18 / 05 / 2024

çıkma balkon nedir

çıkma balkon nedir

Gömme balkon ve çıkma balkon ayrımı nedir? Hangi balkon tipinde dava açılabilir? Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında bu soruları cevapladı. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Çıkma kat nedir? Çıkma kat hesabı nasıl yapılır?

Binaların zemin katından dışarıya doğru uzanabilen ve yasal düzenlemelere uygun olarak inşa edilen ek yapı elemanlarına çıkma denir. Ancak çıkma kat için gereken bazı prosedürler ve kurallar vardır. Peki çıkma kat nedir, çıkma kat hesabı nasıl yapılır? İşte çıkma kat ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Fransız balkonu nasıl yapılır? Fransız balkon tehlikeli mi?

Fransız balkon son zamanlarda popüler olmaya başladı. Peki Fransız balkon nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar!

Kat çıkma izni nedir?

5 kat izin verilen bir yere 3 veya 4 katlı bir bina da inşa edilebiliyor. Peki, bu şekilde imar hakkından daha az katlı olarak inşa edilen yapılar için kat çıkma izni alınır mı? Kat çıkma izni nedir?

Kiralanan evden erken çıkma cezası nedir?

İşyeri ve mesken kiralamalarında kiracı ile yaşanan sorunlar arasında kiracının erken tahliyesi yer alıyor. Kiralanan evden erken çıkma cezası nedir? Sözleşme bitmeden evden çıkan kiracıya ne yapılır?

Kat bahçesi nedir?

Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan kat bahçeleri, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kat bahçesi nedir? Kat bahçesi nasıl yapılır?

Sonradan balkon yapılabilir mi?

Balkonsuz olarak ruhsatı alınan ve bu şekilde inşa edilen bir binaya sonradan balkon yapılabilir mi? Sonradan balkon nasıl yapılır? Sonradan balkon yapılabilmesi için gerekli olan prosedür nedir? İşte yanıtı..

Motif çıkma nedir?

İmar yönetmeliğine göre binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma ile motif çıkma yapılabiliyor. Peki motif çıkma nedir?

Açık çıkma nedir?

Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabiliyor. Peki binalarda açık çıkma nedir? Açık çıkma sınırı ne kadardır?

Kapalı çıkma nedir?

Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabiliyor. Peki binalarda kapalı çıkma nedir? Kapalı çıkma sınırı ne kadardır?

Cam balkon nedir?

Cam balkon, evin balkon bölümlerinin cam ile kapatıldığı bir balkon türüdür. Cam balkon sistemi kışın sona eren balkon keyfinin devam etmesi için tasarlanmış bir sistemdir...

Fransız balkon nedir?

Günümüzde yeni inşa edilen konut projelerinde sıklıkla karşılan Fransız balkon nedir? Fransız balkon gerçekten "balkon" özelliklerine sahip midir? Fransız balkon özellikleri nelerdir? İşte Fransız balkonları...

Gömme balkon ve çıkma balkon ayrımı nedir?

Gömme balkon ve çıkma balkon ayrımı nedir? Hangi balkon tipinde dava açılabilir? Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında bu soruları cevapladı. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Çıkma sınırı nedir?

28759 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte çıkma yapma şartlarına yer veriliyor. Buna göre çıkma sınırı nedir, işte yanıtı...

çıkma balkon nedir Haberi

çıkma balkon nedir


Balkon kapanmaz Site içinde bir dairede oturuyorum. Sitemizde iki kişi balkonunu kapattı. 

Bunlara dava açmak istiyorum ancak duydum ki bu konuda gömme balkon, çıkma balkon ayrımı yapılıyormuş. 

Bunlarınki gömme balkon. Acaba dava açsam kaybeder miyim? 


Konu bir tarihte çok dikkat çekmiş ve her gün birkaç kişi tarafından bana sorulur olmuştu. Bir tarihte çok sorulmasının nedenini yanıtımın içinde bulacaksınız. 


Bir binada projeye aykırı inşaat veya tadilat yapıldığı zaman iki mevzuat gündeme gelir. Birincisi belediye ile ilgili yasalar, ikincisi kat mülkiyeti mevzuatı. İnşaat, belediyeden alınan ruhsat ve yine belediyenin onadığı proje ile yapılır. Dolayısı ile projeye aykın bir inşaat yapıyorsanız, inşaat sırasında belediye gelir, inşaatı mühürler ve yapı tatil tutanağı düzenler. Yani mevzuata aykın inşaatı belediye durdurur, hatta sonra yıkımına kadar gider. İşte belediye mevzuatı...