26 / 05 / 2024

çiçektepe imar planı

çiçektepe imar planı

Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açan Şehir Plancıları Odası'na tepki gösteren Muratlı Konut Yapı Kooperatifleri, Ormankent Konut Yapı Kooperatifleri ve Bilimkent Konut Yapı Kooperatifleri Birliği ortak basın açıklaması yaptı.

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

Yenişehir için yeni imar planı hazırlandı!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergahı içinde yer alan Avcılar Firuzköy Mahallesi'ndeki toplam 1.6 milyon metrekare büyüklüğe sahip alan için imar planı hazırladı. 1 milyon 650 bin 766 metrekare büyüklüğe sahip alanın 850 bin 836 metrekaresinde konut ve AVM inşaatı yapılacak. 

Demirören Holding'in Göktürk'teki ipotekli arazilerinin imar planı iptal edildi!

Demirören Holding’e ait Kemer Country’deki golf sahasının yer aldığı araziyle ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi. Buna göre; Demirören'in borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na ipotek ettirdiği arazilerin imar planı iptal edildiği belirtildi.

Yatırımcı için 'imar planı' fırsatı!

İstanbul Arnavutköy, Esenyurt; İzmir Salhane; Ankara Gölbaşı ve Mamak; Aydın Didim; Muğla Bodrum Gökçebel ile Eskişehir Odunpazarı’nda mülkiyeti Hazine’ye ait arsalarda yapılan imar planı değişiklikleri onaylanarak yatırımcılar için cazip hale getirildi.

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

Kepez'de 550 dönümlük alan için imar planı revizyonu!

Antalya Kepez Belediyesi, ilçenin doğu sınırındaki Gaziler Mahallesi'nde, 550 dönümlük alan üzerine kurulan Antalya Esnafları Küçük Sanayi Sitesi ile bölgenin karakol binası talebinin karşılanması için gerekli olan imar planı revizyonunu gerçekleştirdi.

Yıldırım Şirinevler Mahallesi'nde imar planı değişikliği!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi’nin kaderini değiştirecek imar planı çalışmaları sürüyor. İmar planı ve uygulaması ile bölgenin sosyal donatıya ve alt yapı hizmetlerine sahip olacak.

İzmit Belediyesi Meclisi’nden Ekşi ailesinin arazisi için imar değişikliği!

İzmit Belediye Meclisi Toplantısı’nda Ekşi ailesinin İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki arsa için imar planı değişikliği teklifi oy birliğiyle geçti. İmar planına göre;  Ekşi ailesinin arsasında dört kat olan imar izni sekiz kata çıkmış oluyor ve çatı katı yapılmasına ise izin verilmiyor.

Ereğli Belediye Meclis’inde kampüs inşaatı imar planı onaylandı!

Zonguldak Ereğli Belediye Meclis Toplantısı’nda Eski Devlet Hastanesi Alanına yapılacak olan kampüs inşaatı için imar planı oylandı ve imar planı oybirliği ile kabul edildi.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Tarihi Saraçoğlu Mahallesi için imar planı iptal edildi!

Cumhuriyet’in ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’ne 'dönüşüm' adı altında otopark yapılmasıyla ilgili koruma amaçlı imar planı iptal edildi.

Kahramanmaraş Karaelbistan ve Çiçek imar planlarında sona gelindi!

Kahramanmaraş Elbistan'da Çiçek ve Karaelbistan Mahelleleri için imar planında son aşamaya gelindi. Elbistan Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaptı.

çiçektepe imar planı Haberi

çiçektepe imar planı

Sincan'a bağlı Çiçektepe Mahallesi ile Peçenek Köyü sınırları içinde bulunan arsalara 2010'da verilen imar planının iptali için Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açan Şehir Plancıları Odası'na tepki gösteren Muratlı Konut Yapı Kooperatifleri, Ormankent Konut Yapı Kooperatifleri ve Bilimkent Konut Yapı Kooperatifleri Birliği ortak basın açıklaması yaptı. 


'Sosyal donatı alanı yetersizliği' gerekçesiyle açılan ilk davanın ardından tekrar düzenlenen ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın 6 Haziran 2014'de verdiği kararla onaylanan irpar planının açılan davayla tekrar iptal edilmesine tepki gösteren birlik yöneticileri şunları söyledi: "Çiçektepe ve Peçenek sınırları içinde bulunan 1993'den bu yana kooperatif üyesi dar gelirli 5 bin 246 kişi ile vatandaşların mülkiyetinde bulunan yerlerin imar planları, 17 yıllık mücadele sonucu ilgili belediyelerin onaylarıyla verilmiş ve mülk sahipleri tapularına kavuşmuştur. 


20 BİN KİŞİ MAĞDUR 

Yaklaşık...