tarafından arsa temini yapılarak TOKİ’ye devredilen arsalar üzerinde TOKİ konutlarının 499 dairelik 1’inci etabı hızla yükseliyor.

Adana Büyükşehir'den Ceyhan'daki kazı çalışmalarına destek!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan İlçesi’nde arkeolojik kazı çalışmalarına destek verdiği Tatarlı Höyük’de incelemelerde bulundu.

Ceyhan Meclisi'nde imar konuları Komisyon'a havale edildi!

Ceyhan Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanun'un 20. maddesi gereğince 6 maddelik gündemle toplandı.

Adana Ceyhan'da icradan 15.3 milyon TL'ye satılık fabrika!

Ceyhan İcra Dairesi, Adana Ceyhan ilçesindeki fabrikayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 15 milyon 308 bin TL olarak belirlendi.

Ceyhan Devlet Hastanesinin inşaatı mecliste konu oldu!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Ceyhan Devlet Hastanesinin tamamlanamamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkmen sorularını Sağlık Bakanı Erzurum Milletvekili Recep Akdağ'a iletti..

Ceyhan enerjileri Haberi

Ceyhan enerjileri

ADANA, tarım ve sanayideki gücünü muhafaza ediyor. Turizmde ise devam eden otel yatırımlarıyla yatak kapasitesini artırıyor. Adana’nın en büyük projesi ise Ceyhan’a inecek petrol için geliştirilen Enerji İhtisas Bölgesi. Bu proje, kamulaştırmada çıkan sorunlar nedeniyle yatırıma açılamadı. Ancak, geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile biraraya gelen Adanalı sanayiciler, gelecek hafta da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile toplantı yapacak. Projenin çok yakında yatırımcılara açılacağı ve petro kimya alanında başta rafineri olmak üzere dev yatırımların başlayacağı belirtiliyor. 

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, şöyle konuşuyor: “Enerji Bakanımızla geçen hafta buluştuk. Bayramdan sonra hem onunla hem de sanayi bakanımızla tekrar toplantımız var. 2007’den beri bürokratik engeller nedeniyle yatırımlar başlayamadı. Mülkiyet (kamulaşttırma) sorunları çözülüyor. Biz de yatırım yapmak isteyen uluslararası firmalarla...