18 / 05 / 2024

çin ile petrokimya projesi

çin ile petrokimya projesi

İran Enerji Bakanı Uluslararası işler Yardımcısı İsmail Mehsuli, Çin ile ülkesinin sanayi, inşaat ve ekonomik kalkınma projelerini geliştirmek amacıyla finansman hacminin 23 milyar dolardan 50 milyar dolara yükseldiğini bildirdi.

Diplomasi faaliyetleri küresel piyasalarda umut oldu! Yatırımcılar az da olsa sakinleşti!

İsrail, kuzey sınırında Hizbullah ile çatışmaya başlarken, ABD Dışişleri Bakanı Blinken bir kez daha ülkeye gidiyor. ABD, Katar ve Çin ile temasa geçerken, diplomatik adımlardaki hareketlilik geçen hafta güvenli limanlara yönelen yatırımcıları sakinleştirdi. 

Avrupa sanayisinde Çin merkezli şirket krizi

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde faaliyet gösteren Çin merkezli şirketler, Avrupa’da Çin ile ekonomik bağların koparılmasına ilişkin çağrıların ve ticari korumacılık eğilimlerinin tırmanmaya başlamasından kaygılı olduklarını bildirdi.

Dolar endeksi son 20 yılın zirvesine çıktı!

Dolar endeksi, Fed'in para politikası duruşunu eylülde de sürdüreceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle birlikte, Avrupa'daki enerji krizi ve Çin ile ABD arasında devam eden gerginlikle 20 yıl aradan sonra tekrar 110 seviyesinin üzerini gördü. İşte haberin devamı…

Ünlü araba markası resmen fabrikasını kapattı: Siyasi baskı var!

Bloomberg'in haberine göre ünlü otomobil üreticisi Jeep, Çin ile dünyanın geri kalanı arasında artan siyasi gerilimlerin çeşitli yaptırımlara yol açabileceği endişeleri nedeniyle fabrikasını resmen kapattı.

Çin ile yapılan anlaşma ve projeler TBMM gündeminde!

Çin ile yapılan anlaşma ve projeler meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Milyarder sayısında Pekin, New York'u solladı!

Çin ile ABD arasındaki ekonomik yarış milyarder sayılarında da kendini gösteriyor. 21 milyon nüfuslu Pekin'de ikamet eden dolar milyarderi sayısı son bir yılda 33 kişi yükselirken, 8,4 milyon nüfuslu New York'taki artış 7 kişiyle sınırlı oldu.

Resmi Gazete'de yayımlandı! ÖTV sıfıra düşürüldü!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte rafineri ve petrokimya tesislerinde üretilen akaryakıtın, üretildiği tesislerde ÖTV'ye tabi olmayan malların imalinde kullanımı ve rafineriler ile petrokimya tesisleri arasındaki tesliminde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarı sıfıra indirildi.

Meg Elektromekanik İnşaat Petrokimya Organizasyon Limited Şirketi kuruldu!

Meg Elektromekanik İnşaat Petrokimya Organizasyon Limited Şirketi bugün Başakşehir’de 75 bin TL sermaye bedeli ile Özcan Şeker tarafından kuruldu.

Türkiye'de ulaşım yatırımları hızlandı!

Çin ile Avrupa arasındaki demiryolu yük taşımacılığında Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ve entegre olunan “Orta Koridor” güzergahına talebin giderek artması, ülkemizi Asya ve Avrupa arasında lojistik üs olma hedefine yaklaştırıyor.

Merkez Bankası: Çin ile swap kapsamında ilk yuan kullanımı gerçekleşti!

TCMB, Çin Merkez Bankası ile yenilenen swap anlaşması çerçevesinde Çin yuanı fonlamasının ilk kullandırımlarının 18 Haziran'da yapıldığını açıkladı.

Türkiye, Libya ve Afrika'ya ticarette tedarik zincirinin yeni lideri olabilir!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Karanfil, dünyanın yeni normalinin tedarik zincirini ciddi anlamda değiştireceğini, Türkiye'nin Libya'da Çin ile İtalya'nın yüzde 25'i bulan pazar payını alabileceğini kaydetti.

İBB, Şile Kumbaba Sahili'ndeki parkı satıyor!

İBB, bütçeye kaynak oluşturabilmek için Şile’de bulunan Kumbaba Sahili’nde yer alan ve içerisinde park da bulunan araziyi 22 milyon 795 bin 836 TL'ye satışa çıkardı. İhale, yarın gerçekleşecek.

Türkiye'nin Çin'e ihracatını finansman imkanları artırabilir!

ICBC Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Gao, "Ticari ve yatırım ilişkilerini destekleyen finansman imkanlarının artırılması Türk yatırımcıların Çin ile ticareti geliştirmesini sağlar." dedi.

çin ile petrokimya projesi Haberi

çin ile petrokimya projesi

Mehr haber ajansına konuşan Bakan Yardımcısı Mehsuli, "Çin'in kredi prosedürü aşamaları tamamlandı, Çin'in finansmanı konusunda iran Merkez Bankası tarafından ön ödeme garantisi ve teminatı ile ilgili görüşlerimizi Çin tarafına sunduk, Çinli taraflarca onaylandı" dedi 


FİNANSMA KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI 


Mehsuli, Çin'in yatırımlarıyla su, elektrik, enerji, petrol, gaz, petrokimya, inşaat, madencilik ve diğer kamu projelerinin genişletileceğini belirterek öncelikli olarak su ve elektrik sanayisi...