19 / 05 / 2024

Çimsa ve Enka inşaat yatırım değerleri

Çimsa ve Enka inşaat yatırım değerleri

Borsa İstanbul'da işlem gören cirosu ve piyasa değeri 1 milyar TL'nin üzerinde olup yatırımları yüzde 15’i aşan 28 şirket bulunuyor. Listede inşaat sektöründen iki şirket de yer alıyor. Bu firmalar: Çimsa ve Enka inşaat. 

Çimsa, Beton 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi'nde yeni beton ürününü tanıttı!

Sabancı Topluluğu’nun global markaları arasında yer alan Çimsa, Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “BETON 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi”nde ana sponsor olarak yer aldı. 

Hisar Enka Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hisar Enka Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Engin Kaya tarafından kuruldu.

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Durmuş Burak Arslan ve Hasan Ergin ortaklığında kuruldu.

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Çimko’ya 127 milyon dolara satıyor!

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Sanko Holding’in iştiraki olan Çimko Çimento’ya satıyor. Satışın toplam bedeli 127 milyon dolar olarak belirlendi.

Enka İnşaat, gayrimenkul ve inşaat faaliyetlerinde atağa geçti!

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Serhan Gök, Enka İnşaat'ın inşaat ve gayrimenkul sektöründeki konumuna ilişkin açıklamalar yaptı. Enka İnşaat'ın net kar oranına ve projelerine değinen Serhan Gök, Enka İnşaat'ta karın beklenenin üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Mt Enka Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mt Enka Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Tuna ve Mehmet Mungan ortaklığında kuruldu.

Çimtaş'ın acı günü! Müzeyyen Özkan vefat etti!

Çimtaş Genel Müdür Yardımcılarından Nedim Özkan'ın annesi Müzeyyen Özkan vefat etti. Çimtaş ve ENKA taziye ilanı yayınladı.

Enka İnşaat 2020'de 4,8 milyon TL'lik arsa ve  7,8 milyon TL'lik konut aldı!

Enka İnşaat'ın 2020 yılı içerisinde kira bedeli toplamı yaklaşık 3,8 milyon TL + KDV olan kiralama işlemi yapıldı yaklaşık 14,8 milyon TL+ KDV tutarında arsa alımı ve yaklaşık 7,8 milyon TL+ KDV tutarında konut alımı yapıldı.

Çimtaş'ın acı günü! Ayşe Cici vefat etti!

Çimtaş Genel Müdür Yardımcısı Cafer Cici'nin annesi Ayşe Cici vefat etti. Çimtaş ve ENKA taziye ilanı yayınladı.

Yapı malzemelerinde ihracatın liderleri Akçansa ve Çimsa!

Akçansa ve Çimsa’nın 2019'daki ihracat performansları, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından ödüllendirildi.

Enka Grup Profesyonel Bina Yönetimi Danışmanlık Temizlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enka Grup Profesyonel Bina Yönetimi Danışmanlık Temizlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hamza Eş tarafından kuruldu.

Çimsa, şeffaflık ve güven bildirgesini imzaladı!

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, yatırımcılarının yasal haklarını koruyabilmeleri ve şirketle ilgili sağlıklı bilgiye erişmelerin sağlanması amacıyla Entegre Raporlama Türkiye Ağı (ERTA) Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından hazırlanan bildirgeye imza atıldı.

Çimsa ve Mersin Büyükşehir Belediyesi engellilere umut olmaya devam ediyor!

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, Engelliler Haftası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleşen kurumsal sosyal sorumluluk projesi ile 2020 yılında da engelli bireylerin hayatına anlamlı ve özenli bir dokunuşta bulunuyor.

Çimsa ve Enka inşaat yatırım değerleri Haberi

Çimsa ve Enka inşaat yatırım değerleri

Fortune Türkiye Dergi'nden Zeynep Aktaş'ın haberine göre Yatırım Gurularının vazgeçilmez hisseleri arasında yer alan yatırım yapan şirketler, analistlerin de ilgi odağında. Bireysel yatırımcılar da bilanço dipnotlarından şirketlerin detay açıklamalarına ulaşmaya çalışıyor. Bütün amaç şirketlerin ticari döngülerinin hayat pınarı olan yatırımlar hakkında bilgi alabilmek. 


Toplam üretim kapasitesine yapılan ilaveler ve buna bağlı olarak üretimde meydana gelen artışlar bir yandan şirketlerin ticari ömürlerini uzatırken diğer yandan verimlilik ve hız performanslarını yükseltiyor. Biz de şirketlerin yatırımları hakkında ipucu veren dört önemli kalemi değerlendirerek bunlardaki yıllık değişimi hesapladık. Yüksek cirolu şirketler içerisinde yaptığımız çalışmada yatırımda öncü şirketlerin listesine ulaştık. Maddi ve maddi olmayan duran varlıkları toplayarak amortismanı ekleyip yeniden değerleme artışını çıkardığımızda şirketlerin yatırım kalemine ulaştık. Yatırımdaki değişimi görebilmek için son açıklanan 2017’nin...