25 / 07 / 2024

çin rusya enerji ittifakı

çin rusya enerji ittifakı

Çin ile mayıs ayında 400 milyar dolarlık doğalgaz anlaşması yaparak bu ülke ile enerji işbirliğini büyüten Rusya, Çin ile petrol sahaları işletmesi ve arama faaliyetlerinde de yeni anlaşmalar yaparak işbirliğini daha da genişletmeyi hedefliyor.

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ithal doğal gaz için Rusya'ya yapılacak ödemelerin ertelendiği iddiasını yanıtladı. İddiaları doğrulayan Dönmez, "Rusya'dan ithal gazda belli bir rakamın üzerinde ödemelerin ertelenmesi hususunda mutabakat sağlandı" şeklinde konuştu.

Armen Mühendislik Ve Danışmanlık İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Armen Mühendislik Ve Danışmanlık İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Hebun Yetişecek tarafından kuruldu.

Tnr Grup Proje Mimarlık Mühendislik Müşavirlik İnşaat Enerji Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tnr Grup Proje Mimarlık Mühendislik Müşavirlik İnşaat Enerji Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Taner Vural tarafından kuruldu.

Angel Yapı İnşaat Enerji Turizm Ve Denizcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Angel Yapı İnşaat Enerji Turizm Ve Denizcilik Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile İsmail Filiz tarafından kuruldu.

Akfen Gayrimenkul, Akfen GYO'nun Rusya'daki ve Hollanda'daki yatırımlarının ortağı oldu!

Akfen Gayrimenkul'ün Hollanda'da mukim bağlı ortaklıkları olan ve Rusya'da bulunan yatırımlarının maliyetlerin azaltılması için Rusya'daki yatırımları direkt olarak Akfen Gayrimenkul'ün ortaklığı haline getirildi.

Kutur İnşaat Enerji Gıda Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kutur İnşaat Enerji Gıda Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Akram Hamid ve Hatice Nur Aras Mehan ortaklığında kuruldu.

Üst Teknik Yapı İnşaat Enerji Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üst Teknik Yapı İnşaat Enerji Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Aydın ve Ceynur Aydın ortaklığında kuruldu.

Mirsoy İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mirsoy İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Mirhan tarafından kuruldu.

GYODER'in 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' semineri 12 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' başlıklı seminer 12 Haziran günü online olarak ZOOM uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek....

Shining Star Group Turizm Otel İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!  

Shining Star Group Turizm Otel İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile El Ho Kim, Salah A Safah Al Rubanie ve Yerin Kim tarafından kuruldu. 

Rönesans Holding'in Rusya'daki Hayal Adası Parkı açıldı!

Rusya’da Türk şirketi Rönesans tarafından yapılan “Hayal Adası” Parkı açıldı...

Alsi İnşaat Enerji Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alsi İnşaat Enerji Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Sirkeci ve Burak Aytaç Keser tarafından kuruldu.

çin rusya enerji ittifakı Haberi

çin rusya enerji ittifakı


Çin ile mayıs ayında 400 milyar dolarlık doğalgaz anlaşması yaparak bu ülke ile enerji işbirliğini büyüten Rusya, Çin ile petrol sahaları işletmesi ve arama faaliyetlerinde de yeni anlaşmalar yaparak işbirliğini daha da genişletmeyi hedefliyor.


Son olarak Rus petrol şirketi Rosneft, Çinli enerji yetkililerine, Sibirya bölgesinde sahibi olduğu en büyük üçüncü petrol sahasında hisse sahibi olmalarını teklif etti.  


Singapur’da bulunan Rajaratnam Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Asya Enerji Uzmanı Collin Koh Swee Lean, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Rusya ve Çin arasında büyüyen enerji işbirliğinin iki ülke için de verimli sonuçlar doğuracağını söyledi.


Lean, Batının uyguladığı yaptırımlara Rus ekonomisinin ne kadar daha dayanabileceğinin belirsiz olduğunu vurgulayarak, “Rusya güvenilir bir enerji kaynağı, Çin de enerjiye aç bir ülke. Her iki ülkenin de dünya politikasına bakış açısı...