11 / 05 / 2024

Cibutide Osmanlı döneminden kalan 3 cami

Cibutide Osmanlı döneminden kalan 3 cami

Cibuti’nin Tajura bölgesinde yer alan ve Osmanlı döneminden kalan 3 cami, TİKA tarafından restore edilecek. Ülkede ayrıca 500 metrelik sahil yolu ile 30 kilometrelik karayolu da yapılacak.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Pandemi döneminde en çok tercih edilenler arasındaydı... Villalara talep artıyor!

Villalara olan talep özellikle pandemi döneminden itibaren artmaya başladı. Villa turizmi işletmecisi Özgür Önder vatandaşların villalara büyük ilgi duyması ile villa turizminin her geçen yıl büyüyerek gelişmeye devam eden sektör olduğunu açıkladı.

Carrefour'dan tuvalet kağıdına çılgın indirim! Bu fiyatı gören gözlerine inanamadı

Pandemi döneminden beri bir çok ürüne zam gelmeye devam ediyor. Bu ürünlerden birisi de tuvalet kağıtları. Tuvalet kağıdında arka arkaya gelen zamların neticesinde müjdeli haber Carrefour'dan geldi. Tuvalet kağıdının satış fiyatını 44 TL'ye kadar düşürdü. İşte merak edilen tüm detaylar.

A101'den Ramazan Bayramı'na özel bomba kampanya! Bu fırsatı kaçıran dizini döver

Pandemi döneminden sonra en çok zam gelen ürünler arasında yer alan tuvalet kağıtlarına ard arda indirimler geliyor. Bir indirim de A101 marketlerinden geldi. Ecco marka Tuvalet Kağıdı 2 Katlı 32’li olanın satış fiyatı 99 TL'ye düştü.

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Çorum’da tarihi yapıların restorasyonu başladı!

Çorum'da Osmanlı döneminden miras kalan tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları başladı. 

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Bosna Hersek'te dükkanlar Kovid-19 sebebiyle kepenk indiriyor!

Osmanlı döneminden kalma tarihi köprüsü ve çarşısı ile Bosna Hersek'in en önemli turizm şehirlerinden Mostar'daki birçok dükkan, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan önlemler sebebiyle kepenk indiriyor.

Yunanistan Osmanlı vakıf mallarını satıyor!

Muğla Bodrum’a 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası’ndaki Osmanlı Dönemi’ne ait vakıf mallarının satılmasına sert tepki gösteren Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, satışların durdurulmasını istedi.

Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri için başvurular başladı!

29'uncu kez gerçekleşecek ‘Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ için kayıt dönemi başladı. 31 Mayıs’a kadar başvuruda bulunarak erken kayıt döneminden yararlanılabiliyor.

Dağlarca Çağlar: Gayrimenkul sektöründe ciddi bir düzeltme döneminden geçtik! 

Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Dağlarca Çağlar gayrimenkul sektörünün ciddi düzeltme döneminden geçtiğini dile getirdi... 

Cibutide Osmanlı döneminden kalan 3 cami Haberi

Cibutide Osmanlı döneminden kalan 3 cami

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Afrika Boynuzu ülkelerine yaptığı ziyarette eşlik eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cibuti’de, Hasoba Türklerinin yaşadığı ve Osmanlı döneminden eserlerin bulunduğu Tajura bölgesini ziyaret etti. Etiyopya İçişleri Bakanı Hasan Ömer, TİKA Başkanı Serdar Çam ve TOKİ Başkanı Ergün Turan ile Tajura’ya giden Kurtulmuş incelemelerine ilişkin bilgi verdi. Sahil yoluna İstanbul Fanusu ismi verilecek.


SAHİL ŞERİDİNE İSTANBUL FANUSU DİYECEKLER

Osmanlı İmparatorluğu’nun, o dönemde Habeşistan olarak adlandırılan coğrafyadaki merkezlerinden biri olan Tajura’nın, tarihi önemine işaret eden Kurtulmuş, 20 bin nüfuslu şehirde Osmanlı döneminden kalma 3 cami ve kale bulunduğunu söyledi. Kurtulmuş, yapılacak çalışmaları şöyle anlattı: “İnşallah bu 3 caminin restorasyonunu yapacağız. Kalede, çok fazla fiziki sorun görünmüyor ama ihtiyaç olursa onun da yapılmasını sağlayacağız. Bizden istedikleri 500 metrelik bir sahil yolu...