27 / 04 / 2024

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.



Rusya ile savaşın devam Ukrayna’da Dışişleri Bakanlığı’na bağlı bir internet sitesi Türk iş insanlarına Ziraat Bankası’na, İş Bankası yöneticilerine ve Rusya’da faaliyet göstermeye devam eden Türk iş insanlarına yaptırım talebinde bulundu.

ABD ve Avrupa ülkelerinin Rusya’ya karşı aldıkları yaptırım kararları etkisiz kalırken, söz konusu site ABD ve bazı Avrupa ülkeleri yaptırımların etkisiz kalmasında Türkiye’nin sürdürdüğü politikanın etkili olduğu belirtildi.

Yaptırımların akabinde ABD daha da ileri giderek  diplomatik kuralları ve uluslararası hukuku da hiçe sayarak doğrudan Türkiye’deki iş insanları örgütlerine tehdit mektubu gönderdi.

Bu gelişmeler yaşanırken Ukrayna’nın Türkiye’ye karşı takındığı tavır da netlik kazanmış oldu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’na bağlı internet sitesi olan sanctions.nazk.gov.ua Türk bankaları ve Türk iş insanlarına karşı yaptırım için kampanya başlattı.

Bakanlığa bağlı söz konusu sitede İş Bankası, Ziraat Bankası, Anadolu Efes grubu ve Credit Europe Bank yöneticilerinin listesi fotoğraflarıyla birlikte yayınlanıyor.

Bu şirket ve kişilerin yaptırıma uğraması için açık çağrı yapılan sitede, profiline tıkladığınız kişinin sayfasında şu ifade yer alıyor:

“Dünya hükümetlerini, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşına verdikleri destek için bu kişiye yaptırım uygulamaya çağırın. Mesajınızı sosyal medyada paylaşın.”

Söz konusu skandal uygulama ile kişi ve kurumlar açıkça hedef gösteriliyor.

Öte yandan yaptırım kampanyasının açığa çıkması Türkiye’de tepkiyle karşılandı.

Çok sayıda iş insanı ve vatandaş Ukrayna’nın skandal uygulamasına tepki gösterirken hükümetin hızla olayın üstüne gitmesini istedi.

Türkiye’nin tahıl koridoruna aracılık ettiğini, Ukrayna’nın da bundan para kazandığını hatırlatan Türkiye tarafı, Ukrayna’nın ABD’nin işgali altında olduğunu, Türkiye’ye yönelik düşmanca tavrın da bundan kaynaklandığını savundu. Ukrayna’nın düşmanca tavrına yanıt verilmesi, yanıtsız bırakılmaması gerektiğini vurguladılar.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı logosunu da kullanan sitede Türk bankalarına ve iş insanlarına yönelik yaptırım kampanyasını emekli büyükelçilere ve uluslararası ilişkiler uzmanlarına sordu.

Editörün notu: Bu haber 00:47 saatinde yazılmış olup, güncel olarak dolar kuru 18,22 TL'dir. Euro kuru 18,45 TL, altının gramı ise 1.010,99 TL'dir.

İstikbal’den net %15 indirim fırsatı! İstikbal 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

BES’te neler oluyor? 14 milyon kişi BES’e katıldı şimdi satılığa çıkarıldı

MediaMarkt’tan okula dönüş indirimi! İşte MediaMarkt 12 Eylül 2022 fiyat listesi...

 

 

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön