05 / 05 / 2024

Ceza davaları zamanaşımı

Ceza davaları zamanaşımı

Ceza davalarında yetkili mahkeme fiilin işlendiği yer mahkemesi olarak kabul ediliyor. Peki, zeza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor! Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak!

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım 2023 tarihinde resmen başlıyor... Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak... Acil bakın...

Bakan Tunç'tan deprem bölgesi için flaş açıklama! Yasa geliyor: Yıkım kararına karşı davalar 170 güne düşecek!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesinde yıkım kararlarına karşı açılan davalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Tunç'un o açıklaması...

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

ATO'da gayrimenkul sektöründe ara buluculuk konularının ele alındığı "Çözüm Zirvesi" düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran, arabuluculuk davaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emlak danışmanlarının davalardaki rollerine değindi. İşte ayrıntılar..

Bu illerde bulunan otomotiv bayilerine ceza! Ticaret Bakanlığı bakın ne karar vermiş?

Müşterilerin ilk tescilli motorlu kara taşıtlarına erişimini karmaşık hale getirdiği belirlenen otomobil bayilerine, Ticaret Bakanlığı, toplamda 17,8 milyon lira ceza yaptırımı uygulanmıştır.

Tapusu olanlar için resmen geri sayım başladı! Bunu yapmayanlar misliyle ceza ödemek zorunda kalabilir!

Tapusu olan pek çok kişi için resmen geri sayım başladı... Aktarılan detaylara göre, bunu yapmayanlar misliyle ceza ödemek zorunda kalabilir...

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 10 bin 138 kişi personel alımı yapılacak!

Her yıl alım gerçekleştiren ceza ve tevkif evleri genel müdürlüğü bu yılda alım yapacak. Ceza ve Tevkifevleri genel müdürlüğü personel alımı ilanı yayınladı. Personel alımı ilanı kapsamında 10.138 personel alınacak. Tüm kadrolar belli oldu. İşte tüm detaylar…

2023 Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Belediyelere yapılan ödemelerden biri de ''Tapu vergisi'' Mülk sahibi olan vatandaşların yılda iki kere yaptığı bu ödeme ödenmediğinde ceza yaptırımı ile karşılaşılıyor. Peki Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte detaylar.

İş Bankası hesabı olanlar hemen baksın... Şubeye gitmeniz gerek

İş Bankası'nda hesabı olan vatandaşlarla ilgili önemli bir haber geldi. İş Bankası yaptığı duyurusunda 2023 yılında zamanaşımına uğrayacak olan hesapların devredileceğini ifade etti. Bu nedenle şubeye gitmek gerekebilir.

Bu bankada paranız varsa dikkat! Eğer 3 ay içerisinde bankaya gitmezseniz bakın paranız ne olacak?

Vakıfbank, mevduat hesapları için önemli bir zamanaşımı duyurusu yaptı. Bankanın açıklamasına göre, zamanaşımı listesinde yer alan müşterilerin, 101 gün içerisinde şubeye başvurmaları gerekiyor.

Elektrik ve doğalgaz borcu olanlara müjde! Bakan resmen açıkladı! Borcunuz varsa bu habere mutlaka göz atın!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda tüketicilerin ödemelerini özel sebepler yüzünden zamanında yapamayacakları durumlarda, ödemelerinin ertelenmesine olanak sağlayacak, bu ertelenen ödemelerin ise 12 aya kadar zamanaşımı olmadan ödenebileceğini açıkladı.

Tapu sahipleri için geri sayım başladı! Bu ödemeleri yapmayanlara ceza! 

Tapu sahipleri için geri sayım başladı... Bu ödemeleri yapmayanlara ceza...Hemen siz de bu detaylara bakın...

Dikkat! Ceza yemiş olabilirsiniz! Yarım saatte tam 27 bin TL ceza kesildi!

Geçtiğimiz gün yapılan trafik denetimlerinde hız sınırını aşan sürücülere yarım saat içinde 27 bin TL ceza kesildi! Toplam 38 araç denetime takıldı. İşte detaylar...

Ceza davaları zamanaşımı Haberi

Ceza davaları zamanaşımı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Ceza davalarında mahkeme değişikliği'' konulu soruyu yanıtladı. 

İskenderun'da açılmış bir ceza davası var. Epeydir sürüyor. Ancak biz İskenderun dışında oturuyoruz. Bu davayı oturduğumuz ile almanın yolu nedir? ● Ö.Ö. 

Okuyucumun sorusu içinde ceza davasından söz ediliyor. Dolayısıyla buna göre yanıt vermem lazım. Zira hukuk davalarında yetkili mahkemeler farklı tayin edilir, ceza davalarında farklı. Ceza davalarında yetkili mahkeme fiilin işlendiği yer mahkemesidir.

Yani dava konusu olan suç nerede işlenmişse davaya o yer mahkemesi bakar. Taraflardan biri “Ben suçun işlendiği yerde oturmuyorum, başka bir ilde oturuyorum” demekle davayı fiilin işlenildiği yer mahkemesinden alamaz.

İSTİSNALARI DA VAR
Ancak bunun istisnaları da vardır. Örneğin basılı eserlerle bir suç işlenmişse bu basılı eserin dağıtımının yapıldığı yerde de davaya bakılabilir.

Bir...