03 / 05 / 2024

çiftçilerin kredi borcu

çiftçilerin kredi borcu

Merakla beklenen vergi ve ekonomi paketi TBMM Başkanlığına sunuldu. Peki çiftçilerin aciz vesikasına bağlanan kredi borçları ne olacak?

Çiftçilere resmen Mayıs 2024 müjdesi geldi! 300 bin lira faizsiz kredi verilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı çiftçilerin ve üreticilerin yanında olmayı sürdürdüklerini dile getirerek, üreticilerin bitkisel veya hayvansal üretimde 300 bin TL'ye kadar yüzde 100 faiz indirimli kredinin yüzde 70'i ayni, yüzde 30'u da nakit şekilde kullanabileceğini kaydetti.

Vatandaşların kredi borcu 1.4 trilyon artışla 3.2 trilyon liraya ulaştı!

Bankada parası olanların varlıklarına son bir sene 5.1 trilyon TL eklenirken, vatandaşların kredi borcu da 1.4 trilyon artış göstererek, 3.2 trilyon liraya ulaştı.

Kredi faizleri zirveye çıksa da bankalara borcu olanların sayısı 40 milyonu aştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kredi faizleri zirvelere çıksa da bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı da borç miktarı da rekor seviyeye ulaştı. CHP’nin haftalık ekonomi raporunda yer alan detaylara göre Türkiye'de borcu bulunan vatandaşların sayısı 40 milyonu geçti.

Çiftçilerin beklediği gün geldi! Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor!

Milyonlarca çiftçinin heyecanla beklediği gün geldi. Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılıyor. 

Çiftçilerin tarımsal destek ödemeleri hesaplara yattı mı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, çiftçilerin tarımsal destekleme ödemeleri peş peşe yatırılıyor. Peki bu ay hangi destekler yattı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?  

Çiftçilerin gözü yarınki Kabine toplantısında! Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olup 5 bin TL ikramiye alamayanlar dikkat!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanıyor. Toplantıda ekonomik gelişmelerin ele alınması beklenirken, çiftçilerin gözü yarınki toplantının sonucuna çevrildi. 5 bin TL ikramiye alamayanlar yarınki toplantıyı bekliyor.

Tarım Kredi gübre indirimini resmen uzattı: Çiftçilere 400 TL indirimli gübre satışında son gün 17 Kasım!

Tarım Kredi'deki gübre çeşitlerinde indirim 1 Kasım tarihinde başlamıştı. Yoğun talep sebebiyle indirim tarihi uzatıldı. İşte çiftçilerin merak ettiği detaylar...

Özel sektör 1 yıl içerisinde 44,5 milyar dolar kredi borcu ödeyecek!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu ağustosta, 2022 sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalışla 155,3 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplamı ise 44,5 milyar dolar olarak belirlendi.

Özel sektörün yurt dışına olan kredi borcu temmuz ayında azaldı!

Merkez Bankası verilerine göre özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, temmuzda 2022 sonuna oranla 2,6 milyar dolar azalışla 155,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Mazot ve gübre desteği bu tarihte çiftçilerin hesabına yatacak! Cumhurbaşkanı açıkladı, Bakanlık ödeme yapacak!

Eylül ayının ortalarına gelinmesiyle beraber, çiftçilerin mazot ve gübre desteği ile ilgili araştırmaları da hız kanzandı. Peki mazot ve gübre desteği ne kadar? İşte çiftçilerin beklediği o açıklama...

Şekerbank'tan çiftçilere kredi kolaylığı!

Şekerbank, stok finansmanı ve TMO ürün bedeli kredisi ile çiftçilerin finansman ihtiyaçlarına dair ayrıcalık sunmayı sürdürüyor.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Özel sektörün yurt dışından aldığı toplam kredi borcu, 2021 yıl sonuna göre 7,6 milyar dolar düşerek 154.6 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde yapılması gereken anapara geri ödemelerinin ise 45,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Çiftçilerin hesaplarına bugün tam 237,8 milyon TL yatıyor! Tarımsal destekleme ödemelerinde son dakika! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilerin hesaplarına bugün tam 237,8 milyon TL tarımsal destekleme ödemesinin yatacağını duyurdu. İşte Bakan Yumaklı'nın o açıklaması...

çiftçilerin kredi borcu Haberi

çiftçilerin kredi borcu

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Söz konusu teklife göre çiftçilerin aciz vesikasına bağlanan kredi borçları faiz yürütülmeksizin takip edilecek. 

- Çiftçilerin aciz vesikasına bağlanan kredi borçları ne olacak?

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borcu olan  tarımsal üreticiler ve kefillerden kesin aciz vesikasına bağlanan alacak bedelleri, herhangi bir faiz yürütülmeksizin izlenecek ve yapılan tahsilat, söz konusu tahsilatın gerçekleştirildiği ayı takip eden ayın ilk haftası içerisinde Hazine'nin hesabına aktarılmş olacak.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, alacakların aciz vesikasına bağlandığı tarihten düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar Ziraat...