03 / 05 / 2024

çimento üretiminde rekor

çimento üretiminde rekor

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından, yasa gereği iki ay gecikmeli olarak açıklanan çimento üretim ve ihracat rakamları belirlendi.

Çimento sektöründe sürdürülebilir üretim için ilk adım atıldı!

Çimento ve klinker üretiminde sürdürülebilir teknolojileri tartışmak, iş birliği ve ilham getirecek ortamı yaratmak için'' CUSCIT'' adı verilen platformlar dizisi oluşturuldu.

Otomotiv üretiminde rekor kırıldı! İlk 9 ayda 1 milyon adet!

Otomotiv üretimi, 2023 yılı ocak-eylül döneminde yüzde 12 oranında artarken, ihracatta yüzde 7, pazarda ise yüzde 63'lük artış yaşandı. Üretimde 9 ayda 1 milyon adedin üzerine çıkıldığını, söyleyen OSD Başkanı Eroldu, Çinli üreticilerin global pazar paylarının artışına vurgu yaptı.

İnşaatta maliyet bel büktü! Çimento fiyatları ikiye katlandı! 10 Ekim 2023 çimentonun tonu ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "İnşaat Maliyet Endeksi"ne göre; inşaat maliyetleri son 1 yılda adeta rekor kırdı. Enflasyonla birlikte hazır beton, demir ve çimento fiyatları tarihi zirveyi gördü.

Demir fiyatlarına rekor zam geldi! Çimento fiyatlarına da zam geldi mi? İşte 14 Ağustos 2022 demir ve çimento fiyatları

Geçtiğimiz gün demir fiyatlarında zam kararı alındı. İstanbul ve İzmir ince ve kalın demir fiyatlarına bugün 100 TL zam geldi.  Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? İşte, güncel demir ve çimento fiyatları 14 Ağustos 2022...

İnşaat sektörü zam çıkmazına girdi! Beton ve çimento fiyatlarının önüne geçilemiyor!

İnşaat sektöründe beton ve çimento fiyatlarındaki orantısız artış sektörün gündemine bomba gibi düştü. Beton ve çimento fiyatlarında rekor artışlar özel ve kamu sektör yatırımlarını ciddi şekilde etkiledi. İnşaat sektörü bir zam çıkmazına girdi ve önüne geçilemiyor...

İnşaat sektörü zam haberleri ile yıkıma uğradı! Çimento ve beton fiyatlarında rekor artış!

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Geçen hafta çimentoya gelen zamlar Bakanlık Kararı ile askıya alınıp inceleme başlatılmıştı. Peki bugün çimento fiyatları ne oldu? Çimentoya zam geldi mi?

İnşaat sektörü zam haberi ile sarsıldı! Çimento ve beton fiyatlarına zam geldi!

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Geçen hafta gelen zamlara Bakanlık Kararı ile askıya alınıp inceleme başlatılmıştı. Peki bugün çimento fiyatları ne oldu? Çimentoya zam geldi mi?

Çimento fiyatları isyan ettirdi: Bu fiyatlar kabul edilemez!

İnşaat malzemelerinde rekor artışlar gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içi çimento fiyatlarına gelen yüksek zamlar müteahhitleri isyan ettirdi. Fahiş fiyatlar adından Ticaret Bakanlığı çimento fiyatlarında inceleme başlattı. Öyleyse çimento fiyatları ne olur?

Beton ve çimento fiyatları rekor kırdı, demir fiyatları dalgalandı!

Türkiye genelinde konut fiyatları sert yükseliş dönemine girdi. Konut fiyatlarının yükselmesinin altında döviz kurları yer alıyor. Döviz kurları beton ve çimento fiyatlarında rekor artışa neden olurken, demir fiyatlarının dalgalanmasına neden oldu. Peki demir fiyatları bugün kaç lira?

Çimento ve beton tarihi rekorunu kırdı! Müteahhitler şaşkın! İşte Mart 2022 fiyat listesi!

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan inşaat malzemelerinde artış hız kesmeden devam ediyor. Son zamanlarda çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Peki beton fiyatları 2022 ne kadar? Çimento fiyatları 2022 ne kadar?

SabancıDx çimento üretiminde tasarruf sağlayacak!

Dijital ve analitik şirket SabancıDx firmaların karbon salınımı stratejilerini destekleyen uçtan uca yazılım çözümü CDx’i duyurdu.

ABD sanayi üretiminde rekor düşüş!

ABD'de sanayi üretimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle, nisanda aylık yüzde 11.2 azalarak rekor seviyede düşüş kaydetti.

Çimento üretimi 2019'da yüzde 4,79 arttı! 

Çimento sektörü iç pazarını değerlendiren "TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “2019 yılının son iki ayında çimento üretiminde artış yaşadık. Bu artışın 2020 yılında da devam etmesini bekliyoruz" dedi...

çimento üretiminde rekor Haberi

çimento üretiminde rekor

Buna göre, tamamı özel sektöre ait çimento fabrikalarında 2007 yılı Eylül sonu itibariyle 37 milyon 931 bin 15 ton çimento üretimi yapıldı. Üretimin 4 milyon 537 bin 596 tonluk bölümü dönem içinde ihraç edildi. Geçen yılın Eylül ayı sonu itibariyle çimento üretimi 36 milyon 238 bin 68 ton, ihracat ise 4 milyon 394 bin 912 ton düzeyinde olmuştu. Verilere göre, en fazla çimento üretimi geçen yıllarda olduğu gibi Marmara bölgesindeki fabrikalardan elde edildi.
(Türkiye...