02 / 05 / 2024

Çimsa Afyon fabrikası ne zaman açılacak

Çimsa Afyon fabrikası ne zaman açılacak

Çimsa Afyon'da 165 milyon liralık yatırımla fabrika kuracak. Bu yılın son çeyreğinde temeli atılacak fabrikanın, 2016 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Çimko’ya 127 milyon dolara satıyor!

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Sanko Holding’in iştiraki olan Çimko Çimento’ya satıyor. Satışın toplam bedeli 127 milyon dolar olarak belirlendi.

Çimsa, İspanya'daki Bunol'un satın alma sözleşmesini imzaladı!

Sabancı Holding iştirakleri arasında yer alan Çimsa, İspanya’daki beyaz çimento fabrikası Bunol’u 180 milyon dolar bedelle satın alınması konusunda anlaşmaya vararak satın alım sözleşmesi imzaladı.

Afyon Şeker Fabrikası'nın satışına onay verildi!

Özelleştirme Yüksek Kurulunca (ÖYK), Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Afyon Şeker Fabrikası'nın satışına onay verildi.

Afyon Şeker Fabrikası 725 milyona Doğuş Gıda'nın oldu!

Afyon Şeker Fabrikası'nın özelleştirme ihalesini  725 milyon lira bedelle Doğuş Gıda kazandı...

Afyon'daki eski çimento fabrikasına yeni proje yapılacak!

AFYONKARAHİSAR'DA çimento fabrikasının bulunduğu alanda imar plan değişikliğine gidildi.Başkan Çoban 25-20 ve 15 metre olacak şekilde yolları tasarlanan bölgede 10 kata kadar yapı yapılabileceğini bildirdi.

Afyon Çimento Fabrikası'nın imar planında değişikliğe gidildi!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çimento Fabrikası'nın bulunduğu alanda imar plan değişikliğine gidildiğini söyledi. Başkan Çoban, "Alanda imar yapılanması titizlikle gerçekleştirilecek. Bölge yeni bir Karaman Mahallesi olmayacak" dedi.

Afyon Çimento'nun Güvenevler'deki fabrikasının imar planı değişti!

Afyon Çimento Sanayi'nin Güvenevler'de yer alan ve faaliyetine son verdiği fabrikasının imar planı konut ve ticari imara dönüştürüldü.

Afyon Seka Şeker fabrikası satılacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Afyonkarahisar'ın sorunları ile ilgili söz aldı. Köksal, "AKP, SEKA gibi Şeker Fabrikası'nı da hurda fiyatına satacak mı" diye sordu.

Çimsa yatırım çalışmalarına başlayacak!

Çimsa Eskişehir Fabrikası’nda yapılacak, 55 milyon ABD doları bedele sahip yatırım için çalışmalar 2015 yılının son çeyreğinde başlayacak.

Çimsa, Eskişehir'de çimento yatırımına hazırlanıyor!

Türkiye'nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, Eskişehir Fabrikasında beyaz çimento yatırımına hazırlanıyor. Şirket, bu yatırım için , 55 milyon dolar harcayacak.

Çimsa’dan Eskişehir’e 55 milyon dolar!

Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, Eskişehir Fabrikası’nda 55 milyon dolarlık yeni beyaz çimento yatırımına hazırlanıyor. Bu, şirketin 2015’teki ikinci büyük yatırımı.

Çimsa’dan Eskişehir’e 55 milyon dolarlık yatırım!

Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, Eskişehir Fabrikası’nda 55 milyon dolarlık yeni beyaz çimento yatırımına hazırlanıyor.

Çimsa’dan Eskişehir’e 55 milyon dolarlık dev yatırım!

Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, Eskişehir Fabrikası’nda beyaz çimento yatırımına hazırlanıyor. Şirket, 55 milyon dolarlık yeni yatırım kararını açıkladı.

Çimsa Afyon fabrikası ne zaman açılacak Haberi

Çimsa Afyon fabrikası ne zaman açılacak

Sabancı Holding Çimento Grubu şirketlerinden Çimsa, Afyon'da yeni fabrika yatırımı yapacak. 165 milyon lira tutarındaki yatırımla şirketin 500 bin ton olan klinker kapasitesi, 1.5 milyon tona çıkacak. Öte yandan geçen yıl cirosunu yüzde 16 artırarak 2.5 milyar liraya çıkaran grup, satın alma konusunda 1.5 milyar dolara kadar borçlanma potansiyeli olduğunu açıkladı. 



Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Hakan Gürdal, düzenlenen basın toplantısında Sabancı Holding Çimento Grubu şirketlerinde ve sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Sabancı Holding'in stratejik iş kollarından biri olan çimento sektöründe geçen yıl toplam cirolarının yüzde 16 artışla 2,5-milyar liraya yükseldiğini belirten Gürdal, iştiraklerinden Akçansa ve Çimsa'nın toplam karının 450 milyon liraya ulaştığını, Çimento Grubu'nun piyasa değerinin ise 5,5 müyar liraya çıktığını büdirdi. Dünya çimento tüketiminin, 2014 yılında yüzde 2,5'lik artışla...