21 / 06 / 2024

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren, büyüme verilerini değerlendirdi! İnşaat sektörü sevindiriyor...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren, büyüme verilerini değerlendirdi! İnşaat sektörü sevindiriyor...

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, ülke ekonomisinin tüm küresel sorunlara ve jeopolitik risklere rağmen senenin ilk çeyreğinde yer alan üzde 5,7 büyümenin iş dünyası için sevindirici olduğunu kaydederek, "İnşaat sektörü de aynı dönemde yüzde 11,1 büyümüştür" ifadesini kullandı.



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan senenin ilk çeyreği ile ilgili büyüme verilerine ilişkin yaptığı yazılı açıklama kapsamında sektörü değerlendirdi.

Ülke ekonomisinin tüm küresel sorunlara ve jeopolitik risklere rağmen seneni ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 5,7 büyümesinin iş dünyası için sevindirici olduğunu da kaydeden Başkan Eren, "Ülkemizde istihdama en büyük katkıyı veren ve 200'ün üzerinde alt sektöre talep yaratarak ekonomide lokomotif görevi üstlenen inşaat sektörü de aynı dönemde yüzde 11,1 büyümüştür." bilgisini paylaştı.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, deprem bölgesinin yeniden imarı amacı ile gerçekleştirilen çalışmaların da etkisi ile birlikte de sektörün, ülke ekonomisindeki büyümenin yaklaşık iki katı oranında büyüdüğüne işaret ederek, gelecek dönemde de deprem bölgesinin yeniden imarı çalışmalarının hız kesmeden süreceğini ifade etti.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren, büyüme verilerini değerlendirdi! İnşaat sektörü sevindiriyor...

Türkiye Müteahhitler Birliği ne iş yapar?

Türkiye Müteahhitler Birliği 1952 yılında Ankara'da kurulmuş, kar amacı gütmeyen, bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur. TMB, Türk inşaat sektörünün önde gelen firmalarını temsil etmektedir. Söz konusu firmaların hemen tümü, uluslararası müteahhit olarak faaliyet göstermekte, pek çoğu küresel düzeyde tanınmaktadır.

Türkiye Müteahhitler Birliği açıkladı! Türk müteahhitlere Suudi Arabistan çağrısı geldi!

Türk Müteahhitler Birliği: Kentsel dönüşüm için devlet desteği şart!

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...


 


Geri Dön