27 / 04 / 2024

Pandemi döneminde en çok tercih edilenler arasındaydı... Villalara talep artıyor!

Pandemi döneminde en çok tercih edilenler arasındaydı... Villalara talep artıyor!

Villalara olan talep özellikle pandemi döneminden itibaren artmaya başladı. Villa turizmi işletmecisi Özgür Önder vatandaşların villalara büyük ilgi duyması ile villa turizminin her geçen yıl büyüyerek gelişmeye devam eden sektör olduğunu açıkladı.



Antalya'da kişi sayısına ve konseptlerine göre 7 günlük fiyatları 17 bin ile 200 bin lira arasında değişen lüks villalar, yaz sezonunda büyük ilgi gördüğünü belirterek villara olan talebin arttığının altını çizdi.  Yaklaşık 13 milyon turisti ağırlayan Antalya'da, 5 binin üzerinde tatil villasının bulunduğu Kaş ilçesi'nde 15 yıl önce başlayan ve özellikle Covid-19 salgını sürecinde büytük talep gören villa turizmi, her geçen yıl büyüyerek gelişen bir sektör haline geldi.

VİLLA TURİZMİ HER GEÇEN SENE ARTIYOR!

Villa turizmi işletmecisi Özgür Önder, villa turizminin alternatif turizm sektörünün bir enstrümanı olduğunu söyleyerek, Kaş'taki villaların yüzde 99'u turizm amaçlı inşa edilmiş evler olduğunu, İçinde jakuzi, sauna, Türk hamamı, sinema, oyun salonu gibi farklı hizmetler sunan villalar olduğunu belirterek buradaki işletmeler profesyonelleştiğini söyledi.

PANDEMİ SONRASI TALEP ARTTI!

Önder, villa turizmine ilginin özellikle küresel salgın sonrası arttığına işaret ederek kişiye özel havuz, ev, sauna isteyen, izole bir tatili tercih edenlerin bu dönemden sonra villa turizminden daha fazla haberdar olduğunu belirtti.

Pandemi döneminde en çok tercih edilenler arasındaydı... Villalara talep artıyor!

KİRALIK VİLLALARIN SAYISI ARTTI!

Turizmci Suat Dönmez, 6 yıldır villa kiralama işi yaptıklarını ve özellikle bu sene talebin daha fazla olduğunu açıkladı. Kaş'ta villa turizminin popüler hale geldiğini aktaran Dönmez, yaz sezonunun bitmesine rağmen doluluk oranlarının yüzde 100'e yakın olduğunu aktardı. 

Kış sezonunda bile villa turizmine ilginin olduğunu aktaran Dönmez, şu ifadeleri kullandı: "Kış sezonunda savaş nedeniyle Ruslar ve Ukraynalılardan ciddi talep oldu, doluluk oranları yüzde 60'a ulaştı.

Yaz sezonunda ise taleplere cevap veremedik, yoğun bir yaz sezonu geçirdik. Erken rezervasyon yapanlar tatil yapabildi, son dakikaya bırakanlar villa bulmakta zorlandı. Her bütçeye göre villa seçenekleri mevcut. Haftalıkları 25 bin ile 200 bin lira arasında değişiyor." dedi.

Ev almak isteyenler müjde: Ucuz fiyata 2'nci el konut kampanyası başladı! İller peş peşe açıklandı!

Konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Hayalet evler için vergi gelirse, fiyatlar düşer! 

Konutta kira krizi derinleşiyor! Rakamları duyan koşarak uzaklaşıyor!

Geri Dön