03 / 05 / 2024

çiğli heyelan riski

çiğli heyelan riski

Heyelan felaketinden sonra 33 evin hasar gördüğü İzmir Çiğli’de yaklaşık 200 vatandaş ölümle burun buruna oturuyor. Bölgeyi ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bakanlık ve belediyelere çağrıda bulundu, “Bu insanlar ihmalin kurbanı olmadan gerekli adımları atın” diye konuştu.

İzmir Çiğli halkı yıkım korkusu yaşıyor!

Geçtiğimiz hafta İzmir Çiğli'de meydana gelen heyelan nedeniyle Çiğli'de 33 ev zarar görmüştü. Evlerinin yıkılmasından korkan ilçe sakinleri çözüm bekliyor. 

İzmir Çiğli'de 33 ev yıkılma tehlikesi altında!

İzmir Çiğli'de heyelan nedeniyle hasar gören evlerde inceleme yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, söz konusu evlerin her an yıkılabileceğini dile getirdi. 

İzmir Çiğli'de heyelan tehlikesi: Vatandaşlar hasar görmüş evlerde yaşıyor!

Heyelan felaketinden sonra 33 evin hasar gördüğü İzmir Çiğli’de yaklaşık 200 vatandaş ölümle burun buruna oturuyor. Bölgeyi ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bakanlık ve belediyelere çağrıda bulundu, “Bu insanlar ihmalin kurbanı olmadan gerekli adımları atın” diye konuştu.

TOKİ İzmir Çiğli 2. Etap heyelan önlenmesi ihalesi bugün!

İzmir Çiğli Toplu Konut Alanında 2 Etap Heyelan Önlenmesi Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

TOKİ İzmir Çiğli toplu konut alanında heyelan önlenmesi işi ihalesi bugün yapılacak!

TOKİ İzmir ili Çiğli ilçesi toplu konut alanında heyelan önlenmesi yapım işi ihalesi bugün saat 15.00'te TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleşecek.

TOKİ İzmir Çiğli toplu konut alanında heyelan önlenmesi işi yaptıracak!

TOKİ İzmir ili Çiğli ilçesi toplu konut alanında heyelan önlenmesi yapım işi ihalesi 27 Ekim 2015 tarihinde saat 15.00'te TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleşecek.

TOKİ Çiğli Evleri'nde heyelan karşı kazıklı önlem alındı!

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi kayma tehlikesi yaşayan Çiğli TOKİ evlerinde heyelanı önlemek için, 45 metre derinliğe kadar inen, uç uca eklendiğinde 8.5 kilometreyi bulan fore kazık çaktı. Kayma büyük ölçüde durduruldu.

Çiğli TOKİ Evleri'nde heyelana karşı çalışmalar başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, heyelan tehlikesi yaşayan Çiğli TOKİ Evleri bölgesinde ikinci etap çalışmalarına başladı.. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Evka- 5 Mahallesinde heyelan tehlikesi yaşayan TOKİ konutlarında acil önlem alındığı bildirildi.

TOKİ İzmir Çiğli Evka 5'te kayma azaldı mı?

İzmir Çiğli'de Evka Mahallesi TOKİ Konutları bölgesinde nisan sonunda yaşanan heyelanın, yollarda ve binalarda çatlaklar oluşturması panik yarattı. Bazı bloklara evlerini boşaltmaları çağrısı yapıldı.

TOKİ'den İzmir Çiğli Evka 5 Konutları açıklaması!

Günlerdir kamuoyunda heyelan nedeniyle kayma yaşandığı iddia edilen TOKİ İzmir Çiğli Evka 5 Konutları için TOKİ'den açıklama geldi. İşte o açıklama..

TOKİ Çiğli EVKA 5'te kayma mı yaşanıyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, heyelan nedeniyle kaymaya başlayan Çiğli EVKA 5'te acil müdahale başlattı. Heyelanı durdurmak için 45 metrelik 210 fore kazık çakılıyor..

Antalya'da falezler heyelan riski taşıyor!

Falezlerde binlerce kişi tehlike altında Antalya'da şiddetli yağışların meydana geldiği 2010 yılının şubat ayında Konserve Koyu'ndaki 25-30 metrekarelik kütle denize kaydı. Koruma duvarları yapılmazsa heyelan riski Lara Caddesi'ne kadar sürecek...

Dönüşümle bugün Şişli, Kağıthane, Küçükçekmece'de yıkım başladı!

Kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında Şişli, Kağıthane ve Küçükçekmece'de de yıkım başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: ''2013 yılı afet riski altındaki binaların dönüştürülmesi noktasında atılım yılı olacak''

çiğli heyelan riski Haberi

çiğli heyelan riski

12 Aralık 2020 günü sağanak yağış İzmir'i vurmuş, su baskınları ve heyelanlar sebebiyle şehrin birçok yerinde hasar meydana gelmiş, sel sularına kapılan iki kişi hayatını kaybetmişti. Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre; felaketten Çiğli'nin Güzeltepe ve Şirintepe mahalleleri de kötü etkilenmişti. Bu mahallelerde toprak kayması sebebiyle 33 ev hasar görerek oturulamaz hale gelirken, yüzlerce vatandaş evsiz kaldı. Birçoğu başka çareleri olmadığı için hasarlı evlerinde yaşamaya devam ediyor.

ÖLÜMLE BURUN BURUNA YAŞIYORLAR

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, incelemeler yapıp vatandaşlarla görüştükten sonra yaptığı açıklamada, “Kimi ev tamamen kullanılamaz halde, kimisinin de temeli oyulmuş ve her an çökeceği izlenimi var. Şiddetli bir yağmurda veya küçük çaplı bir depremde bu evlerin ayakta durması zor. İnsanlar gidecek yerleri olmadığı için canlarını hiçe sayarak mecburen oturuyorlar....