27 / 04 / 2024

Bank of America’dan bazı Türk bankaları için tavsiye!

Bank of America’dan bazı Türk bankaları için tavsiye!

Bank of America Türk bankalarında hedef fiyatını yüzde 110 yükseltti. Banka, yayımladığı araştırma raporunda Türk bankalarının durumunda iyileşme olduğuna işaret etti. Hedef fiyatların ortalama yüzde 110 yukarı yönlü revize edildiği raporda, Garanti ve Yapı Kredi için al tavsiyesi verildi.



Bank of America (BofA) tarafından Türk bankaları için yayımlanan raporda bankaların durumunda iyileşme meydana gelmeye başlandığı fakat seçici kalınmanın sürdürülmesi gerektiği belirtildi. Banka, geçtiğimiz 10 senede ilk defa Türk bankalarının fiyat defter değeri oranı çarpanının 1.0 katsayıyla işlem göreceğini tahmin ettiğini ifade etti.

Özel bankalar için bir yıllık dönemde fiyat defter değeri oranını yukarı yönlü olmasını beklediklerini vurgulayan BofA, destekleyici düzenlemelerin özsermaye kârlılığını yukarı taşıyacağını ve politik istikrardaki artışın özsermaye maliyetinin indireceğini tahmin ederek bu bankalar için fiyat defter oranının 1,2 katsayıyla işlem görmesinin makul bir öngörü olacağını belirtti. Rapora göre Amerikalı banka, 2025 yılı öngörülerinde özel bankaların ortalama özsermaye kârlılığının hem enflasyon hem de özsermaye maliyetini aşacağını tahmin ediyor.

Bank of America’dan bazı Türk bankaları için tavsiye!

"2023 YILI İÇİN ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 70"

Raporda makro kredibilitede gözlenen düzelme ile beraber ortalama fiyat hedefinde yüzde 110 oranında bir artışa gidilirken 2023-2025 yıllarında hisse başına getiri beklentisi ise yüzde 36-52 olarak belirlendi.

Ortodoks politikalara dönüş ve iyi şekilde dizayn edilen Orta Vadeli Program’ın uluslararası kredibiliteyi artırdığı belirtilen raporda bu yıl için enflasyon öngörünün yüzde 70, gelecek yıl için ise mayısta yüzde 78 ile zirvenin görüleceği yıl sonunda enflasyonun yüzde 40 seviyesinde olmasının beklendiği aktarıldı. Kur tarafında ise bu yıl sonu için 31 TL bandının görülerek mevcut seviye üzerinden yüzde 15’lik bir değer kaybı beklendiği ve bu rakamın Garanti hissesi için yüzde 43 ve Yapı Kredi için yüzde 48 olarak öngörülen kazanç seviyesinin son derece altında olduğuna dikkat çekildi.

Bank of America’dan bazı Türk bankaları için tavsiye!

“FAİZLER YEREL SEÇİM SONRASI YÜZDE 45’E YÜKSELECEK”

 Bank of America politika faizinin bu yıl sonunda yüzde 30 bandına çıkacağını, gelecek yılın mart ayında yapılacak yerel seçimlerin ardından ise faizlerin yüzde 45 seviyesine yükseleceğini tahmin etti. BofA, faiz marjlarının üçüncü çeyrekte iyileştiğini ve dördüncü çeyrekte ise olumluya döneceğini paylaşarak 2025’te tarihi ortalamanın üstüne çıkacağını öngörüd. Ticari kredilerde faizlerin 50 bandına çıkmasının tahmin edildiği, perakende tarafında ise bunun daha da artmasının beklendiği kaydedildi.

Yeni yılda kim, ne kadar zam alacak? Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak? Detaylar arka arkaya açıklandı!

Tam 10 bankadan emekliler için çok konuşulacak karar çıktı! Açıklamalar peş peşe geldi! Ortalık karıştı!

Migros'ta yok yok! Dana kuşbaşı 104,90 TL’ye, kornişon 29,90 TL’ye, klasik inek peyniri 199,90 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön