28 / 07 / 2024

chp sur raporu

chp sur raporu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, terör operasyonlarında tarihi dokusu büyük zarar gören Diyarbakır’ın Sur ilçesinde incelemeler yapmak üzere görevlendirdiği heyet raporunu tamamladı.

Sur'daki pasaj binasının kamulaştırılması mecliste!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan bir pasaj binasının kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ali Öztunç ve Gürsel Erol'dan Elazığ depremi raporu!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, depreme ilişkin hazırladıkları raporu yayınladı.

CHP'den İzmir depremi raporu: Acil çözüm için 11 maddelik öneri!

CHP, 30 Ekim tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan depremin ardından rapor hazırladı.

CHP'den Kanal İstanbul'un komisyon raporuna şerh!

İBB komisyonları Kanal İstanbul projesine ilişkin araştırma raporu hazırladı. Rapora ilişkin, “Böylesine büyük bir alana yayılan bir projede kamulaştırma maliyetleri konusunda hiçbir ayrıntı verilmemiştir” diyen CHP'li meclis üyeleri rapora şerh koydu...

Kanal İstanbul Projesi için ÇED raporu hazırlayan firma mecliste!

Kanal İstanbul Projesi için ÇED raporu hazırlayan firma hakkındaki bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

CHP'liler Kanal İstanbul'un ÇED Raporu'na itiraz dilekçesi verdi

CHP Ankara İl Teşkilatı, son günlerin en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul'un Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'na itiraz dilekçesi verdi...

CHP'den Kanal İstanbul ÇED raporu için suç duyurusu!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunu hazırlayanlar hakkında “görevini kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulundu. Tanal, Savcılıktan rapordaki eksikliklerin tespiti için bilirkişi ve keşif talep etti...

Kanal İstanbul Projesi'ne neden ÇED raporu verildi?

Kanal İstanbul Projesi için ÇED olumlu raporu verilmesinin sebebi ve Proje'nin deprem ve çevre konularında oluşturacağı riskler meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

CHP’den Boğaziçi raporu!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak tarafından İstanbul Boğazı ve belediyelerle ilgili yapılacak yasal değişiklik planlarına dair rapor hazırladı..

İBB'nin 2017 yılı Faaliyet Raporu onaylandı!

İBB 2017 yılı Faali̇yet Raporu, İBB Meclisi'nde kabul edildi. Oylamada, AK Partili üyeler "Evet", CHP'li üyeler "ret" oyu kullandı.

Semt Bahçekent 2017 yıl sonu değerleme raporu!

Sur Yapı imzası ile ve Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilen Semt Bahçekent projesinin 2017 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Sur'daki 595 tescilli yapının 89’u yıkıldı!

Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’un bazı mahallelerindeki yıkım ve yeniden inşa ile ilgili teknik hataları içeren raporu açıklandı. Sur raporunda 595 tescilli yapıdan 89’unun tamamen yıkıldığı, 48 yapının da hasarlı olduğu tespit edildi.

Sezgin Tanrıkulu'ndan Sur eylem planı açıklaması!

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Sezgin Tanrıkulu, Sur için yapılan açıklamaları ve eylem planların hakkında eleştirilerde bulundu.

chp sur raporu Haberi

chp sur raporu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, terör operasyonlarında tarihi dokusu büyük zarar gören ve ardından Bakanlar Kurulu tarafından ‘acele kamulaştırma’ kararı alınan Diyarbakır’ın Sur ilçesinde incelemeler yapmak üzere görevlendirdiği heyet raporunu tamamladı. Raporda, büyük çoğunluğu kamulaştırılan Sur’da yürütülecek projeye hiçbir şekilde rant kaygısının bulaştırılmaması tavsiye edildi.


Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir, İstanbul Milletvekilleri Didem Engin ve Gülay Yedekçi ile Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Saniye Barut’tan oluşan heyet, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları ve STK temsilcileriyle görüştü. Hazırlanan raporda, kamulaştırılması istenen alanın içerisinde UNESCO tarafından koruma altına alınmış tarihi ve kültürel miras niteliğinde olan ibadethane ve meskenlerin de bulunduğu hatırlatıldı.


VALİ: YAPILAR KORUNACAK

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kamulaştırma çalışmalarını kendilerinin yürüteceğini, koruma amaçlı...