03 / 05 / 2024

CHP İDO

CHP İDO

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (İDO) özelleştirme ihalesinin kapsamını sordu

Vatandaş için ısınmak artık lüks oldu! Hükümete doğal gaz faturası için çağrı geldi!

Avrupa’da doğal gaz fiyatları bir yıl içinde yüzde 85’e yakın oranda düşerken, Türkiye’de ise konutlarda yüzde 164, sanayide de yüzde 273 arttı. Bu duruma tepki gösteren CHP, hükümete çağrı yaparak, ısınmanın artık bir lüks haline geldiğini savundu ve bu nedenle doğal gaz fiyatlarının indirilmesini

Aralık ve ocak ayında doğal gaz faturası gelmeyecek mi? İşte o teklif…

Yüksek enflasyon gıda fiyatlarını uçururken enerji fiyatları katlandı. Kömür fiyatlarına gelen zamların yanı sıra doğal gaz faturaları da cep yakmaya başladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, vatandaşı rahatlatmak için aralık veya ocak aylarında doğal gaz faturası gönderilmemesi çağrısı yaptı.

Benzin, mazot, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yüzde 50 indirim geliyor mu? Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, elektrik, benzin, mazot ve doğalgaz fiyatlarının yüzde 50 düşürülmesi için Meclis'e kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

Pandemi milyonerlere yaradı: 112 bin yeni milyoner doğdu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koronavirüs pandemisiyle beraber hem sağlığın hem de gelir dağılımının ciddi şekilde bozulduğunu dile getirdi. Ağbaba, " Salgın sürecinde 112 bin yeni milyoner doğdu" dedi.

Çağlayan Vadisi'nin doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yer alan Çağlayan Vadisi'nin 1. derece doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

CHP'den kira ödemelerine yönelik öneri!

 CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, koronavirüsle mücadele kapsamında esnaf ve sanatkar işletmelerinin 1 Mayıs-30 Haziran 2021 tarihleri arasında doğan kira bedellerinin Cumhurbaşkanlığı tasarrufundaki yedek ödenekten karşılanması yönünde talepte bulundu. 

Ali Öztunç'tan Datça Kargı Koyu'nun özelleştirilmesine tepki!

Datça'daki Kargı Koyu Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özelleştirme İdaresi'ne devredildi. CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, koyda incelemelerde bulundu ve bölgedeki vatandaşlarla görüştü. 

Kemal Kılıçdaroğlu: Doğal afetlere dayanıklı konut herkesin hakkı!

CHP’nin hazırladığı ‘Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi’ne ön söz yazan Kılıçdaroğlu, afet risklerini azaltmak için çeşitli önerilerde bulundu. CHP lideri, doğal afetlere dayanıklı konut hakkına erişmenin herkesin hakkı olduğunu vurguladı.

CHP'den kamu ihaleleri için araştırma talebi!

CHP, kamu ihalelerine ilişkin şartname ve sözleşmelerde, şirketlerden gelen talepler doğrultusunda sonradan yapılan değişiklikler ile ortaya çıkan kamu zararlarının belirlenebilmesi için Meclis araştırmasını talep etti.

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Adıyaman Merkez'de yapılacak olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ali Öztunç'tan Kanal İstanbul tepkisi!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “İzmir depremi üzerine ders çıkarmalarını bekliyorduk. AKP bu can pazarı içinde, Kanal İstanbul’u yapma acelesinde” diye konuştu.

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

Ormanların imara açılması meclis gündeminde!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, orman yangınlarının artışının nedenini imara açılması olarak gösterdi.

CHP İDO Haberi

CHP İDO

Hamzaçebi, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 31 Ocak 2005 tarihli kararıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, belediye tarafından da İDO'ya kaç iskele devredildiğini, bu iskele ile hatların isimlerini sordu.


Yolcu ve araç taşıma vasıtalarının sayısını, kapasite ve edinim bedellerini öğrenmek isteyen Hamzaçebi, önergesinde şu sorulara yer verdi: "Haliç Tersanesi'nin kurulu bulunduğu gayrimenkul kaç metrekaredir? İDO veya belediye tarafından İDO'nun kuruluşundan özelleştirilinceye kadar kaç adet yolcu ve araç taşıma vasıtası edinilmiş; bunlar isimlerine göre hangi tarihte ne kadar bedel ödenerek alınmış ve kapasiteleri ne kadardır?


29 Şubat 2010'da yapılan ve İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kazanılan ihalenin kapsamında hangi hat, iskele, terminal, tersane, araç ve yolcu taşıma araçları vardır ve...