04 / 05 / 2024

Çifte Hamam

Çifte Hamam

Makedonya’nın kuzeybatısındaki Kalkandelen şehrinde bulunan tarihi Çifte Hamam, restorasyonun ardından düzenlenen törenle yeniden açıldı.

Bekir Bozdağ: Bulgaristan'daki Osmanlı eserlerine sahip çıkıyoruz!

Bulgaristan’da Osmanlı döneminden kalan tarihi, mimari ve kültürel mirasına ziyaretlerde bulunan ve TİKA'nın yardımıyla onarım ve bakım konusunda müjde veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ “Bulgaristan’daki Osmanlı eserlerine sahip çıkıyoruz” dedi.

Makedonya'daki Çifte Hamam yeniden hizmete açıldı!

Makedonya'nın Kalkandelen şehrinde bulunan tarihi Çifte Hamam, restorasyonun ardından düzenlenen törenle yeniden açıldı. Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançevksa Milevska eserin eski parlaklığına yeniden kavuştuğunu söyledi.

TİKA, Makedonya Kalkandelen'deki Çifte Hamam'ı restore etti!

Makedonya’nın kuzeybatısındaki Kalkandelen şehrinde bulunan tarihi Çifte Hamam, restorasyonun ardından düzenlenen törenle yeniden açıldı.

Bursa Tahir Ağa Hamamı kültür merkezi olacak!

Bursa Mudanya’da Tahir Ağa Hamamı’nın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışması sürüyor. İlkbahar aylarında tamamlanacak çalışmaların ardından tarihi miras kültür merkezi olarak hizmet verecek.

Manisa İshakpaşa Hamamı'nda tadilat başladı!

Ulucami Külliyesi’nde yer alan Manisa İshakpaşa (Çukur) Hamamı’na Şehzadeler Belediyesi sahip çıktı. Uzun yıllar harap vaziyette bulunan hamamı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiralanan tarihi yapı bundan sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılacak.

Tahir Ağa Hamamı'nda restorasyon çalışmaları ilkbaharda tamamlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kent ziynetlerinin ayağa kaldırılması yönünde Mudanya’da yürüttüğü projelerden biri olan Tahir Ağa Hamamı ’nın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışması tüm hızıyla sürüyor.

Tarihi Paşa Hamamı müzeye dönüştürülecek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasında önemli yeri olan hamam kültürünü gelecek nesillere aktarılması için, Tarihi Paşa Hamamı’nı müze yapacak. Hamam; Hamam Müzesi olarak anılacak.

Türk hamamı mı, Roma hamamı mı?

İtalya 'da en kuzeyden güneye inerken her iki dil arasında ki birbirine benzer kelimeler dikkatimizi çekiyordu. Mesela Roma İmparatorluğunda " Hamam " ın önemini anlıyorduk.

300 yıllık hamam kazara yıkıldı!

İstanbul’daki tarihi eserlerin önemli bir kısmı 19. yüzyıldaki modernleşme hareketiyle yok oldu. Örneğin, 17. yüzyıldan kalma Abbas Ağa Hamamı, yol geçecek diye yanlışlıkla yıkıldı. İşte günümüze kadar ulaşamayan eserlerin ilginç hikâyeleri...

İzmit'teki Yeni hamam restore edilecek!

Şimdiye kadar çok sayıda tarihi eseri restore ettirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan İzmit Belediyesi, Hacıhasan Mahallesi’nde bulunan ve harabe halindeki tarihi hamamın restore edilmesi için harekete geçti.

Kuşu'daki çifte minareli cami inşaatı devam ediyor!

Kütahya 'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu Mahalles i'nde hayırsever vatandaşların desteği ile yaptırılan 9 şiddetinde depreme dayanıklı çifte minareli cami inşaatı hız kesmeden devam ediyor

1971 yılında Barbaros'un hamamı satışa çıkarılmış!

1971 yılında Barbaros Hayrettin Paşa adına Mimar Sinan tarafından yaptırılan Zeyrek'te bulunan Çinili Hamam satışa çıkarılmış. Sahipleri, parasızlıktan tamir ettiremeyecek durumda oldukları için hamamı satışa çıkarmışlardır.

Faturalarda çifte cezaya son!

Yediden yetmişe toplumun tüm kesimini ilgilendiren Tüketici Kanunu 'nun uygulama yönetmelikleri tamamlandı. Elektrik, doğalgaz, internet şirketlerinin aç-kapa soygununa neşter vurularak faturada çifte cezanın önüne geçiliyor.

Tuzla'ya yap işlet devret modeli ile hamam yapılacak! İhalesi 23 Aralık'ta!

Tuzla Belediyesi; Köyiçi mevkiinde yer alan hamam inşa edilmesi işini ihaleye çıkarıyor. Yap- işlet-devret modeli ile yapılacak işin ihalesi; 23 Aralık 2014 Salı günü gerçekleştirilecek.

Çifte Hamam Haberi

Çifte Hamam

Makedonya Kültür Bakanlığınca hazırlanan ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen projenin açılışına- Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançevksa Milevska, Kalkandelen Belediye Başkanı Teuta Arifi, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan ve Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil de katıldı.

Kültür Bakanı Milevska, burada yaptığı konuşmada, Makedonya hükümetinin önemli bir projesinin parçası olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, bunun ülkedeki zengin kültürel mirasın korunması ve tanıtılması için gösterilen çabanın göstergesi olduğunu kaydetti.

Osmanlı dönemine ait önemli eserlerden biri olan Çifte Hamam’ın restorasyonunun tamamlanmasından dolayı memnuniyet duyduğunu söyleyen Milevska, 16. yüzyıla ait bu eserin bugün eski parlaklığına yeniden kavuştuğunu ifade etti.

Milevska, “Çifte Hamam’ın restorasyonu projesi, Türkiye ile Makedonya arasındaki dostluğun göstergesi olan projelerden sadece biri” şeklinde konuştu.

TİKA Başkan Yardımcısı Maskan da Türkiye’nin 600 yıllık...