08 / 05 / 2024

çıkmalar

çıkmalar

Binalarda azami bina alanı dışında bazı şartların oluşması halinde bina çıkmalarına izin verilebiliyor. Söz konusu bina çıkmaları haberimizde yer alıyor...

Kiracılar sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?

Kiracıların kira sözleşmesi süresi bitmeden evden çıkmaları durumunda yapılacak yasal uygulamalar vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor.  Buna göre, kiracı ev sahibine tazminat öder mi? 

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan kritik dolar açıklaması geldi!

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, yeni dönemde para politikasıyla ilgili önemli açıkmalar yaparak, Dolar kurunu baskılamak adına döviz satışı yapılmayacağına vurgu yaptı. 

QNB Finansbank müşterileri dikkat! Bu parayı almanız için son bir haftanız kaldı!

Marketten giyime, teknolojiden mobilyaya kadar her sektöre yönelik kampanyalar hazırlayarak müşterilerinin yaptıkları işlemlerden kazançlı çıkmalarını sağlayan QNB Finansbank’tan yeni kampanya haber geldi. QNB Finansbank, kampanya kapsamında 250 TL hediye edileceğini duyurdu.

Vestel’ten Ankastre Multifonksiyon Fırın alana seçili ankastre setlerde tam 3.000 TL indirim!

Beyaz eşya firmaları müşterilerinin yaptığı alışverişlerden kazançlı çıkmaları için yeni kampanyalar düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Vestel de yeni bir kampanyanın haberini vererek Ankastre Multifonksiyon Fırın alana seçili ankastre setlerde tam 3 bin TL indirim uygulayacağını paylaştı.

İş Bankası’ndan tüm müşterilerine son çağrı! Bu para hesaplara yatacak! Son tarih 31 Mayıs!

Bankalar ardı sıra kampanyalar düzenleyerek müşterilerinin yaptığı işlemlerden kazançlı çıkmalarını sağlıyor. Bu doğrultuda, bir kampanya düzenleyen İş Bankası, kampanyanın bitimine son iki gün kala son bir çağrı yaptı ve kampanya kapsamında müşterilerinin 200 TL kazanacağını duyurdu.

Beykoz’da kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Beykoz Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor. Vatandaşlara evlerinden çıkmaları için 45 gün süre tanınırken, hak sahipleri duruma tepki gösterdi. 

Yükselen kiralar fırsatçıları harekete geçirdi!

Kira ücretlerine gelen zamlarla birlikte ülke genelinde ev sahiplerinin kira fırsatçılığı başladı. Bazı ev sahipleri kiracılarına yükselen kiralar nedeniyle çıkmaları yönünde baskı uyguluyor. 

Kardeşlerin mirastaki saklı payı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasının hayattayken borçlandığını belirten okuyucu, evine haciz konulmasına karşın evini kardeşine devrettiğini aktardı. Kardeşin evleneceğini ve eve ihtiyacı olduğunu, evden çıkmalarını söylediğini aktaran okuyucu hakkı olup olmadığını sordu.

Elazığ'da atıl hastanede kalan depremzedeler konteynerlere taşınıyor!

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası, atıl halde bulunan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine yerleştirilen 600’e yakın depremzedenin kurulan konteynerlere yerleştirilmek üzere hastaneden çıkmaları istendi...

Zeytinburnu'ndaki İETT sitesinde kentsel dönüşüm tartışması! 

Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan İETT Sitesi sakinlerine, kentsel dönüşüm kapsamında evlerini boşaltmaları için 3 gün süre tanıdı. Kendilerine yer gösterilmeden ve kira desteği verilmeden evlerinden çıkmaları söylenen vatandaşlar belediye kararına tepki gösterdi...

Rumlar'dan ''Mallarınıza sahip çıkın' uyarısı!

Gayrimenkul envanteri çıkarılan ve yakında sivil yaşama açılması planlanan Maraş için Rumlar harekete geçti. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Maraş asıllılarını 'mallarına sahip çıkmaları' yönünde uyarıyor.

Ankara İskitler'deki kaçak yapılar için yıkım tebligatı!

Altındağ Belediyesi, İskitler'de bulunan metruk yapıların sahiplerine tahliye tebligatı gönderdi ve binaları yıkmalarını istedi.

Yeni imar yönetmeliğine göre çıkmalar!

Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabiliyor. İşte yeni imar yönetmeliğine göre çıkmalar..

çıkmalar Haberi

çıkmalar

Bina çıkmaları!

Bina çıkmaları ile ilgili hususlara Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor. Bu yönetmeliğe göre, bazı şartların teşkil etmesi halinde açık ve kapalı çıkma yapılmasına izin veriliyor.


Konu ile ilgili hususlar Yönetmeliğin 23. maddesinde "Çıkmalar" başlığı altında bulunuyor.


Çıkmalar

Madde 23 


Binalarda tespit edilen azami bina alanı dışında aşağıdaki şartlarla kapalı veya açık çıkma yapılabilir:


1) Açık çıkmalar binanın her cephesinde, kapalı çıkmalar binanın yalnızca ön ve arka cephelerinde yapılabilir.


2) Çıkmalar parsel sınırını taşamaz.


3) Arka ve yan komşu mesafesi içinde kapalı çıkma yapılamaz.


4) Ön bahçelerde yapılacak çıkmalar parselin yol sınırına 3.50 metreden fazla yaklaşmak


5) Ön ve arka cephelerde yapılacak kapalı çıkma genişliği 1.50 metreden, yan komşu mesafelerinde yapılacak açık çıkma genişliği 1.00 metreden fazla olamaz.


6) Açık çıkma uzunluğu bina cephesinin 2/3 ünden fazla...