29 / 04 / 2024

Çimento Müstahsilleri Birliği verileri

Çimento Müstahsilleri Birliği verileri

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından çimento sektöründe Ocak 2020'nin ihracat verileri açıklandı. Ocak ayında çimento sektör ihracatında yüzde 49,3’lük artış oldu...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer açıkladı: Oturum izniyle ilgili mevzuatlarda eksiklikler var!

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, oturum izni ile ilgili olarak mevzuatlarda eksiklikler bulunduğuna dikkat çekti.

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden yeşil malzeme uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yaptığı açıklamada yeşil inşaat malzemesinin önemine değindi. İşte TMB'nin o açıklaması...

Kocaeli Müteahhitler Birliği'nden kentsel dönüşüm çağrısı!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve yönetimi ile bir araya gelen Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş kent genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Erdal Eren Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı oldu!

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütleri arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği 33’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulda yönetim kurulu seçimlerini yapan Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı 2004- 2011 yıllarında da aynı görevi üstlenen Erdal Eren oldu.

Türkiye çimentocuları tek çatı altında toplandı!

Çimento sektöründe 66 markayı temsil eden Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), 'Türk Çimento' markasıyla yoluna devam etme kararı aldı. 

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nden sivil inisiyatif çağrısı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), İzmir depreminden sonra binaların güçlendirilmesinde, yenilenmesinde, kontrol ve denetiminde rol sahibi olan tüm sivil toplum kuruluşları, sektör oyuncuları ve meslek odalarını bu alandaki çalışmaları desteklemek üzere bir araya gelmeye çağırdı. 

Konut alım satımlarına güvenlik belgesi şartı gelmeli!

30 Ekim’de İzmir’de meydana gelen depremde 114 kişi yaşamını yitirdi. Onlarca bina çöktü, birçoğu hasar gördü. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, yaşanan bu süreç sonrasında sivil bir inisiyatif harekete geçirerek, “Depreme artık yeter” diyor.

Çimento Müstahsilleri Birliği verileri Haberi

Çimento Müstahsilleri Birliği verileri

Türkiye ekonomisinin lokomotifi çimento sektörünün Ocak ayı verilerine göre; çimento sektör ihracatında yüzde 49,3’lük bir artış yaşandı.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından çimento sektöründe Ocak 2020 ihracat verileri açıklandı. TUİK’ten alınan verilere göre geçtiğimiz yıla oranla bu yılın Ocak ayında çimento sektör ihracatında yüzde 49,3’lük artış oldu.

İhracat geliri ise yüzde 31,5 oranında arttı ve 82 milyon dolara ulaştı.

Ocak 2020'de çimento ihracatı yüzde 80,6 oranında artış göstererek 1,1 milyon ton, klinker ihracatı ise yüzde 28,9 artarak 1,3 milyon ton olarak kaydedildi.

İhracat en çok ABD'ye yapıldı

TUİK verilerine göre, Ocak ayında, çimento ve klinker ihracatı en çok ABD’ye gerçekleştirilirken; ABD'yi Gana, İsrail ve Fildişi Sahilleri takip etti. İhracat oranlarının yükseldiği diğer pazarlar arasında da Gine, Moritanya ve...