23 / 07 / 2024

çimento zam

çimento zam

Müteahhitler tarafından başlayan inşaat durdurma eylemi geçtiğimiz günlerde sona erdi. İnşaatın yeniden başladığını söyleyen sektör temsilcileri çimento fiyatları için çözüm beklediğini dile getirdi.

Müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 24 Eylül tarihinde sona ermesi planlanan grev süresince çimento fiyatlarında değişiklik olmaması halinde boykot süresini uzatabileceklerini açıklamıştı. Peki müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

Çimento üreticilerinden daire fiyatları için çağrı!

Müteahhitlerin yüksek tutardan fiyatlarla sattığı belirtildiği çimento fiyatları için tepki geldi. Üreticiler, müteahhitlerin daire fiyatlarını yüzde 50 indirmesi durumunda çimentoyu ücretsiz verileceğini dile getirdi. 

Çimentoculardan fiyat tepkisi: 2 milyon TL'lik eve etkimiz 7 bin TL!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği (TÜRKÇİMENTO) Başkanı Fatih Yücelik, çimento sektörüyle ilgili eleştirilere ilişkin açıklamalar yaptı. Ev fiyatlarındaki yükselişten genellikle çimento sektörünün de sorumlu tutulduğunu vurgulayarak, 2 milyon TL'lik eve etkilerinin 7 bin TL olduğunu belirtti.

Rekabet Kurumu'ndan çimento fiyatları için öneri!

Son zamanlarda yükselen çimento fiyatlarına yönelik açıklama bulunan Rekabet Kurumu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Aydın Ayaydın Rekabet Kurumu'nun konuyla ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi. 

Çimentocuların zam isyanı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, dünyada en düşük çimento fiyatı olan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "Kamuoyunda hala çimentocular zam yaptıkları için konut fiyatları artıyor diye bir yanlış bir söylem var. Bu tamamen yanlış" dedi.

TÇMB’den çimento zammı açıklaması!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, basında son günlerde çıkan yüzde 40 oranında zam yapılacağı iddialarının aksine; 2018 yılının başından bu yana artan girdi maliyetlerinin çimento sektörüne olumsuz etkileri olduğunu belirtti.

Çimento fiyatlarına ne oluyor? Dört senede çimento fiyatları resmen fırladı! 50 kg gri çimento fiyatı ne kadar?

Bayramdan önce çimento fiyatlarına zam gelmiş gelen zam sonrası 1 ton çimentonun torba fiyatının 1750 liradan 2 bin 500 liraya çıkmıştı. Çimento fiyatlarına ne oluyor? 4 senede çimento fiyatları resmen fırladı! 50 kg gri çimento fiyatı ne kadar?

BİMSADER Başkanı duyurdu! Çimento fiyatlarına 1 Temmuz'dan itibaren zam bekleniyor!

Bims Sanayiciler Derneği (BİMSADER) Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Sonugelen, 1 Temmuz'dan itibaren çimento fiyatlarına zam beklendiğini açıklayarak tepki gösterdi. 

İnşaat sektöründe kartelleşme tepkisi: Projeler yarım kaldı, çimento zamları için yüksek cezalar gelsin!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz günlerde gelen zam, inşaat sektöründe tepkilere neden oldu. Sektör temsilcileri, inşaat malzemelerindeki kartelleşme için ağır cezalar talep etti. İşte ayrıntılar...

Demir, beton, çimento fiyatları uçtu, müteahhitler keyfi zam artışı durdurulsun dedi!

Tekelleşen firmalar, inşaat sektöründe zam fırtınası estiriyor. İnşaat sektörü temsilcileri buna önlem alınması ve sebepsiz zamların ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çekerek, Rekabet Kurumu'nu göreve çağırdı. İşte ayrıntılar...

Çimentoya 10 günde gelen yüzde 43 zam müteahhitleri ayağa kaldırdı: Protestoya hazırlanıyorlar!

Müteahhitler 10 günde yüzde 43 zamlanan çimento fiyatları karşısında isyan etti. Maliyetten bağımsız olarak yapılan zam nedeniyle konut üretiminin duracağı belirtilirken, müteahhitler protestoya hazırlanıyor

Çimento fiyatları resmen fırladı! Müteahhitler yandı! 50 kg çimento fiyatı ne kadar? Beton fiyatları ne kadar oldu?

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz günlerde yüzde 43 zam geldi. İnşaat sektörünün en önemli girdilerinden olan çimento fiyatları resmen fırladı. Peki 50 kg çimento fiyatı ne kadar? 2024 çimento fiyatları kaç lira?

İMKON'dan çimento ve beton zammı eleştirisi: 6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda çimento ve betona gelen zammı eleştirerek, "6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?" ifadelerini kullandı.

Çimento fiyatlarına yüzde 43'lük dev zam! Hem inşaat sektörüne, hem vatandaşa zarar!

Çimento fiyatlarına yüzde 50'ye yakın zam geldiği açıklandı. Gazeteci Zafer Şahin, X sosyal medya hesabından duyurdu ve hem vatandaşın hem de inşaat sektörünün zarar göreceğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

İnşaat sektöründe bahar fırtınası! Demir fiyatları düştü, çimento ve beton fiyatları resmen fırladı!

İnşaat sektörünün gündeminden düşmeyen zam fırtınası devam ediyor. Çimento ve beton fiyatlarına zam gelirken, inşaat demir fiyatlarında düşüş gerçekleşti. 6 Nisan 2024 demir, çimento ve beton fiyatları...

Müteahhitlerden çimento ve beton fiyatlarına gelen zamma tepki: Kabul etmiyoruz ve kınıyoruz!

Çimento ve beton fiyatlarına zam gelmesi ile sektör ayaklandı. Müteahhitler çimento ve beton fiyatlarına gelen zama tepki gögstererek '' Kabul etmiyoruz ve kınıyoruz!' dedi.

2023 çimento fiyatlarına zam geldi mi? 1 kg, 25 kg ve 50 kg çimento fiyatları ne kadar? 1 Temmuz çimento fiyat listesi

İnşaat projeleri için temel malzemelerden biri olan çimento, yapıların dayanıklılığı ve sağlamlığı açısından büyük önem taşıyor. Peki 2023 çimento fiyatlarına zam geldi mi? 1 kg,3 kg,5 kg, 25 kg ve 50 kg çimento fiyatları ne kadar? 1 Temmuz çimento fiyat listesi.

Çimento fiyatları fırladı! 1 kg çimento fiyatına zam geldi! 27 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli malzemelerinden biri olan çimento fiyatları resmen fırladı. 1 KG çimento fiyatına zam geldi. Çimento fiyatları ne kadar oldu? 27 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi.

Çimento fiyatlarına zam geldi! Çimento fiyatları ne kadar oldu? 13 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi

İnşaat sektörünün vagzeçilmez malzemelerinden olan çimentonun fiyatı merak ediliyor. Çimento toorba fiyatı ne kadar? 50 KG torba çimento fiyatı en çok araştılanlar arasında yer alıyor. Edinilen bilgiye göre çimneto fiyatlarına zam geldi. Çimento fiyatları ne kadar oldu?

çimento zam Haberi

çimento zam

2018 yılından itibaren hazır betona yüzde 97, çimentoya yüzde 85, demire ise yüzde 137 zam yapıldı. Milliyet'te yer alan habere göre; zamlarla beraber yapı inşaatlarında kullanılan 1 metreküp beton fiyatı KDV ve pompa bedeli dâhil olmak üzere 2018 yılında 180 lira iken bu sene355 liraya ulaştı. Diğer 79 kalemde de son zamanda yüzde 50’lik artış oldu. Torbalılı müteahhitler, zamlar karşısında yapı durdurma kararı aldı. Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman da, 15 günlük eylemin sona erdiğini dile getirdi.

‘Çivi bile çakmayacağız’

Torbalı’da 200 sektör temsilcisinin bulunduğu ‘15 gün yapı durma’ kararı uygulanmaya başladı. Hafta boyunca sektör temsilcileriyle toplantılar yapan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Yılda 15 bin konut üreten Torbalılı müteahhitler artan maliyetler sebebi ile konut yapamaz oldu. Hayatın...