05 / 05 / 2024

Çin yeraltı suyu

Çin yeraltı suyu

Şinhua ajansının haberinde, dünyanın en kirli şehirlerinin bulunduğu Çin'de hükümetin Pekin'in yeraltı suyunun korunması ve içme suyu kalitesinin artırılması amacıyla beş yıl içinde 6 bin 900 kuyuyu aşamalı bir şekilde kapatacağı belirtildi.

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Ünlü YouTuber evinin bahçesine 100 bin dolara yeraltı sığınağı inşa etti, yeraltındaki mobil evi görenler inanamadı!

Ünlü Youtuber Zack Nelson 100 bin dolara yakın bir para harcayarak evinin arka bahçesine "yeraltındaki mobil ev" inşa etti. İşte detaylar...

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.

Binalarda tasarruf için deniz suyu kullanılsın önerisi!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda tasarruf yapılmasına ilişkin bir önerisini kaleme aldı. 

OSB'de TOKİ modeli sanayiye can suyu olur!

Kınık Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Üyesi Enver Olgunsoy, yeni kurulacak OSB'lerde tesis inşaatlarının TOKİ tarafından yapılmasının sanayi için can suyu olacağına dikkat çekti.

Konya Meram'da yeraltı otoparkı inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Meram'a yeraltı katlı otopark inşa ediliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, söz konusu otoparkın inşaatını inceledi.

Yozgat'ta 3 katlı yeraltı otoparkı inşa ediliyor!

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, 350 araçlık kapalı otopark inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, ‘’Yeraltı 3 katlı kapalı otopark inşaatımızda da sona geldik'' diye konuştu.

İmar barışı inşaat sektöre can suyu olacak!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bu yıl en çok konuşulan konulardan birinin imar barışı olduğunu söyleyrek, uygulamanın inşaat sektörüne can suyu olacağını söyledi.

OSB'lerde bedelsiz arsa yatırımcılar için can suyu oldu!

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamı genişletildi. Karar, sanayiciler tarafından sevinçle karşılandı..

Gayrimenkul ve girişim sermayesi fonları sektör için can suyu oldu!

Gayrimenkul ve girişim sermayesi fonları sektör için can suyu oldu. Sadece bu alanda uzmanlaşacak yeni şirketler kuruldu. Halihazırdaki şirketler ise yeni fonlar kurarak pazar payı kapma savaşına başladı bile...

Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı'nın inşaatı son sürat!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı'nın inşaatına devam ediyor.

Mesken tapusu almayan müteahhit su faturasına ortak olacak!

Kayseri Tüketici Mahkemesi, kat mülkiyeti tapusu alınmadığı için şebeke suyu bedelini iki kat fazla ödeyen vatandaşın mağduriyetinin gidermek için adım attı. 

Kudüs’te yeraltına 24 bin kapasiteli katlı mezarlık inşa edilecek!

İsrail, Kudüs’te mezarlık sorunu için çözüm arıyor. Kudüs’te yeraltına 24 bin kapasiteli katlı mezarlık inşa edilecek.

Çin yeraltı suyu Haberi

Çin yeraltı suyu

Şinhua ajansının haberinde, dünyanın en kirli şehirlerinin bulunduğu Çin'de hükümetin Pekin'in yeraltı suyunun korunması ve içme suyu kalitesinin artırılması amacıyla beş yıl içinde 6 bin 900 kuyuyu aşamalı bir şekilde kapatacağı belirtildi.


Habere göre, Çinli yetkililer, mevcut su kuyularının yıllık 240 milyon metreküp su sağladığını ve Pekin'in su ihtiyacının dörtte birini karşıladığını söyledi. Ancak su kuyularının eskimesi ve halktan şebeke suyu ilgili şikayetlerin gelmesinin yanı sıra bazı bölgelerdeki su kalitesinin sağlık açısından zararlı seviyelere ulaşması üzerine böyle bir önlem alındığı kaydedildi.


Çinli yetkililer, ülkenin güneyindeki Hanciang nehri üzerinden kuzeye su taşınması projesinin yakın bir zamanda hayata geçeceğini ifade ederken, projeyle Pekin'e yılda 1 milyar metreküp su akışının mümkün olacağını bildirdi.


Çin hükümeti, özellikle bu yılın başından beri çevre, hava ve su kirliliğiyle...