23 / 12 / 2024

Cezayir Keçiova Camisi açıldı mı

Cezayir Keçiova Camisi açıldı mı

Restorasyonu TİKA tarafından yapılan Osmanlı mirası Keçiova Camisi'nde ilk cuma namazı kılındı.

Cezayir Keçiova Camisi restore edildi!

Restorasyonu TİKA tarafından yapılan Osmanlı mirası Keçiova Camisi'nde ilk cuma namazı kılındı.

Cezayir'deki Keçiova Camisi açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) restore ettirdiği Cezayir'in bağımsızlık sembollerinden tarihi Keçiova Camisi açıldı. 

Kayı İnşaat Cezayir'in en büyük camisini inşa etti!

Cezayir’in en büyük camisinin inşaatını üstlenen Kayı İnşaat camiyi tamamladı. dünyanın en büyük 9. camisi olan Abdel Hamid Ibn Badis Cami, 25 bin kişiye ibadet etme imkânı sağlıyor...

Niksar'daki Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi açıldı!

Tokat’ın Niksar ilçesinde beş aydır tadilat dolayısıyla kapalı durumda bulunan Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi ibadete açıldı. Keşfi Camisi, 2016’da yeni yılın ilk cuma günü ibadete açıldı.

Akdeniz Üniversitesi cami inşasında 1,5 ton keçi kılı kullanacak!

AKDENİZ Üniversitesi Yerleşkesi'nde yapılan İlahiyat Fakültesi Camisi'nin kubbe kaplamasında içinde 1,5 ton keçi kılı da bulunan bir karışım kullanılacak.

Akdeniz Üniversitesi camisinde 1,5 ton keçi kılı kullanılacak!

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde yapılan İlahiyat Fakültesi Camisi'nin kubbe kaplamasında içinde 1,5 ton keçi kılı da bulunan bir karışım kullanılacak.

TİKA, Cezayir Keçiova Camisi'ni restore ediyor!

Tarihi Keçiova Camisi'nin süsleme ve hat çalışmaları, Türkiye'de bu alanın önde gelen akademisyenlerinden oluşturulan heyet tarafından yürütülüyor. Restorasyon projesinde son aşamaya gelindi.

TİKA Cezayir'deki Keçiova Camisi'ni restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cezayir'in bağımsızlık sembollerinden biri olan tarihi Keçiova Camisi'ni restore ediyor.

Dünyanın en görkemli camisi Cezayir'e inşa ediliyor!

CEZAYİR'DE İslam dünyasının en büyük ibadet yerlerine rakip olacak muazzam bir cami inşa ediliyor. Büyük Cezayir Camii ve etrafındaki ona bağlı binaların toplamda 120 bin kişilik kapasitesi olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir'de restore edilen camiyi ziyaret etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir’in Kasaba bölgesinde bulunan ve Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ) tarafından restorasyonu yaptırılan Keçiova Camisi’ni ziyaret etti.

Dünyanın 3. büyük camisi Cezayir’e!

Alman mimar Jürgen Engel Cezayir’de, mukaddes şehirler Mekke ve Medine’de bulunan camilerden sonra dünyanın üçüncü büyük camisi olacak ‘Djamaâ el Djazair’in (Cezayir Büyük Cami) projesini tasarlıyor...

Şaban Ağa Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Yatağan Stratonikeia antik kenti içinde bulunan tarihi Şaban Ağa Camisi'nin aslına uygun olarak restore edilmediğini öne sürdü ve "Bu cami güya restore edilmiş, ama insan keşke edilmeseydi demekten kendini alamıyor" dedi

TİKA Cezayir'deki Keçiova Camisi'ni restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Cezayir'deki Keçiova Cami'sinin restorasyonunu yapacak. TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurum, Osmanlı dönemine ait eserlerin onarım ve yenilenmesi çalışmalarını sürdürüyor...

Cezayir Keçiova Camisi açıldı mı Haberi

Cezayir Keçiova Camisi açıldı mı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının Cezayir'de restore ettiği Osmanlı eseri ve Cezayir'in bağımsızlık sembollerinden Keçiova Camisi'nde ilk cuma namazı kılındı.

Yaklaşık 10 yıldır ibadete açık olmayan Keçiova Camisi'nde kılınan ilk Cuma namazına Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Mehmet Poro'nun yanı sıra Cezayir hükümetinden Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Muhammed İsa, bazı bakanlar ve diğer üst düzey yetkililerle birlikte başkentin çeşitli semtlerinden gelen çok sayıda kişi katılım gösterdi.


Keçiova Camisi'nin tarihi


Başkent Cezayir'de "Eski Şehir" olarak bilinen ve bugün dünya kültür mirasları içerisindeki Kasaba (Casbah) bölgesinde yer alan Keçiova Camisi, 1520 yılında Barbaros Hayreddin Paşa tarafından inşa edildi.

Cezayir Dayılarından Hasan Paşa tarafından 1792'de genişletildi ve daha büyük bir ibadethane haline getirildi.

Cezayir’in 1830 yılında Fransızlar tarafından işgalinden...