21 / 05 / 2024

çin çevre yolu

çin çevre yolu

Çin'den dev çevre yolu projesi geliyor. Dev projeleriyle bilinen Çin, başkent Pekin'in etrafına bin kilometrelik çevre yolu yapacak. Çevre yoluna girdikten sonra çıkılmaması halinde aynı noktaya tekrar gelinecek.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, otoyola bağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı tören ile açıldı. Bakan Uraloğlu bu bağlantı ile senelik 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Valisi Tuncay Sonel, yapımı devam eden Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatında incelemelerde bulundu...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açelya Apartmanı için müfettiş görevlendirdi! 

Çankaya'da geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarı çöken Açelya Apartmanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık apartmanda yaşanan ihmaller için müfettişleri görevlendirdi. 

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu çalışmaları TBMM'de!

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kozak Çevre Yolu projesi meclis gündeminde!

İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan Kozak Çevre Yolu projesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzeybatı Çevre Yolu ve Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı projelerinin akıbetleri TBMM'de!

Şanlıurfa'da yapılan Kuzeybatı Çevre Yolu Projesi ile Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı projelerinin akıbetleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydınlık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Akhisar Çevre Yolu hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Manisa-Akhisar Çevre Yolu Açılış Töreni'nde konuştu. Karaismailoğlu, ''Akhisar Çevre Yolu'nun hizmete girmesiyle kent geçişi 30 dakikadan 5 dakikaya inecek" dedi.

Datça’da ruhsat mağdurları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye giriyor!

Muğla´nın Datça ilçesinde, belediye tarafından verilen inşaat ruhsatlarının iptal edilmesine karşın eylem düzenleyen mağdurlar, Belediye Başkanı Gürsel Uçar'a tepkiliydi. Uçar'ın konunun çözümü için yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkileriyle görüşeceği belirtildi.

Kanal İstanbul için hazırlanan çevre düzeni planı yargıya taşındı!

TMMOB'a bağlı 10 meslek odası, Kanal İstanbul projesinin iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dava açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan işlemin hukuka aykırı olduğu kaydedilen dilekçede, “6306 Sayılı Kanun’un ilgili maddesi gereği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tanımlana

Malatya Kuzey Çevre Yolu için acele kamulaştırma kararı!

Malatya'da yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Uşak Çevre Yolu gelecek yıl tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada inşaatı süren Uşak Çevre Yolu'nun gelecek yıl tamamlanması için gayret gösterdiklerini bildirdi.

Amasya Çevre Yolu açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video konferans yöntemiyle katılım gösterdiği Amasya Çevre Yolu'nun açılışı yapıldı.

çin çevre yolu Haberi

çin çevre yolu

Dev projeleriyle dikkati çeken Çin, başkent Pekin'in etrafına yeni bir çevre yolu yapacağını ve bu yolun yaklaşık bin kilometre uzunluğunda olacağını açıkladı.


Şinhua ajansının haberinde, yedinci çevre yolunun 940 kilometre uzunluğunda olacağı ve sürücülerin, yolu tamamlamak istediklerinde başladıkları yere dönebileceği kaydedildi. 


Çin'in en büyük şehirlerinden Pekin'de halihazırda altı çevre yolu bulunuyor. Bu yolların birçoğu 21 milyonluk metropolün hızlı gelişmesine bağlı olarak şehrin içine girmiş durumda. 


Hıbey İletişim İdaresi Başkanı Gao Cinhao, yeni çevre yolunun yüzde 90'ının kentin komşusu Hıbey eyaletinden geçeceğini söyledi.


Yapılacak otoyol ve çevre yolunun Hıbey eyaletindeki Langfang, Cuocou, Cangciakou ve Çıngdı kentlerini baypas edeceğini belirten Gao, yolun, Pekin ve komşu şehirler arasındaki mesafeyi kısaltacağını ifade etti. 


Gao, yedinci çevre yolunun hızlı tren demiryolu ve otoyol projelerini kapsayan Pekin, Tiencin, Hıbey ulaşım...