19 / 05 / 2024

çin Three Gorges Barajı

çin Three Gorges Barajı

Dünyanın en büyük barajı olan Çin’deki Three Gorges Barajı, son jeneratörün de devreye girmesi ile 15 nükleer reaktöre eşit güç sağlayacak

Three Yapı Gayrimenkul Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Three Yapı Gayrimenkul Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Samet Recep Kethüda tarafından kuruldu.

Three Steps Global İnşaat Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Three Steps Global İnşaat Sanayi Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Jaafar Mahdi Salim Alyasir ve Vivian Elias Evanhoe ortaklığında kuruldu. 

Three Sun İnşaat sermayesi ne kadar?

Büyüyen Türk inşaat ve gayrimenkul sektöründe yeni şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Adeta cazibe merkezi olan sektör, farklı kollardan yatırımlar almaya da devam ediyor.

Three Sun İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Three Sun İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi, Ergül Cihangir Yönetim Kurulu Başkanlığı ve İbrahim Ceylan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 20 milyon TL sermaye ile 9 Kasım'da Bağcılar, Mahmutbey Mahallesi'nde kuruldu.

Three Gorges Barajı, 15 nükleer kadar güç sağlayacak!

Dünyanın en büyük barajı olan Çin’deki Three Gorges Barajı, son jeneratörün de devreye girmesi ile 15 nükleer reaktöre eşit güç sağlayacak

Kırşehir'de kat karşılığı inşaat ihalesi

Kırşehir Belediye Başkanlığı Aşıkpaşa Mahallesi'nde bulunan taşınmazın üzerine kat karşılığı inşaat yaptırmak üzere ihale açtı.

DASK İçin azami tutar 120 bin YTL

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı, yapı tarzı ayrımı yapılmaksızın 120 bin YTL olarak belirlendi. Azami teminat tutarı daha önce 110 bin YTL idi..

Yabancı `bekle gör' tavrına giriyor, inşaatta sıkıntı var

Global likidite problemlerinin etkisi sürerken, iç siyasette yaşanan gerginlikler, iş dünyasını tedirgin etti. Bankacılar, işadamları, büyümesi ciddi biçimde hız kesen inşaat sektörü temsilcileri, Türkiye'nin sıkıntıları uzlaşarak aşması halinde, yatırımc

Gül, Cargill'in önünü açan yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin 19 Şubat 2007'de yürürlülüğünü durdurduğu, tarım arazileri üzerine yasadışı tesis kurduğu için faaliyetlerine son verilen şirketlere getirilen affın süresini uzatan kanunu onayladı. Böylece yıllardır bu ka

Konut ve inşaat alarm veriyor

Finans Enstitüsü Direktörü İktisatçı Cemil Ertem, küresel daralmanın sonuçlarını Türkiye'nin 2008'in son çeyreğinde çok keskin olarak göreceğini söyledi.

Dünyanın en uzun gökdeleni 10 milyar dolara inşa ediliyor

Dünyanın en zengin 16'ncı kişisi olan Suudi Arabistan Prensi el Velid Bin Talal, dünyanın en uzun gökdelenenini inşa ettiriyor.

Tasarım ödüllü Brener'in projesi uluslararası arenada

Brener Concept adıyla 1998 yılından itibaren iç mimari ve proje uygulama hizmetleri vererek sektöre adım atan Brener Yapı& Mimarlık,inşaat sektöründeki tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.

Bosch'tan pratik ve hassas çalışmalar için yeni planya: PHO 3100

Bosch Elektrikli El Aletleri amatör kullanıcıları için yeni bir planya geliştirdi. PHO 3100, ufak tamirat işlerini kendisi yapmayı tercih eden kullanıcılar için yeni bir seçenek sunuyor.

çin Three Gorges Barajı Haberi

çin Three Gorges Barajı

Çin'in en büyük nehri Yantze üzerinde yer alan Three Gorges Barajı, 32. jeneratörün de devreye girmesi ile 15 nükleer reaktöre eşit güç sağlayacak ve toplam yıllık elektrik üretim kapasitesi 22.5 milyon kilovata ulaşacak.


Çin'de sık sık yaşanan şiddetli yağışlar sonrası Yantze nehrinin taşması ile oluşan sel baskınlarını önlemek için tasarlanan Three Gorges, dünyanın en büyük barajı.


Bu hafta Çin’de yaşanan şiddetli yağış nedeniyle barajın tüm jeneratörleri devreye sokuldu. Baraj haznesine saniyede 70 bin metreküp su birikirken, en az 26 bin metreküpü tutuldu ve barajın kapaklarından saniyede yaklaşık 43 bin metreküp su bırakıldı. Böylece dünyanın en büyük kapasiteli temiz enerjisi de üretilmiş oldu.


Baraj; elektrik üretme, selleri önleme, taşımacılık, turizm, ekolojik koruma, çevre temizliği ve sulama gibi çok sayıda fonksiyonu gerçekleştirmek için kullanılıyor.


Barajın...