21 / 05 / 2024

çin mezar

çin mezar

Çin'de dev antik mezar ortaya çıkarıldı. Şaanşi eyaletinde bir üniversite kampüsünde gün yüzüne çıkarılan mezarın Çin'in ilk imparatoru Çin Şı Huang'ın büyükannesine ait olduğu öne sürüldü.

1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi için şok açıklama! Ölen inşaat mühendisini suçladılar!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminde 1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nin L blokunun ilk duruşmasında sanıklar ölen inşaat mühendisini suçladı.

89 kişiye mezar olan Galeria Sitesi için 'yerinde dönüşüm' başvurusu yapıldı!

Diyarbakır'da 6 Şubat'taki ilk depremde 1 bloku yıkılarak 89 kişinin yaşamını yitirdiği, diğer 3 bloku da kontrollü yıkılan Galeria Sitesi'nin mülk sahipleri geriye kalan 6 dönümlük arazi için yerinde dönüşüm kararı alarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'ne dilekçe verdi.

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

Hatay'da 370 kişiye mezar olan binanın müteahhitlerine yine deprem bölgesinde konut ihalesi verildi!

Hatay'daki depremde 370 kişiye mezar olan Emlak Bank Konutları'nı inşa eden şirketin beş ortağından, AK Parti'ye yakın olan ikisine deprem bölgesinde konut ihalesi verildiği ortaya çıktı.

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

12 dairelik bina iken 42 dairelik rezidansa dönüştürülen üstelik son imar yasasının kapsamında olmadığı halde İmar Barışından faydalanıldığı belirlenen ve 31 kişiye mezar olan rezidans ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Depremde 52 kişiye mezar olan bina ile ilgili kahreden detay!

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yıkılan ve 52 kişinin yaşamını yitirdiği apartmana ilişkin 5 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Depremde 52 kişiye mezar olan binanın yapımında yönetmeliklere uyulmadığı öğrenildi.

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Elazığ depreminde yıkılan Dilek Apartmanı sorumluları için istenilen cezalar belli oldu!

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen depremde 14 kişiye mezar olan Dilek Apartmanı'nın sorumluları için 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

CHP çürük binalar için TBMM'yi acil toplantıya çağırdı!

İzmir Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan çürük binaların onlarca kişiye mezar olması, gözleri İstanbul başta olmak üzere diğer riskli bölgelere çevirdi. CHP, çürük binalar konusunda sonuç alıcı adımlar için Meclis’i acil toplantıya davet etti.

Kapalı Maraş açılacak, Türkler blöf yapmadı!

Güney Kıbrıs'ta 'sözde' Maraş Belediye Başkanı' Simos Yoannu, Maraş'ın açılmasının kendileri için mezar taşı olacağını ifade ederek, Türklerin blöf yapmadığını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir'e yeni külliye inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hazreti Eyyüp Peygamber'in mezarının bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki Eyüp Nebi Beldesini ayağa kaldırmak için çalışmalara başladı.

Aratos'un mezarının olduğu tahmin edilen arsa belediyeye bağışlandı!

Mersin'in Mezitli ilçesinde, ünlü gök bilimci ve şair Aratos'un mezarının bulunduğu tahmin edilen arsa sahibi tarafından belediyeye bağışlandı...

Mersin Mezitli'de anıt mezar kazısı için kamulaştırma talebi!

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ünlü gök bilimci ve şair Aratos'un mezarının bulunduğu belirtilen alanın kamulaştırılmasını istedi.

çin mezar Haberi

çin mezar


Çin'in kuzeybatısındaki Şaanşi eyaletinde çok geniş bir alana yayılan antik bir mezar ortaya çıkarıldı.


Şaanşi eyaletinde bir üniversite kampüsünde gün yüzüne çıkarılan mezarın Çin'in ilk imparatoru Çin Şı Huang'ın büyükannesine ait olduğu öne sürüldü. Şian şehrinin güneybatısında buluanan Şian Finans ve Ekonomi Üniversitesi'nin yeni kampüsünde bulunan mezarın 173 bin 325 metrekarelik alanı kapsadığı ve mezar uzunluğunun 550 metre, genişliğinin ise 310 metre olduğu açıklandı.


Arkeologlar, mezardan altı at tarafından çekilen iki at arabası çıkardı. Bunun imparatora eşit yüksek bir mertebe sembolü olduğu ifade edildi. Bu nedenle Çin Şı Huang'ın büyükannesinin burada gömülü olduğu tahminlerinin doğru olabileceği belirtildi.


Mezarda yeşim, altın ve gümüş parçalarının yanı sıra ince bir biçimde işlenmiş çömlek bulguların tahminlere katkıda bulunduğu belirten uzmanlar, bunun ülkede şimdiye kadar keşfedilen en...