29 / 04 / 2024

İzmir Çiğli halkı yıkım korkusu yaşıyor!

İzmir Çiğli halkı yıkım korkusu yaşıyor!

Geçtiğimiz hafta İzmir Çiğli'de meydana gelen heyelan nedeniyle Çiğli'de 33 ev zarar görmüştü. Evlerinin yıkılmasından korkan ilçe sakinleri çözüm bekliyor. 



13 Aralık'ta meydana gelen heyelan nedeniyle Şirintepe ve Güzeltepe Mahalleleri'nin sınırında yer alan çoğunluğu müstakil, tek katlı 33 ev zarar görmüştü. Sabah'ta yer alan habere göre; evleri zarar gören vatandaşlar yıkım korkusu yaşıyor. İlçede yaşayan Ferit Kartal isimli vatandaş, "Evde, eşim ve 4 yaşındaki görme engelli çocuğum ile birlikteydik. Oğlum, gelen gürültüyle birlikte koşarak, bana sarıldı, ağlamaya başladı. Oğlumun düşen kayalar nedeniyle duvarında hasar oluşan yatak odasında plastik çalışma masası vardı. O anda oğlum orada da olabilirdi" dedi.

İzmir Çiğli halkı yıkım korkusu yaşıyor!

'ÖNLEM ALINSIN' 

Olay anında çok büyük korku ve panik yaşadıklarını belirten Sakine Kartal ise, "Deprem oldu sandım. Çatı çöktü. Her yağmurda korku yaşıyoruz. Burada artık yaşanmaz. Çiğli Belediye Başkan Utku Gümrükçü, gelip bir geçmiş olsun bile demedi. Burada ölmemiz mi gerekir? Önümüzdeki hafta yağmur bekleniyor, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çözüm bekliyoruz" diye konuştu. Evinin iki kere su bastığını belirten Kıymet Utku (56), "Bunu hak etmiyoruz. Burada önlem alınması için illaki bir can kaybı mı yaşanması gerekiyor? 1986 yılından beri burada yaşıyorum. Her yağmurda toprak kayması oluyor. 33 hane hepimiz aynı durumda, kayma tehlikesi var. Korkuyorum, ölmek istemiyorum" dedi. Güzeltepe Mahalle Muhtarı Erkan Yılmaz ise, "Burada 33 hane var. 1985 yılından bu yana bu evlerin numaratajı, elektriği, suyu var. Ama her yağmurda bu evlerde yaşayanlar mağdur oluyor. Son yağmurda, iki evi su bastı. Evlerin duvarında delik açarak suyu tahliye ettik. Bu bölgeyi de bir an önce kentsel dönüşüme dahil edilmesini istiyoruz. Eğer bu durumun çözümü olmazsa burada çok can kaybı yaşanır. Geç olmadan bir önlem alınmalı" dedi.

İzmir Çiğli'de 33 ev yıkılma tehlikesi altında!


Geri Dön