30 / 04 / 2024

çin ukrayna

çin ukrayna

Afrika'dan ABD'ye birçok yerde toprak ve arazi satın alan ya da uzun süreli kiralayan Çin, Ukrayna' dan 50 yıllığına Belçika'nın yüz ölçümü büyüklüğünde arazi istedi.

Çin, Uganda'dan petrol sahası satın aldı!

Çin, bu kez de Uganda'dan petrol sahası satın aldı. Uganda 'da 2 milyar dolar değerindeki Kingfisher Petrol Sahası ihalesini Çin'in Ulusal Offshore Petrol Şirketi kazandı.

Çin, Ukrayna'dan 3 milyon hektar toprak alacak!

Rusya'nın Habarovsk bölgesine ilgisini arttıran Çin, şimdi de Ukrayna'ya yöneldi. South China Morning Post gazetesi, Çin 'in Ukrayna'dan 3 milyon hektar toprak alacağını ileri sürdü. Alınan topraklar Hollanda ve İsrail 'den büyük

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

Fed Başkanı Powell telefon şakası kurbanı oldu! Ukrayna Devlet Başkanı olduklarını söylemişler!

Fed Başkanı Başkanı Jerome  Powell’ın iki Rus tarafından telefonla işletildiği ortaya çıktı. Görüşmenin internete düşen kayıtlarında Powell, Ukrayna Başkanı Zelenski olduğunu sandığı kişiyle Fed’in para politikası hakkında konuşuyor.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Türk müteahhitler Ukrayna'da savaşın yaralarını saracak! 

Altyapı Bakan Yardımcıları Anna Yurchenko ve Mustafa-Masi Nayyem başkanlığındaki Ukrayna Heyeti, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) ev sahipliğinde Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarıyla görüştü. TMB Başkanı Eren, Türk müteahhitlerin, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda en doğru te

Ukrayna Donanması’na Türk gemisi

Ukrayna ile 2020 yılında yapılan anlaşma gereği MİLGEM’in Ada sınıfı korvetinin ilki dün itibariyle suya indirildi. Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna First Lady’si Olena Zelenska’nın yanı sıra iki ülkeden askeri yetkililer katıldı.

Turkcell’in ortağından Ukrayna’ya servet teklifi! 13 milyar doları aşıyor...

Turkcell'in ortaklarından olan ve son yaptırımlarla birlikte Avrupa'daki varlıkları dondurulan Rus oligark Mihail Fridman'ın yaptırımların kaldırılması karşılığında servetinin bir bölümünü Ukrayna’ya vermeyi teklif ettiği iddia edildi.

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

 Türk müteahhitleri iş başında! Ukrayna'nın yeniden inşasında görev almayı bekliyorlar!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren tarafından gelen açıklamada, Ukrayna'nın yeniden imar ve inşasında görev almaya hazır olduklarını dile getirdi.

Buğday krizinde son dakika gelişmesi! Türkiye Rusya ve Ukrayna anlaştı

Ukrayna'nın limanlarında bekleyen buğdayın dünya pazarına açılabilmesi için Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında bir süredir devam eden "tahıl koridoru" açma girişimlerinde sona gelindi. Üç ülke anlaşmaya vardı. İmzalar atılacak. ABD, konuya ilişkin açıklama yaptı

Putin Rus buğdayı için 50 milyon ton sevkiyat sözü verdi

Ukrayna savaşından sonra ürünlerine ekonomik ambargo uygulanan Rusya, elindeki buğdayı ihraç etmenin yollarını arıyor. Savaş esnasında iç talebi karşılamak için ürün satışını durduran Rusya, şimdi elinde fazla olan buğdayı eritmeye çalışıyor.

ABD Hazine Bakanı Yellen'den gıda krizine karşı harekete geçin çağrısı: Kehanet gerçek mi oluyor?

Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte dünya üzerinde tahıl ve hububat başta olmak üzere pekçok gıda ürününe erişim zorlaştı. Ayçiçek yağı, buğday, bakliyat ürünlerinde sıra dışı fiyat artışları görüldü. ABD, gıda krizine karşı G20 ülkelerine harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Tahıl koridoru çalışmasından sonra Ukrayna'dan flaş buğday adımı: Her ay yüzde 50 artıyor

Türkiye, Rusya ve Ukrayna'nın limanlarda bekleyen tahıl dolu gemilerin yola çıkarılması için başlattığı tahıl koridoru çalışmasında ilk somut adım geldi. Ukrayna, ülkeden buğday başta olmak üzere tahıl ihracatı için dikkat çeken bir açıklama yaptı.

çin ukrayna Haberi

çin ukrayna

Xian Jiaotong Liverpool Üniversitesi Doç. Dr. Ahmet Göncü, Çin'in Bulgaristan'dan Arjantin'e, Afrika'dan ABD'ye birçok yerde toprak ve arazi satın aldığın ya da uzun süreli kiraladığını belirterek, "Ukrayna'da Çin'in 50 yıllığına kullanım hakkını almak istediği arazi Belçika büyüklüğünde ve Ukrayna'nın yüzölçümünün yaklaşık yüzde 5''i seviyesinde" dedi. 

Çin'in yurt dışında edindiği tarım arazilerini değerlendiren Göncü, Çin'in kendi toplumunun artan gıda talebi nedeniyle arzı güven altına almaya ve düzenli olarak artırmaya çalıştığına işaret ederek, Çin'in kalkınma planında tarımda yüzde 95 oranında kendine yeterli olabilme hedefi bulunduğunu belirtti. 

ENFLASYON YARATMIYORLAR

Göncü, dünya nüfusunun yaklaşık beşte birine sahip olan Çin'in ekilebilir toprak alanı açısından dünyadaki tarım alanlarının yüzde 9'una sahip olduğunu anlatan Göncü, Çin ekonomisi büyüdükçe zenginleşen Çinli nüfusun gıda talebinin giderek arttığını, Çin yönetiminin de enflasyon...