06 / 05 / 2024

Çığ tehlike harita

Çığ tehlike harita

ÇEM Genel Müdürlüğü, çığ tehlike haritaları oluşturuyor. Oluşturulacak haritalar ile çığ tehlikesi olan bölgeler belirlenecek ve söz konusu bölgenin yerleşime açılması durumunda bu haritalar göz önünde bulundurularak gerekli tedbirler alınacak.

CBS Harita İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

CBS Harita İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Çalışkan ve Cemal Vedat Duman ortaklığında kuruldu. 

İm Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İm Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Osman Taha Arı tarafından kuruldu. 

Antalya'da tehlike saçan bina yıkıldı!

Antalya’nın ikinci Kaleiçi konumundaki tarihi Balbey Mahallesi’nde tehlike saçan bina İçişleri Bakanı’nın talimatı ile yıkıldı....

Arcadium Estate Harita Planlama Geliştirme İnşaat Ve Teknik Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Arcadium Estate Harita Planlama Geliştirme İnşaat Ve Teknik Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Çatalca'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Sinan Karabağ tarafından kuruldu.

Galatasaray Düşler Vadisi Riva harita!

Galatasaray Düşler Vadisi Riva harita bilgisi haberimizde yer alıyor. Projenin fiyatları 1 milyon 69 bin liradan başlangıç gösteriyor.

Galatasaray Düşler Vadisi Riva nerede? Harita ve konum bilgisi!

Bugün resmen satışa çıkan Düşler Vadisi Riva nerede? İşte harita ve konum bilgisi...

Fe İnşaat Mühendislik Harita Emlak İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fe İnşaat Mühendislik Harita Emlak İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Fuat Kaya ve Fettah Kızılyıldız ortaklığında kuruldu. 

Mudanya'da 520 villa tehlike altında!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, lüks villaların olduğu bölgede yangın çıktı. Yangın sonucu 520 lüks villa büyük tehlike atlattı.

Perform Mimarlık Mühendislik Harita İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Perform Mimarlık Mühendislik Harita İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Emre Gözalan ve Betül Orhan ortaklığında kuruldu. 

Dem Harita İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dem Harita İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Tolga Deniz tarafından kuruldu. 

Fimap Proje Ve Harita Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Fimap Proje Ve Harita Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi bugün Maltepe'de Hüseyin Mercan tarafından kuruldu.

Dk Dizayn İnşaat Ve Harita Mühendisliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dk Dizayn İnşaat Ve Harita Mühendisliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Kıvanç Yılmaz ve Deniz Tüfekçi ortaklığında kuruldu. 

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri Kanunu'nda değişiklik teklifi verildi!

TBMM Başkanlığı'na Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verildi..

Çığ tehlike harita Haberi

Çığ tehlike harita

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü, çığ tehlike haritaları oluşturuyor. Oluşturulacak haritalar ile çığ tehlikesi olan bölgeler belirlenecek ve söz konusu bölgenin yerleşime açılması durumunda bu haritalar göz önünde bulundurularak gerekli tedbirler alınacak.

Çığlar, ülkemizdeki dağlık alanlarda artan turizm tesisleri, HES yapıları, yollar ve enerji nakil hatları gibi faaliyetlerden dolayı can ve mal kayıpları bakımından önemli problemler oluşturuyor. Bu nedenle Orman ve Su İşleri Bakanlığı, çığların oluşabileceği alanları belirlemek maksadıyla çığ tehlike haritalarını oluşturmaya başladı. ÇEM Genel Müdürlüğü, 2015-2016 yıllarında birisi Trabzon Çaykara’da, diğeri ise Rize Elevit (Yaylaköy) Yaylası’nda olmak üzere iki adet çığ tehlike haritası hazırlayacak. Buna ilaveten Orman Genel Müdürlüğü’nce Çoruh Havzası projesi kapsamında bütün havzayı kapsayacak şekilde çığ tehlike haritası oluşturması...