25 / 07 / 2024

çim yetişriciliği

çim yetişriciliği

Çiftçiler, gelir getirdiği gerekçesiyle tarım arazilerini yetiştiricilere kiralarken uzmanlar, önlem alınmaması durumunda verimli toprakların çim yetiştiriciliğiyle yok olacağı uyarısında bulunuyor. Çimler inşaat sektöründe de yoğun bir şekilde kullanılı

Bakan Uraloğlu açıkladı! Motokuryeler artık gönderileri yetiştirmek için hız yapmayacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, motokuryelerle ilgili yönetmelikte yapacakları düzenleme ile kurye işletmecilerinin, teslim aldıkları gönderler için taşıma süresi taahhüdünde bulunmayacağını kaydederek, "Bu sayede kuryeler gönderileri yetiştirmek için hızlı gitmek zorunda kalmayacak

Memur zammı için ek bordro çözümü! Ay başına yetişmiyor

En düşük memur maaşı 22 bin TL’nin üzerine çıktı. Ancak bakanlık genelgesi henüz yayımlanmazken, 15 Temmuz’dan itibaren maaş ödemesi başlayacak memurlar için ödeme sistemi dün itibariyle kapanış yaptı. Yasal düzenleme bu tarihe yetişmediği için fark ek bordro olarak yansıyabilecek.

Seçimde sandıkları kim koruyacak? Nerelere kamera konulacak? İşte madde madde seçim güvenliği

İçişleri Bakanlığı seçimlerin güven içerisinde yapılması için 81 İl Valiliğine, oy verme günü ve sonrasında alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak toplam 61 maddelik "Seçim Tedbirleri Genelgesi" gönderdi.

Girişimcilere müjde! Bunu yetiştirirseniz devlet desteği alırsınız

Mantar yetiştiriciliğinin büyümesi için ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin yapacağı mantar yetiştiriciliği için, Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hibe verileceğini duyurdu.

Site Bitki Yetiştiriciliği Ve Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu!

Site Bitki Yetiştiriciliği Ve Emlakçılık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Kubilay Mücahit Değerli tarafından kuruldu.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G'de değişim fırsatı! İşte Nisan 2022 fiyat listesi!

Samsung Galaxy serisinde dikkat çeken modellerden biride Galaxy Z Fold3 5G olarak karşımıza çıkıyor. Samsung telefonlarında başlattığı değişim programıyla ulaşılabilir fiyatlarla satışlar devam ediyor. Peki, Samsung Galaxy Z Fold3 5G fiyatı ne kadar? İşte Nisan 2022 fiyat listesi..

Samsung Galaxy S22 serisinde değişim fırsatı! İşte 2022 Mart fiyat listesi!

Samsung Galaxy S22 serisinde görülmemiş bir değişim kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında eski telefonunu getirene, yeni Galaxy S22 Serisi’ne 3.999 TL’den başlayan fiyatlarla sahip olma fırsatı sunuluyor. İşte, Samsung Galaxy S22 özellikleri ve Mart 2022 fiyat listesi...

Çiftçilere ve yetiştiricilere erken bayram müjdesi!

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, büyükşehir sınırlarındayken köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerine ‘kırsal mahalle’ statüsü verilmesinin çiftçiler ve yetiştiriciler için erken bayram müjdesi olduğunu söyledi.

Mesrur Barzani: PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor!

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

Atakule GYO Haşim İşcan İş Merkezi 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Antalya Muratpaşa'da yer alan Haşim İşcan İş Merkezi için hazırlatılan değerleme raporunu yayınladı...

Bilişim Vadisi’nin iç mekanları OSO Mimarlık tarafından tasarlandı!

Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük teknoparklarından biri olacak olan Bilişim Vadisi’nin OSO Mimarlık imzalı iç mekan tasarımlarında, yeni teknolojiler görülüyor. 

Hazine taşınmazları bitki yetiştirmek için kiralanabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği gereğince Hazine taşınmazları, tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri yetiştirmek amacıyla kiralanabilecek...

Hazine taşınmazları bitki yetiştiriciliği için kiraya verilebilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince, Hazine taşınmazları bitki yetiştiriciliği için kiraya verilebilecek..

çim yetişriciliği Haberi

çim yetişriciliği
Verimli birinci sınıf tarım arazilerinde çim yetiştirilmesi toprak kaybına yol açıyor. Çiftçiler, gelir getirdiği gerekçesiyle tarım arazilerini yetiştiricilere kiralarken uzmanlar, önlem alınmaması durumunda verimli toprakların çim yetiştiriciliğiyle yok olacağı uyarasında bulunuyor. Çimler belediyelerin yanında son dönemde artan inşaat sektöründe de yoğun bir şekilde kullanılıyor.
Türkiye'de son yıllarda artan talebe bağlı olarak rulo çim üretim alanlan genişledi. Rulo çim üretimi ya direk tarım toprağı üzerine ekilerek veya toprak üzerine az miktarda torf eklenerek yapılıyor. Her hasattan sonra 4-5 santimetre kalınlığında verimli üst toprak katmanı çimle birlikte alandan kaldırılarak toprak erozyonuna neden oluyor. Yer yüzünün toprak denilebilecek katmanı en fazla 20 santimetreden oluşuyor. Binlerce yılda oluşmuş verimli toprak, çim hasadı torf serilerek yapılmadığı taktirde 2 santimetre kalınlığında toprakla birlikte yapılırsa 10 yılda,...