08 / 05 / 2024

Çin otoyol hattı

Çin otoyol hattı

Çin Ulaştırma Bakanlığı başmühendisi Zhou Wei, Çin'in Hubei Eyaletinin başkenti Wuhan'da düzenlenen uluslararası köprü fuarında ülkedeki yüksek hızlı tren hattının toplam uzunluğunun 2025 yılında 38 bin kilometreye yükseleceğini söyledi..

Ankapark baharda ücretsiz olarak açılıyor!

801 milyon dolarlık maliyetiyle dikkat çeken ve 3,5 senelik hukuk mücadelesinden sonra mahkeme kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilen Ankapark’ın yeniden hizmete açılması için elektrik hattı döşeme ve havuz yenileme çalışmaları yapılıyor. 

Merkez bankalarından piyasaları sakinleştirmek için swap hamlesi!

Dünyanın önde gelen 6 merkez bankası küresel ölçekte dolar likiditesi sağlanmasını güvence altına almak için swap hattını genişletme kararı verdi.

3 ilde doğalgaz hattı için acele kamulaştırma!

Rize, Trabzon ve Kastamonu illerinde inşa edilecek doğalgaz boru hattı projeleri için acele kamulaştırma kararı alındı..

Çin'in ilk şoförsüz metro hattının testleri başladı!

Çin'nin ilk şoförsüz tam otomatik metro hattında testler başladı. Metronun bu yılın sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

Karaman-Ereğli'de Enerji İletim Hattı için acele kamulaştırma!

Karaman ve Ereğli'de Enerji İletim Hattı için 3 ayrı acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Türk Akımı'nda inşaat başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un, Türk Akımı projesinde deniz kısmı için boru hattı inşaatının başladığını açıkladı.

İşte İstanbul'da inşaatı devam eden 7 metro hattı!

İstanbul'da inşaatı devam eden 7 raylı sistem hattı bulunuyor. Metro projeleri gayrimenkul fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Ev almadan önce mutlaka inceleyin.

Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz tren hattıyla bağlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Projeler hakkında bilgi veren Arslan, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in tren hattıyla birbirine bağlanacaklarını söyledi.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için 100 milyon Euro'luk kaynak!

Eminönü – Alibeyköy Tramvay Hattı İnşaat, Elektromekanik ve Araç Alım işinin tamamlanması için 100 milyon Euro kaynağa ihitiyaç duydu. İhalesi tamamlanan hat Doğuş İnşaat tarafından yapılıyor.

Gazprom, Türk Akımı'nın ikinci hattı için Allseas ile anlaştı!

Rus enerji şirketi Gazprom ile İsviçreli Allseas şirketi arasında, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ikinci hattın inşa edilmesi için anlaşma sağlandı.

Halkalı-Sirkeci banliyö hattı 2018'in sonunda tamamlanacak!

İstanbul-Ankara yüksek hızlı tren hattının entegrasyonu için kapatılan Halkalı-Sirkeci arası banliyö tren hattındaki çalışmaların son durumu havadan görüntülendi. Ulaştırma Bakanı Ahmet “2018 sonunda bu iş tamamlanıyor” demişti.

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa ediyor!

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa etmeye başlıyor. Türkiye’den lider Yapı Merkezi ve Portekiz’den Mota-Engil’in oluşturduğu Ortak Girişim, Tanzanya’da inşa edilecek Darüsselam – Morogoro Demiryolu Projesi ihalesini kazandı.

Elazığ ve Bartın'da enerji iletim hattı projeleri için kamulaştırma!

154 kV Elazığ 2-Maden 2-Ergani Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi ve 154 kV Yeniçates-Bartın Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. İşte kararlar..

Çin otoyol hattı Haberi

Çin otoyol hattı

Çin, ülkenin ulaşım alt yapısını modernleştirme faaliyetlerine devam ediyor. Söz konusu modernleşme sürecinin ana omurgasını ise yeni otoyol ve hızlı tren hatları meydana getiriyor.

Devlet ulaştırma yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin, 800 binden fazla otoyol köprüsü ve 10 bin kilometreden fazla yüksek hızlı demiryolu köprüsü hayata geçirdi.

Ulaştırma Bakanlığı başmühendisi Zhou Wei, Çin'in Hubei Eyaletinin başkenti Wuhan'da düzenlenen uluslararası köprü fuarında konuştu. 

Zhou Wei, 2016 yılı sonunda Çin genelinde 805 bin 300 köprünün var olduğunu, dünyanın en uzun 10 halat askılı ve en uzun ana genişliği olan köprülerinin Çin'de bulunduğunu söyledi.

Ulusal Demiryollar İşletmesi Teknoloji Ve Hukuk Bölümü Müdürü Yan Hexiang, Çin’in geçen yıl itibarıyla 22 bin kilometre yüksek hızlı demiryolu hattını tamamladığını ve köprülerin bu hat uzunluğunun yüzde 50'sinden fazlasını oluşturduğunu...