25 / 07 / 2024

çin çongçing antik kent

çin çongçing antik kent

Çin'in Çongçing kentinde millattan önceye ait 20 adet antik mezar bulundu...

Zonguldak Tios antik kentinde konut mu inşa edilecek?

Karadeniz'in kıyısında yer alan ve antik kent özelliğine sahip olan Zonguldak Tios'ta  bulunan 1. derece sit alanı, 3. dereceye düşürüldü. Böylelikle kentte inşaat yapılabilecek. 

Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı!

Afyonkarahisar'ın Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Amorium Antik Kenti'nin turizme kazandırılacağını açıkladı. Bu kapsamda, Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı.

DİKA'dan Dara Antik Kenti'nin restorasyonu için 4 milyon liralık destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" çerçevesinde, Mardin Müze Müdürlüğü tarafından uygulanan "Dara Antik Kenti Örenyeri Çevre Düzenlemesi ve Restorasyon Projesi" için 4 milyon TL destek sağlanacak.

Selçuk Efes Antik Kenti’nde inşaat yasağı uygulanmıyor mu?

Efes Antik Kenti’ni 2 bin 500 yıl sonra denizle buluşturacak olan inşaattaki gürültü kirliliğinin 01.30’a kadar devam ettiği bildirildi...

Myndos Antik Kenti'ndeki kaçak inşaata çevrecilerden tepki!

Bodrum'da yer alan Myndos Antik Kenti'nin kıyısında taş ve betonla doldurulup, kaçak yapı inşaatı yürütüldüğü ileti sürüldü. Gümüşlük sakinleri ve çevreciler, “birinci derece arkeolojik sit alanı” olarak tescilli olan alandaki inşaat çalışmaları için savcılığa suç duyurusunda bulundu...

Antalya Termessos Antik Kenti'nin surları yeniden inşa ediliyor!

Antalya Termessos Antik Kenti'nin, Korkuteli  Antalya Karayolu nedeniyle 1950 yılında yıkılan surları, yeniden inşa edilecek...

İzmir Antik Smyrna Agorası'na giriş binası inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antik Smyrna Agorası'nın bilinirliğini ve turistik değerini artırmak üzere içinde emanet holü, mağaza ve bilet gişesi de bulunan ana giriş binasını inşa ediyor.

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için karşı hamle!

Bursa Mudanya’da ‘Myrleia Antik Kenti’  olarak bilinen bölgede yapılan AVM inşaatı için ‘imar barışı’ başvurusu yapılarak yapı kayıt belgesi alınmasına belediyeden karşı hamle geldi.

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için imar başvurusu!

Bursa’da Myrleia Antik Kenti üzerinde inşa edilen AVM için imar başvurusu yapıldı. Yargı süreci devam eden bölge için kamulaştırma isteniyor. 

Çin'deki sıra dışı toplu taşıma istasyonu!

Çin'in Çongçing kentinde 19 katlı bir binanın içerisine yapılan hafif raylı toplu taşıma istasyonu görenlerin ilgisini çekiyor. 

Çin'deki sıra dışı köprü görenleri hayrete düşürüyor!

Çin'in Çongçing kentindeki 400 metre uzunluğundaki köprü üzerine inşa edilmiş olan farklı mimarideki yapılar görenleri hayrete düşürüyor...

Aspendos Arena için 'yıkım' kararı çıktı!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 2008 yılında Aspendos Antik Tiyatrosu yakınında inşa edilen 5 bin kişilik Aspendos Arena’nın yıkımı kararı verdi. Anadolu Ateşi Görsel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan karara tepki gösterdi.

Efes Antik Kanal Projesi ihalesi 19 Ekim'de!

Efes Antik Kenti'ni denize bağlayan antik liman, yeniden hayat buluyor. Antik limaı için hazırlanan Antik Kanal Projesi'nde ihale sürecine gelindi.

çin çongçing antik kent Haberi

çin çongçing antik kent
Çin'in Çonçing kentindeki Üç Boğaz Barajı yakınlarında 20 adet antik mezara rastlandı. Yangzı nehrinin yanındaki Maanşan bölgesinde Han Hanedanlığı milattan önce 202- milattan sonra 220 dönemine ait 20 adet antik mezar...