18 / 05 / 2024

Çin çöken karantina oteli

Çin çöken karantina oteli

Çin’deki Şincia (Xinjia) Express Hotel'in enkazı altındaki 71 kişiden sonuncusunun cansız bedeni de bugün çıkarıldı.

ABD'li milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach'te dünyanın en pahalı evini inşa edecek!

Citadel Risk Fonu’nun kurucusu milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach’teki 27 dönümlük mülkünde 1 milyar dolarlık ev inşa edecek. Bu ev dünyanın en pahalı evi olacak...

TESK Genel Başkanı Palandöken açıkladı! Esnaf ve sanatkar için EYT müjdesi bekliyoruz!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesinden yararlanamayan esnaf ve sanatkarlar için müjdeli haberler beklediğini belirtti.

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinden şok iddia! Enkazın üzerine çakıl döküyorlar!

Büyük deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği müteahhitlerin kimisi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanırken, bazılarının ise delilleri karartmak için çöken binaların enkazlarına çakıl döktükleri iddia edildi.

Zamlar için nefesler tutulmuşken, TÜED, emekliler için ne istedi?

2022 yılı sonuna kadar zamla ilgili net bir açıklama duymayan emekliler, salı günü açıklanacak enflasyon rakamları için adeta nefeslerini tutmuşken TÜED'den yeni bir çağrı geldi.

Dolar, TL, Euro, Yuan, Ruble fark etmeyecek! Komple paranın kendisi hakkında ürküten tahmin

Dünyanın önde gelen ekonomi şirketlerinden Fitch Ratings, para birimleriyle ilgili korkutan tahmini açıkladı. Şirket, Çin'deki karantina uygulamalarının dünya genelindeki enflasyonu artıracağını söylüyor.

Palandöken için acele kamulaştırma kararı!

Erzurum ili Palandöken ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Karantina için inşa edilen tesisler kaderine terk edildi!

Karantina zamanlarında kullanılması için 49 bin metrekarelik alana inşa edilen Arsus'taki Pirinçlik 20 yıldır kullanılmadı. Söz konusu tesisler çürümeye terk edildi.

Kağıthane'de çöken istinat duvarı yeniden inşa ediliyor!

Kağıthane Belediyesi, geçtiğimiz günlerde kar yağışı nedeniyle çöken istinat duvarını yeniden inşa ediyor. 

Bendevi Palandöken: Kiralar için 60 ay vadeli yapılandırma olmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa özel paket hazırlanması gerektiğini ve pakette vergi ve primler, ödenemeyen kiralar, elektrik, su, doğal gaz gibi borçlar için mutlaka 60 ay vadeli ve sadece anapara ödemesiyle sınırlı yapılandırma olması gerektiğini belirtti.

Bendevi Palandöken: Esnafın kira borçları için yeni kredi paketi hazırlanmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın pandemi dolayısıyla ödeme sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Ödenemeyen çek, senet ve kira borçları için yeni bir kredi paketi hazırlanmalı" dedi...

Bendevi Palandöken: Esnafın kiraları için kredi desteğine ihtiyaç var!

Bendevi Palandöken, küçük esnaf için kredi desteğine ihtiyaç olduğunu belirtti. Palandöken, esnafın kirasını ödeyemediğini belirterek, "Kredi desteği şart" dedi...

Nisan ayında kapanan şirket sayısı yüzde 45.48 azaldı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) verilerine göre toplumun büyük bir kısmı için tamamı karantina altında geçen Nisan ayında kapanan şirket sayısı yüzde 45.48 azaldı.

Çin çöken karantina oteli Haberi

Çin çöken karantina oteli

Çin’in güneyinde çöken karantina otelinde ölü sayısı 29’a çıkarken, olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında sorumlular da gözaltına alındı.

Şinhua ajansının servis ettiği, ülkenin Fucien eyaletine bağlı Çüencou kentinde 7 Mart tarihinde çöken ve Hubey ile Cıciang eyaletlerinin bazı bölgelerinden yeni tip koronavirüs hastaları ile temasa geçenlerin karantinada tutulduğu Şincia (Xinjia) Express Hotel'in enkazı altındaki 71 kişiden sonuncusunun cansız bedeni de bugün çıkarıldı.

Olay mahallinde hafta sonundan bu yana gerçekleştirilen kurtarma çalışmalarında 27 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 2 kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Göçüğe yönelik yürütülen soruşturmada otelin inşası, onarımı ve onay sürecinde ciddi sorunlar bulunduğu belirtildi. Çüencou Belediye Başkan Yardımcısı Hong Zıçiang, olaya ilişkin devam eden soruşturma kapsamında sorumluların gözaltına alındığını...