04 / 05 / 2024

ceza davası süreci

ceza davası süreci

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında ecrimisil davaları konusuna değindi. Heper, okuyucularından birinin arsasının ecrimisil davası ile ilgili sorduğu soruya köşe yazısında yanıt verdi...

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci nasıl ilerler?

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci, belirli aşamalarla ilerler. Gayrimenkul alanında önemli bir konu olduğu için bilinmesi faydalıdır. Bu noktada kadastro tespitine itiraz davasının ne olduğunu ve ne şekilde ilerlediğini öğrenmek gerekir. İşte konu ile ilgili detaylar...

Reddi miras süreci nasıl işler?

Miras bırakan kişinin ölümünden sonra yasal veya atanmış mirasçılar, reddi miras davası açma hakkına sahip oluyorlar. Peki, Reddi miras süreci nasıl işler? Reddi miras nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İzaleyi şuyu davasında satış süreci!

Hisseli gayrimenkul üzerinde bulunan ortaklığın bozulması için izale-i şuyu davası açılıyor. İşte izaleyi şuyu davasında satış süreci...

Gayrimenkul değerleme süreci!

Konut kredisi kullanarak, gayrimenkul sahibi olacakların satın almak istedikleri gayrimenkulün değerinin tespit edilmesi gerekiyor. İşte, gayrimenkul değerleme süreci!

Dap Yapı İstmarina'da ofislere ön talep süreci başladı!

Kartal'da Dap Yapı, TOKİ iştiraki Emlak Konut işbirliği ile hayata geçirilmekte olan İstmarina projesinde yer alan ofisler için ön talep süreci başlıyor.

Seba Gacemer: Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı!

Seba Gacemer, “Yabancı alıcı da istikrar istiyor, yerli alıcı da belirsizlikten endişeli. Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı. Konut sektörünün omzunda çok yük var. Hükümet bir şekilde bu süreçten sonra kurulmalı” diye konuştu.

Nazım imar planı yapım süreci!

Nazım imar planında bölgenin kadastral durumu inceleniyor. Yapılan tespitler ve değerlendirmeler sonucunda rapor hazırlanıyor. İşte, nazım imar planı yapım süreci!

Riskli yapı tespit süreci!

Riskli Yapı Raporu almak için bina maliklerinden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı yeterli oluyor. Apartmanlarda karar almaya gerek bulunmuyor. İşte, riskli yapı tespit süreci!

Ortaklığın giderilmesi davası süresi!

Ortaklığın giderilmesi davası, ortak mülkiyette olan gayrimenkulün ortaklığın giderilmesi istemine karşın açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası ne kadar sürer? İşte, ortaklığın giderilmesi davası süresi!

Çed raporu hazırlama süreci!

Şehirlerde gerçekleştirilen projelerin, proje gerçekleşmeden projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği sürece çed süreci deniyor. İşte, çed raporu hazırlama süreci!

Konut kredilerinde ekspertiz raporu süreci!

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteyen kimselerin öncelikle konut kredisi kullanmak istedikleri bankaya başvuru yapması gerekiyor. İşte, konut kredilerinde ekspertiz raporu süreci!

2b arazilerin satış süreci nasıl işler?

2b araziler; orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış alanlar olarak ifade ediliyor. Peki, 2b arazilerin satış süreci nasıl işler?

Yenişehir-Bilecik yolunun yeni ihale süreci başladı!

Yenişehir ile Bilecik arasındaki 40 kilometrelik mesafeyi 32 kilometreye indirecek duble yolda yarım kalan çalışmalar için yeniden ihale süreci başlatıldı.

ceza davası süreci Haberi

ceza davası süreci

Ceza davası beklenmez 

İcrada olan alacağıma karşılık, borçlunun tarlasına haciz koydum ve ihalede satın aldım. Ancak, eski malik tarladan ayrılmıyor, iznim dışında ekip biçiyor. Kendisi hakkında muhtelif ceza davaları var. Bunlardan biri bitti, verilen ceza hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile sonuçlandı. Devam eden Yargıtay'da olan üç davası var. Şimdi ben ecrimisil isteyebilir miyim? Yoksa ceza davalarının sonucunu beklemem gerekir mi? • S.C. 


Ecrimisil denen şeyin ne olduğunu biliyoruz, gayrimenkulu kullanma bedeli. 

Okuyucum gayrimenkulu ihaleden almış, artık malik, ancak kendisi kullanamıyor, eski malik kullanıyor. Dolayısı ile okuyucum zararda. Şayet tarlayı kiraya verse veya ekip biçse para kazanacak, ancak bundan da mahrum. O halde tarlayı haksız olarak işgal edenin bunu tazmin etmesi lazım. İşte alınacak bu tazminatın adı ecrimisil. Bunun ceza davası ile bir...