10 / 05 / 2024

Çin Chongqing

Çin Chongqing

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Chongqing kentinde 2008'den bu yana hizmet veren monoray hattında teknik incelemelerde bulundu.

Çin'in Raffles City Chongqing gökdeleni ziyaretçilere açılıyor!

Çin Chongging'de yapımı tamamlanan 250 metre yüksekliğe sahip Raffles City Chongqing isimli gökdelen ziyaretçilere açılıyor. İçerisinde ticaret/alışveriş merkezleri, bürolar, oteller ve 1.400 ikametgah yer alıyor.

Çin'in ilginç gökdeleni Raffles City Chongqing tamamlanıyor!

Dünyaca tanınmış mimar Moshe Safdie tarafından tasarlanan Raffles City Chongqing tamamlanıyor.

Çin Chongqing'de metro apartmanların içinden geçiyor!

Çin Chongqing'de inşa edilen metro hattının bir bölümü, apartmanların tam ortasından geçiyor. İlginç bir görüntü ortaya çıkaran bu hafif raylı metro sisteminden en çok şikayet edenlerse apartman sakinleri oldu.

Çin Chongqing'da monoray hattı incelendi!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Chongqing kentinde 2008'den bu yana hizmet veren monoray hattında teknik incelemelerde bulundu.

Chongqing'in simgesi iki bina aynı anda yıkıldı!

Çin'in güneyinde bulunan Chongqing kentinin uzun yıllar simgesi olan iki çok katlı bina aynı anda saniyeler içinde enkaz yığınına döndü

Mad Mimarlık'tan Çin'e modern ve doğal bina!

Mad Mimarlık şirketinin Çin'in Chongqing şehrinde yaptığı bu proje şehir içinde modern bir binada bile yeşil kavramına vurgu yapıyor

DASK İçin azami tutar 120 bin YTL

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı, yapı tarzı ayrımı yapılmaksızın 120 bin YTL olarak belirlendi. Azami teminat tutarı daha önce 110 bin YTL idi..

Yabancı `bekle gör' tavrına giriyor, inşaatta sıkıntı var

Global likidite problemlerinin etkisi sürerken, iç siyasette yaşanan gerginlikler, iş dünyasını tedirgin etti. Bankacılar, işadamları, büyümesi ciddi biçimde hız kesen inşaat sektörü temsilcileri, Türkiye'nin sıkıntıları uzlaşarak aşması halinde, yatırımc

Gül, Cargill'in önünü açan yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin 19 Şubat 2007'de yürürlülüğünü durdurduğu, tarım arazileri üzerine yasadışı tesis kurduğu için faaliyetlerine son verilen şirketlere getirilen affın süresini uzatan kanunu onayladı. Böylece yıllardır bu ka

Konut ve inşaat alarm veriyor

Finans Enstitüsü Direktörü İktisatçı Cemil Ertem, küresel daralmanın sonuçlarını Türkiye'nin 2008'in son çeyreğinde çok keskin olarak göreceğini söyledi.

Dünyanın en uzun gökdeleni 10 milyar dolara inşa ediliyor

Dünyanın en zengin 16'ncı kişisi olan Suudi Arabistan Prensi el Velid Bin Talal, dünyanın en uzun gökdelenenini inşa ettiriyor.

Tasarım ödüllü Brener'in projesi uluslararası arenada

Brener Concept adıyla 1998 yılından itibaren iç mimari ve proje uygulama hizmetleri vererek sektöre adım atan Brener Yapı& Mimarlık,inşaat sektöründeki tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.

Bosch'tan pratik ve hassas çalışmalar için yeni planya: PHO 3100

Bosch Elektrikli El Aletleri amatör kullanıcıları için yeni bir planya geliştirdi. PHO 3100, ufak tamirat işlerini kendisi yapmayı tercih eden kullanıcılar için yeni bir seçenek sunuyor.

Çin Chongqing Haberi

Çin Chongqing

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 'Prestij Projesi' olarak adlandırdığı monoray için Çin'e giderek, Chongqing kentinde incelemelerde bulundu. Chongqing kentinde 2008'den bu yana hizmet veren monoray hattında teknik incelemeler yapan Başkan Kocamaz, diğer raylı sistemleri de inceleyerek, Çin'e gerçekleştirdiği çalışma ziyarette yapılan inşaatlar ve monoray için vagon üretimi yapan tesisleri de gezdi. Çin'de gerçekleştirdiği teknik geziler ve temaslar hakkında bilgi veren Başkan Kocamaz, "Çin'in Chongqing kentinde monoray ve diğer raylı sistemleri gezerek, Mersin'de hayata geçirmeyi planladığımız en önemli projelerimizden biri olan monoray projesi ile ilgili incelemeler yaptık, monoray sistemi ile ilgili bilgi aldık. Vagon üretimi yapan tesisleri de ziyaret ederek, sistemin teknik detaylarını, nasıl işlediğini uygulamalı olarak gördük" dedi. 


Sabah...