05 / 05 / 2024

Cihangir Roma Parkta son durum ne

Cihangir Roma Parkta son durum ne

Cihangir’de, Roma Park’ın merdivenlerinden İstanbul’u kucaklamak şahane bir fırsat. Asıl mesele, Roma Park imara açılmak istenmesi. Semtin tek nefes alma noktası yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

İBB'nin sosyal tesis inşaatına iptal davası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesis inşaatı Cihangir Roma Bahçesi’nde devam ediyor. Mahalle sakinleri kamu yararı bulunmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması istedi.

Cihangir Roma Bahçesi'ndeki sosyal tesis inşaatı meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılması istemiyle İstanbul Cihangir'deki Roma Bahçesinde yapılan sosyal tesis inşaatına ve alandaki arkeolojik kalıntılarla ilgili alınan kararlara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Beyoğlu Roma Bahçesi’ne sosyal tesis yapılacak!

İSTANBUL’un Beyoğlu ilçesindeki Cihangir Kılıçali Mahallesi’ndeki Roma Bahçesi’nin otoparkında yapımına başlanan ‘Cihangir İBB Sosyal Tesisleri’, İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla planlara işlendi.

Cihangir'deki Roma Parkı'na inşaat izni çıktı!

Cihangirlerin, yeşil alan kalması için mücadele verdiği alana inşaat izni çıktı. Cihangir'deki Roma Park'ta, 25 Ekim'de başlayan ve arkeolojik kalıntılar bulunmasıyla durdurulan sosyal tesis inşaatına yeniden başlandı.

Cihangirliler, Roma Bahçesi'ne sosyal tesis kararını protesto etti!

Cihangir Güzelleştirme Derneği ve Beyoğlu Kent Savunması üyeleri, Cihangir Roma Bahçesi alanına sosyal tesis yapılması kararını protesto etti.

Roma Parkı'ndaki kazı 2. kez durduruldu!

İstanbul Cihangir’deki Roma Park’a dün sabah polis eşiliğinde iş makinaları girdi.Roma Parkı'ndaki izinsiz kazıyı ikinci kez halk durdurdu.

Cihangir'deki Roma Parkı yeşil alan kalacak!

Beyoğlu Belediyesi, İBB'nin Cihangir'deki Roma Parkı'nda başlattığı çalışmaların detaylarını HT İstanbul'a açıkladı: "Sosyal tesis Roma Parkı'na değil, parkın üst kısmında yer alan arkeolojik kazı alanından bağımsız otopark bölümüne yapılacak".

Cihangir Roma Parkı'ndaki yıkımlar durduruldu!

Cihangir'de bulunan ve Sanatkarlar Parkı olarak da bilinen Roma Parkı’nda ‘Cihangir Sosyal Tesisi’ yapmak için başlayan yıkım durduruldu.

Cihangir'deki Roma Parkı’na sosyal tesis mi yapılıyor?

Cihangir’de altında tarihi eserler bulunduğu için Roma Parkı olarak adlandırılan Sanatkarlar Parkı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından, ‘Cihangir Sosyal Tesisi İnşaatı’ başlatıldı.

Cihangir Roma Park imara mı açılacak?

Cihangir’de, Roma Park’ın merdivenlerinden İstanbul’u kucaklamak şahane bir fırsat. Asıl mesele, Roma Park imara açılmak istenmesi. Semtin tek nefes alma noktası yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

İznik Roma Tiyatrosu restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’te 2 bin yıllık geçmişiyle dikkati çeken Roma Tiyatrosu’nun orijinal kimliğiyle ayağa kaldırıldığını belirtti. Başkan Altepe, Tarihi Kentler Birliği’nin kurucusu Bursa’nın örnek bir şehir olduğunu söyl

Sinem Kobal Cihangir'e taşındı!

İki ay önce Serenay Sarıkaya'nın Rumelihisarı'ndaki eski evine taşınan Sinem Kobal'ın son adresi sevgilisi Kenan İmirzalıoğlu'nun Cihangir'deki evi oldu.

Cihangir'in merdivenleri yenileniyor!

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Cihangir merdivenlerinin yenileneceği müjdesini verdi. İstişareler sonucu projelendirilen Salıpazarı yokuşu merdivenleri, renkli dokusu korunarak yeniden vatandaşların hizmetine sunulacak.

Cihangir Roma Parkta son durum ne Haberi

Cihangir Roma Parkta son durum ne

Cihangir, şu sıralar, peş peşe üç kez yaşanan ve asker uğurlaması denilerek geçiştirilen gövde gösterisiyle gündemde. Tophane’den geldiği söylenen grupların, kafelerde oturanlara sözlü sataşmalarının, sağa sola ateş açmalarının ardından polisler Firuzağa Cami’si önünde nöbet tutmaya başlamış. Kafe işletmecileri olayın büyütülmemesinden yana. Cihangirliler, yetkilileri göreve çağırıyor. Mahalledeki sıradan günlük yaşam ise devam ediyor. Akşam olunca kafeler birer birer doluyor. Sıcacık çay ya da kahve, dip dibe masalar, köşelere kıvrılmış kediler ve bolca muhabbet, soğuk kış akşamlarında insanın içini ısıtıyor. Galiba, Cihangir’i iki de bir hedef yapan da bu canlı, renkli atmosferi.


ALİ SİRMEN'İN KALEMİNDEN CİHANGİR


Mahalle direniyor


Yıllardır orada yaşayanlar neredeyse artık aile gibi. Dayanışma ruhuyla hüküm süren bir mahalle kültürü direniyor. Kasabıyla, çiçekçisiyle, bakkalıyla, tamircisiyle, eskicisiyle, terzisiyle ve de anahtarcısıyla... Pencereden sepet...