05 / 05 / 2024

çimento zammı 2021

çimento zammı 2021

Ağırlıkla konut müteahhitlerinden oluşan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyesi şirketler daha önce açıkladıkları iş durdurma kararını hayata geçirdi. Peki sektör temsilcileri konuya ilişkin ne diyor?

Çimento zammı şantiyelere kilit vurdurdu! Müteahhitler isyanda!

Çimento fiyatlarında yüzde 50’ye varan artışlar şantiyelere kilit vurdurdu. Müteahhitler inşaatların ve şantiyelerin hali hazırda girdi maliyetleri sebebiyle durduğunu açıkladı.

İMKON'dan çimento ve beton zammı eleştirisi: 6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda çimento ve betona gelen zammı eleştirerek, "6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?" ifadelerini kullandı.

2021'de 7 TL olan benzin şimdi 45 TL! Ev kiraları neden hala 2 bin TL? 

Binlerce ev sahibi yüzde 25 kira zammı sınırı sebebiyle mağdur durumda. Bir ev sahibi 2021 yılı ile şimdiki benzin fiyatlarını karşılaştırdı ve 'Bu enflasyonun sorumlusu ev sahipleri mi?' dedi. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü temelden sallanıyor! Çimento, beton ve demir fiyatlarına gelen zamlar 'artık yeter' dedirtti!

Konut sektöründeki fiyatlar gündemden hiç düşmüyor. Konut fiyatlarına gelen zamlar aynı orantı da kira fiyatlarını da etkiliyor. Konuta gelen zammı anlamak için temele inmek gerekiyor. İnşaatın temelinde; demir, çimento ve beton fiyatları bulunuyor. Peki beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar?

İnşaat sektörüne nisan zammı geldi mi? Çimento, demir, kum ve tuğla fiyatları kaç lira oldu?

İnşaat sektöründe maliyetler gittikçe artıyor. Bu artışın altında son zamanlarda demir, çimento, tuğla ve kuma yapılan zamlar yer alıyor. Peki çimento, tuğla, demir ve kum fiyatları bugün kaç lira? İşte 4 Nisan çimento, demir, tuğla ve kum fiyatları...

Çimento, cam, seramik ihracatçılarından doğal gaz zammına tepki!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere sanayide yapılan doğal gaz zammına yönelik açıklama yaptı.

Memur ve emekli zammı ne zaman açıklanacak? Enflasyon farkıyla memur ve emekli zammı ne kadar?

Toplu sözleşme gereği, memur ve emekliler, temmuz ayında zam alacak. 2021 yılında imzalanan 6. dönem toplu sözleşme kararlarına göre; memur ve emekli maaş zammı oranları belirlenmişti. Şimdi ise gözler memur ve emekliye temmuz ayında yapılacak zam miktarı ve tarihine çevrildi.

Pandemi çimento faaliyetlerini nasıl etkiledi?

Sintek Group Kurucu Ortağı Onur Atakay yaptığı açıklamalarda, 2021'de enerji, çimento, demir-çelik ve lojistik başta olmak üzere birçok sektör adına yaşanan gelişmelere değindi. İşte o açıklamalar...

Çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre 2021 yılının Ocak-Ağustos döneminde çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı.

Çimento sektörünün yurt içi satışları yüzde 19 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, 2021 yılı Ocak- Temmuz döneminde çimento sektörünün üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 17,5 oranında arttı.

Fatih Yücelik'ten çimento zammı açıklaması!

İnşaat sektörü bugün itibaren inşaat maliyetlerini boykot etmek için iş bırakıyor. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik maliyetlerinin düşürülmesi için çağrıda bulundu. 

Çimento sektöründe 2021'in ilk yarısında neler yaşandı?

Çimento sektörünün çatı örgütü TÜRKÇİMENTO tarafından, 2020 Faaliyet Yılı 63. Genel Kurulu, Ankara’da düzenlendi. Genel Kurula sektörün yüzde 94’ünü temsil eden çimento üreticileri katılım gösterdi. 

Çimento sektöründe iç satışlar uçtu!

Çimento sektörünün çatı birliği TÜRKÇİMENTO, üyelerine ait 2021'in ilk 5 ayıyla ilgili üretim ve satış rakamlarını duyurdu. 

çimento zammı 2021 Haberi

çimento zammı 2021

Ağırlıkla konut müteahhitlerinden oluşan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyesi şirketler daha önce açıkladıkları iş durdurma kararını hayata geçirdi. Dünya Gazetesi'nden Mehmet Kaya'nın haberine göre; İMKON çimento fiyatlarındaki yükselişler sebebiyle kamu nezdinde girişimler yapmış fakat çözüm arayışlarının sonuca ulaşmadığını belirtti. İş durdurma kararının 15 gün için açıklanmıştı. 

Türkiye örneği çok az sayıda görülen iş dünyası eylemlerinden birine tanıklık ediyor. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, bölgesel federasyonların da katılım göstermesiyle 15 gün sürecek iş durdurma boykotlarına dün start verdi. İMKON tarafından karar verilen pankartlar inşaatlara asıldı. İMKON federasyon başkanlarının katılım göstermesiyle 2 Eylül günü gerçekleştirilen toplantıda eylem kararını duyurmuştu.

Konuyla ilgili bilgi paylaşan kaynaklar geçen sürede de 2 Eylül'de gündeme getirdikleri taleplerinin yanıtlanmadığını dile getirdi. Eylem kararının duyurulduğu 2 Eylül günü, Ticaret Bakanı Mehmet Muş çimento...