26 / 07 / 2024

Çin ile İpek yolu ekonomi kuşağı projesi yapılacak

Çin ile İpek yolu ekonomi kuşağı projesi yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ziyaretinde iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirme konusunda mutabakata varılırken, 100 milyar dolar ticaret hacmi belirlendi.

Park Gordion Rezidans’ta yüzde 45 peşin ile ev sahibi olma fırsatı

Ankara Çankaya’da inşa edilen Park Gordion Rezidans’ta  yüzde 45 peşin 15 ay vade farksız imkanıyla ev sahibi olunabiliyor. İşte Ağustos 2025’te teslim edilmesi planlanan proje ile ilgili ayrıntılar…

Mirasçılar hangi durumlarda mirastan men edilebilirler?

Miras kavgalarının önüne geçmek amacı ile pek çok yeni düzenleme yapılmaktadır. Buna göre, miras hukukunda eşitlik ve adaleti sağlamak için adımlar somut adımlar atıldığı ifade edildi. Miras paylaşımında merak edilen detaylar ve mirastan men edilme durumda neler yapılır? 

Diplomasi faaliyetleri küresel piyasalarda umut oldu! Yatırımcılar az da olsa sakinleşti!

İsrail, kuzey sınırında Hizbullah ile çatışmaya başlarken, ABD Dışişleri Bakanı Blinken bir kez daha ülkeye gidiyor. ABD, Katar ve Çin ile temasa geçerken, diplomatik adımlardaki hareketlilik geçen hafta güvenli limanlara yönelen yatırımcıları sakinleştirdi. 

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Konut fiyatlarının 1 yılda yüzde 40 artış gösterdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) emlak piyasası, yatırımcılar için de pek çok fırsat sunuyor. İşte detaylar...

Alizewind Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alizewind Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile İpek Ergül tarafından kuruldu.

Arn İçecek Eğitim Gelişim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Arn İçecek Eğitim Gelişim Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İpek Üner tarafından kuruldu.

Çelik ev ısınır mı? Çelik evde yaşanır mı?

Çelik evler kolay kurulumu ve düşük maliyeti ile pek çok kişinin tercihi olmaktadır. Peki çelik ev ruhsatı nasıl alınır? Bu diğer soruların yanıtı!

Migros Sanal Markette Omo 1,5 kilosu 35 liraya düştü! 1 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Dev marketler zinciri Migros, Sanal Markette “Büyük Kış İndirimi Kampanyası” ile pek çok ürünü dev indirim oranlarıyla vatandaşa ulaştırıyor. Migros Sanal Markette Omo deterjanın 1,5 kilogramlık paketi yüzde 25 indirimle 35 TL’ye, Perwoll sıvı çamaşır deterjanı 2 litresi yüzde 25 indirimle 79,90 TL

O zincir marketten vatandaşların cebini düşünen hareket! 1000 üründe fiyatlar sabitlendi! İşte detaylar!

Zincir marketlerde yeni yılın gelmesi ile pek çok üründe fiyat artışına gidildi. Ancak o market fiyatları sabitledi. İşte detaylar!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, GSS primi ve kıdem tazminatında zam kapısı aralandı! Hemen Ocak zamlı rakamlara bakın!

Asgari ücret zammı ile pek çok alanda da maaş ve ödemeleri değişecek. Peki staj ücreti, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, GSS primi ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Enza Home’dan herkesin cebini rahatlatacak kampanya! İşte kampanya detayları..

Enza Home ‘’9. Enza Home Mobilya Festivali’’ ile pek çok üründe indirim ve taksit imkanı sunuyor. Enza Home’dan yapacağınız alışverişlerde Maximum kartınıza özel fırsatlar sizleri bekliyor. İşte Enza Home- Maximum Kart kampanya koşulları..

Avrupa sanayisinde Çin merkezli şirket krizi

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde faaliyet gösteren Çin merkezli şirketler, Avrupa’da Çin ile ekonomik bağların koparılmasına ilişkin çağrıların ve ticari korumacılık eğilimlerinin tırmanmaya başlamasından kaygılı olduklarını bildirdi.

Dolar endeksi son 20 yılın zirvesine çıktı!

Dolar endeksi, Fed'in para politikası duruşunu eylülde de sürdüreceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle birlikte, Avrupa'daki enerji krizi ve Çin ile ABD arasında devam eden gerginlikle 20 yıl aradan sonra tekrar 110 seviyesinin üzerini gördü. İşte haberin devamı…

Çin ile İpek yolu ekonomi kuşağı projesi yapılacak Haberi

Çin ile İpek yolu ekonomi kuşağı projesi yapılacak

Füze savunma sistemi ile ilgili müzakerelerin devam etmesi kararı alındı. Ortak üretim, teknoloji transferi, fiyat ve teslim başlıklarında görüşmeler devam edecek. Enerji, finans, savunma ve teknoloji alanları işbirliğini geliştirmede öncelikli alanlar olarak belirlendi. İki lider karşılıklı olarak yatırımı teşvik etme konusunda ortak görüş belirtirken, Türkiye'de başlayıp Çin'de biten hat üzerinde "İpek yolu ekonomi kuşağı projesi" oluşturulması ve bu proje için karşılıklı çalışma kararı alındı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, merakla beklenen Çin ziyareti kapsamında resmi temaslarını tamamladı. Dar kapsamlı ve heyetlerarası görüşmelerde gündemin iki en önemli maddesinden biri ekonomik işbirliği oldu. İki lider de ilişkilerin stratejik olarak derinleştirilmesi için irade ortaya koydu. Erdoğan, dünyanın dev ekonomilerinden olan Çin'deki firmaların Türkiye'ye yatırımlarını artırması çağrısı yaptı. Öte yandan Çin Devlet Başkanı Jinping daha...