18 / 05 / 2024

çil altın topluyor

çil altın topluyor

2021 yılında Çin'in altın tüketimindeki yıllık yüzde 56'lık artış, 2020 yılından güçlü bir geri dönüşe şahitlik etti. Altın mücevher talebi, ekonomik toparlanma ve altın fiyatının 2020 rekor seviyesinden geri çekilmesinin etkisiyle yıllık bazda yüzde 63 arttı.

Dolar aldım sabit kaldı, altın aldım düştü diyenler bu haberi okusun!

Altın ve dolarda son günlerde yaşanan düşüş birçok küçük yatırımcıyı mağdur etti. Bunlara bitcoindeki oynaklık ve borsadaki yükselişin sınırlı kalması eklenince, yatırımcı nerede yanlış yaptığını araştırmaya başladı. Bu sorunun cevabı Değer Yatırımcılığı’ndan geldi, “Sorun piyasada değil” dedi

Türkiye altın rezervinde dünyada kaçıncı sırada yer alıyor?

Son zamanda art arda rekorlar kıran altın, özellikle Türk halkı tarafından güvenli liman olarak görülmeye devam ediyor. Buna göre, sadece parasını korumak isteyenler halk değil ülkeler de altın rezervlerini fazlalaştıracak ekonomik krizlere karşı kendilerini güvence altına almaktalar.

Selçuk Geçer altını çizerek uyardı! Parasını buna yatıran pişman olacak!

Dolar yorumları ile tanınan ekonomist Selçuk Geçer bu sefer dolar değil altın ve bitcoin yatırımcıları için açıklamalarda bulundu. 

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

Mert Başaran: Altın tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topluyor! 

Altın fiyatları güne yükselişle başlarken gözler altın fiyatlarına çevrildi. Mert Başaran, altının tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topladığını açıkladı.

Arter binası LEED Altın Sertifikası'nın sahibi oldu!

Vehbi Koç Vakfı kuruluşu olan Arter'in 2019 yılında taşındığı Dolapdere'deki binası, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifika'nın sahibi oldu.

Polat Holding'in Duna Pearl projesine Altın LEED Sertifikası!

Türkiye’de ve globalde, gayrimenkul ve enerji sektörlerinin öncü oyuncular arasında yer alan Polat Holding'in 65 seneyi aşkın tecrübesi ile Budapeşte’de inşa ettiği Duna Pearl projesi, ABD Yeşil Bina Konseyi USGBC tarafından Altın LEED sertifikasına layık görüldü.

Altın fiyatlarında rekor artık çok uzak değil! İslam Memiş açıkladı

Jeopolitik risklerle atak üstüne atak yapan altın fiyatları ABD'den gelen istihdam verileriyle yeniden fırladı. Ons altın 2000 doları geçerken, gram altın Kapalı Çarşı'da rekora koştu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, alım için seviyeyi açıkladı.

Çeyrek altın değil, 1 gram altını olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Darphaneden haber var! 30 gününüz kaldı...

Altın yatırımcılarını ilgilendiren son dakika açıklaması Darphaneden geldi. Elinde 1 gramı olanlar dikkat, son 30 gününüz kaldı...

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda yeşil ve yukarı yönlü ibre! Altın, dolar ve Euro'da son dakika gelişmesi

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası gözler kura çevrildi. Peki, altın, dolar ve euro ne kadar oldu? İşte detaylar...

Hatice Kolçak: Yıl sonunda gram altının 2.500 liranın üzerini görmesi hayal değil!

Altın, dolar, kripto para piyasalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan ekonomist Hatice Kolçak gram altında 2 bin 500 liranın üzerini görmesinin hayal olmadığını söyledi.

Altın, dolar ve euro... İslam Memiş olacakları peş peşe açıkladı! Rüzgar değil resmen fırtına geliyor! 

İslam Memiş altın, dolar ve euro ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Piyasalarda olacakları peş peşe açıklayan Memiş fırtınanın kopacağı tarihleri açıkladı.

Madencilik sektörü hedefi belirledi: Yılda 100 ton altın!

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, "Madencilik sektörü için 15 milyar dolar ihracat ve 100 ton altın üretim hedefi artık bir hayal değil" dedi.

çil altın topluyor Haberi

çil altın topluyor

Çin altın talebi muhtemelen 2022'de güçlü kalmaya devam edecek. Çin altın talebi modellerimize ve Bloomberg, Oxford Economics ve Qaurum SM'den alınan çeşitli senaryolardaki girdilere dayanan niceliksel analizimiz, Çin'in ekonomik büyümesinde olası bir yavaşlamayla ilgili endişelere rağmen bu görüşü desteklemektedir. 

Ek olarak, daha fazla destek sağlayabilecek niteliksel faktörler vardır: Genç tüketiciler arasında altın takılara artan ilgi, daha fazla fiyatlandırma şeffaflığı ve yerel ticari bankaların fiziksel altın ürünleri satma çabaları. 

Çin'in altın talebi 2021'de güçlü bir şekilde toparlandı

Çin'in altın tüketimi, 2020'ye kıyasla güçlü bir 2021'e tanık oldu. Altın mücevher talebi, ekonomik toparlanma ve altın fiyatının 2020 rekor seviyesinden geri çekilmesinin etkisiyle yıllık bazda yüzde 63 ve 2019'a göre yüzde 6 artarak 675 tona ulaştı. Çin çubuk ve madeni para talebi için de benzer...